21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

SGK`NIN ÖDEDİĞİ HASTA BEZİ ÜCRETİNİ YETERSİZ BULAN DİLEK PALAS: "BİZE YATAN PARA İLE 1 PAKET BEZ BİLE ALAMIYORUZ"


Osmaniye`de omurilik felci geçirdiği için 4 yıldır hasta bezi kullanan Dilek Palas Sosyal Güvenlik Kurumu`nun raporlu hastaların hasta bezi için ödediği paranın az olmasına tepki gösterdi. Palas "Bu son sistemden önce ayda 4 paket alıyorduk devlet bunun tamamını karşılıyordu. Yazın yeni bir yönetmelik çıkmış biz buna başvurduk. IBAN numarası istediler, `IBAN`ınıza yatacak` dediler şimdi yaklaşık 3 aydır aldığımız bez 1 paket, içinde 30 tane var" dedi. 

 

Tarih : 16 Kasım 2022 Çarşamba 16:01   Okunma : 178

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`de omurilik felci geçirdiği için 4 yıldır hasta bezi kullanan Dilek Palas, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) raporlu hastaların hasta bezi için ödediği paranın az olmasına tepki gösterdi. Palas "Bu son sistemden önce ayda 4 paket alıyorduk devlet bunun tamamını karşılıyordu. Yazın yeni bir yönetmelik çıkmış biz buna başvurduk. IBAN numarası istediler, `IBAN`ınıza yatacak` dediler şimdi yaklaşık 3 aydır aldığımız bez bir paket, içinde 30 tane var" dedi. 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesi Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi`nde oturan Dilek Palas, 2018 yılında boyun fıtığı ameliyatı sonrasında omuriliği zarar gördü. 4 yıldır hasta bezi kullanmak zorunda kalan 45 yaşındaki Dilek Palas, SGK`nın ödediği paraya tepki gösterdi. Eczacı Mustafa Olcay ise bu sorun nedeniyle hastalarla karşı karşıya geldiklerini belirtti.

"ÖNCEDEN SGK 4 PAKET ÖDÜYORDU"

Yaşadığı problemleri anlatan Dilek Palas şöyle konuştu: 

"4 yıl önce boyun fıtığı ameliyatı geçirdim. Omuriliğimde zedelenme olduğu için hasta bezi kullanmak zorunda kaldım. Yaklaşık 4 yıl 3 aydır kullanıyorum. Bu son sistemde, daha önce ayda 4 paket alıyorduk devlet bunun tamamını karşılıyordu. Yazın yeni bir yönetmelik çıkmış biz buna başvurduk. IBAN numarası istediler, `IBAN`ınıza yatacak` dediler şimdi yaklaşık 3 aydır aldığımız bez bir paket, içinde 30 tane var. Eczaneden aldığımız, eczaneye gittiğimizde 300 lira diyorlar, medikale danıştım 310 lira diyorlar, bize yatırılan para 247 bazen 250 lira oluyor. Yani biz 3 paketi parayla almak zorunda kalıyoruz ve o parayla da adet olarak satılmıyor paket olarak satılıyor. Yani bir paketin tamamını bile alamıyoruz.  Sıkıntımız çok büyük hani hastalığımın hiçbir çaresi yok. Kaç tane doktora gittiysem hastalığımın çaresini bulamadılar. Bu bezi kullanmak zorundayım. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Bir tek ben değilim mağdur olan. Maddi durumum iyi değil, almak çok zor. SGK`yı aradım `120 adet ödeniyor` dediler ama benim elime geçen bir paket, 30 tane (var) içinde. Onun da tam parası ödenmiyor. En büyük sıkıntımız bu. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz."

ECZACI: "HASTALARIMIZLA PROBLEM YAŞIYORUZ"

Eczacı Mustafa Olcay ise şunları söyledi:

"1 Haziran 2022 tarihinden itibaren SGK`nın medikal reçeteleri ile ilgili yeni güncellemeleri olmuştu. Bu güncellemelerde hasta bezlerini kullanan hastalarımızın ciddi sorunları oluştu. Bu sorunların başında örneğin rapora doktorumuz belirtmiş günde 4 defa kullanılması gerekiyor. 30 kere 4`ten 120 adet bez kullanması lazım hastanın. 120 adet bez yaklaşık 4 paket beze tekabül eder fakat devletimizin ve SGK`nın yatırmış olduğu ücret 4 paket bezi geçin 1 paket bez dahi alınamayacak fiyattır. Şu anda en ucuz bez 300- 400 TL aralığında gitmektedir. Devletin yatırmış olduğu para 240-260 TL arasındadır. Hasta mağduriyeti had safhadadır. Hastalarımız eczaneye geldiğinde çok ciddi derecede sorun yaşıyoruz. `Benim 4 paket bez alma hakkım var` diyorlar çünkü daha önceden hastalar 4 paket bezi ücretsiz bir şekilde alabiliyorlardı ama şu anda 4 paket bezi verme şansımız olmadığından dolayı hasta ile eczane birebir sıkıntı ve sorun yaşamaktadır. Bununla ilgili hastalarımızı uyarıyoruz, bu durumu anlatıyoruz, verilen para ile bezin alınamayacağını söylüyoruz. Üstüne belli bir miktar para vermelerini talep ediyoruz fakat hastalarımızla bu şekilde sıkıntılarımız gün geçtikçe daha çok büyüyor."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA