17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

MALATYA`DA KEDİYİ YAKARAK ÖLDÜRDÜĞÜ GEREKÇESİYLE YARGILANAN SANIK: "GÖRÜNTÜLERDEKİ BENİM AMA BEN DEĞİLİM. O AN KENDİMDE DEĞİLDİM"


Malatya`da sokak kedisini çalıştığı iş yerindeki elektrikli fırında yakarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Barış Boztepe, hâkim karşısına çıktı. Boztepe, olay anında kendinde olmadığını iddia ederek, "Görüntüdeki benim ama ben değilim. Bunu neden ve niçin yaptığımı ben de sorguluyorum. O an kendimde değildim. O anı hatırlamıyorum" dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 14:32   Okunma : 206

Malatya`da sokak kedisini çalıştığı iş yerindeki elektrikli fırında yakarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Barış Boztepe, hâkim karşısına çıktı. Boztepe, olay anında kendinde olmadığını iddia ederek, "Görüntüdeki benim ama ben değilim. Bunu neden ve niçin yaptığımı ben de sorguluyorum. O an kendimde değildim. O anı hatırlamıyorum" dedi.

Malatya 11. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya ‘Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme` suçundan tutuklu bulunan sanık Barış Boztepe, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada iş yeri sahibi ile  Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

“YAPTIĞIM PİS BİR ŞEY”

Boztepe, mahkemedeki savunmasında, “Görüntüyü izlediğim kadarıyla olayı yapan benim. Kendimde değildim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Daha önce ilaç kullanmamıştım, cezaevinde geceleri uyuyamadığım için ilaç tedavisi alıyorum. Görüntüdeki benim ama ben değilim. Bunu neden ve niçin yaptığımı ben de sorguluyorum. O an kendimde değildim. O anı hatırlamıyorum” dedi.

Sürekli dükkanın önünde gezen kediyi kendilerinin de beslediğini beyan eden Boztepe, kendisini şöyle savundu:

“Kedi dükkâna da girip çıkıyordu hiç dokunmadım. Kediyi besliyorduk, ben de yiyecek ve süt veriyordum. Vicdanen pişmanım. Karşınıza böyle berbat bir şekilde çıktığım için affınıza sığınıyorum. Yaptığım pis bir şey. Pişman olsam da elimden gelen bir şey yok. Keşke olmasaydı. Bunun bir daha yaşanmaması için tedavi görmek istiyorum. Herkesten özür diliyorum.”

“GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİĞİMİZDE ŞOK ODUK”

İşletme sahibi ise mahkemedeki beyanında, “Barış`ın tedavi görüp, topluma kazandırılmasını istiyoruz. Herhangi bir şikâyetimiz yoktur. Kapıda 3 aydır beslediğimiz bir sokak kedisiydi. Olaydan bir ay önce işe başlamıştı, kendisi de kediye yemek ve süt veriyordu. Böyle bir çocuk değildi. Görüntüleri izlediğimizde şok olduk. Toplumun zarara uğramaması için kendisini polise şikâyet ettik. Barış`ın anne ve babası ayrı yaşıyor. Babasından şiddet görmüş. Kendisi saygılı, düzgün ve efendi bir çocuk” ifadelerine yer verdi.

Olaydan sonra fırınla ilgili olumsuz düşüncelerin olduğunu belirten işyeri sahibi, “Fırını baştan sona değiştirdik. Tadilat ve yenileme çalışmaları yaptık” dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Sanık hakkında şikayetçi olan Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü adına duruşmaya katılan veteriner hekim ise kurumun sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti. Kurum avukatı da sanıktan şikâyetçi olduklarını ve beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmada daha sonra iddia makamının taleplerini dinledi. Duruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, olayla ilgili bazı raporların beklenmesine ve sanığın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Battalgazi ilçesinde bulunan bir fırında çalışan 18 yaşındaki Barış Boztepe`nin 18 Ekim gecesi sahipsiz bir kediyi sıcak fırına atarak ölümüne sebep olduğu tespit edilmişti. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüpheli Boztepe, "Hayvanları Koruma Kanunu`na muhalefet" suçundan gözaltına alındı. Suçunu kabul eden Boztepe, sevk edildiği adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA