20 Eylül 2024 Cuma


11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``   09:50   ENR DERGISI`NIN DÜNYANıN EN BÜYÜK 250 MÜTEAHHIT FIRMASı LISTESI YAYıNLANDı   09:31   VELI-DER İZMIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANı AYDıN: VELILERDEN HIJYEN VE GÜVENLIK IÇIN TALEP EDILEN ÜCRETLER 200 BIN LIRAYı BULUYOR. DIĞER TARAFTAN KUŞE KAĞıTLA MEKTUP GÖNDERIYORSUNUZ   09:26   NARIN GÜRAN CINAYETI... ADİI TıP 1`INCI İHTISAS KURULU, NARIN`IN ÖLÜM TARIHINI KAYBOLDUĞU 21 AĞUSTOS GÜNÜ OLARAK BELIRLEDI   23:13   FERAY ŞAHIN, MERSIN`DE ISMININ VERILDIĞI PARKTA ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7`NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıLDı   23:02   CHP HEYETI, ‘`EĞITIM BULUŞMALARı`` KAPSAMıNDA BURDUR`DA... ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA NITELIKLI EĞITIM ARTACAK, ÇOK NET POLITIKALARıMıZ VAR``   22:39   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 2-2 BERABERE KALDı  
 
     
   

SİBEL ÖZDEMİR, BAKAN SOYLU`YA SORDU: "381 BİN İSTİSNAİ VATANDAŞ, SEÇMEN OLACAK MI?"


CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya; "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak?" diye sordu.

 

Tarih : 18 Kasım 2022 Cuma 20:40   Okunma : 234

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya; "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda İçişleri Bakanlığı`nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçesi üzerine görüşmeler Bakan Süleyman Soylu`nun katılımı ile sürüyor. 

CHP Milletvekili Sibel Özdemir, görüşmelerde söz aldı. Özdemir, "Türkiye`nin Küresel Örgütlü Suç Endeksi`nde 193 ülke arasından 12`nci sırada yani üst sıralarda yer alması, özellikle ateşli silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, yüksek riskli suç şebekeleri, çevre suçları, mal varlığına karşı örgütlü suçlar, taklitçilik, suç gelirleri, kara para aklanması konularında yine bu platform içerisinde Türkiye`nin yeterli mevzuatı yerine getirmediğini söylüyor" dedi. 

"YOLSUZLUK..."

Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu`nun (GRECO) raporuna değinen Özdemir, "GRECO yolsuzluk konusu, Europol`de iş birliği, bunlar, sanırım yerine getirilebilir düzenlemeler, neden burada çekingenlik ortaya koyuyorsunuz?" diye sordu. 

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDEN HEPİMİZ BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIZ, AMA BURADA SORUN VAR"

Türkiye`deki uyuşturucu sorunu olduğunu vurgulayan Özdemir, "Uyuşturucuyla mücadeleden hepimiz büyük memnuniyet duyarız ama burada sorun var, İstanbul`un bu söylediğim ilçelerinde çok ciddi sorun var. Bağcılar`daki yaşanan olay, sizin bir örneklem çalışması yapmanız gerekiyor bu mahallelerde ve vatandaşlarımızın şunu bile söylemeleri, `Emniyete güven bilmiyoruz, emniyet birimlerine güvenmiyoruz` demeleri dahi çok ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor" dedi. 

"381 BİN İSTİSNAİ VATANDAŞ SEÇMEN OLACAK MI?"

Özdemir, Bakan Soylu`ya, "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak? Yabancıların seçimlerde oy kurabilmesi mümkün değil, böyle bir dezenformasyon var. Zaten yabancılar oy kullanamaz, biz böyle bir şey iddia etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancı sayısı kaç olacak seçimlerde?" diye sordu. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA