17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

MUSTAFA ADIGÜZEL: PEK ÇOK İLAÇ GERİ ÖDEME KAPSAMINDA OLMADIĞI İÇİN HASTALAR BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Şu anda piyasada, çocuk astımında kullanılan hava ilacı, kalp ritim ilacı, pek çok antibiyotik, göz-kulak damlası, depresyon ve nöroloji ilacı bulunamıyor. Uyuz ilacına 3 yıldır ruhsat verilemediği ve SGK`nın geri ödeme kapsamına alınmadığı için ithal ediliyor, yasadışı şekilde satılıyor. Sağlık Bakanlığı`nın, hükümetin, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun geri ödeme politikası, sabit döviz kuru uygulamaları ve pek çok ilacın geri ödeme kapsamında olmaması nedeniyle hastalarımız büyük sıkıntı yaşıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 16:40   Okunma : 188

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Şu anda piyasada, çocuk astımında kullanılan hava ilacı, kalp ritim ilacı, pek çok antibiyotik, göz-kulak damlası, depresyon ve nöroloji ilacı bulunamıyor. Uyuz ilacına 3 yıldır ruhsat verilemediği ve SGK`nın geri ödeme kapsamına alınmadığı için ithal ediliyor, yasadışı şekilde satılıyor. Sağlık Bakanlığı`nın, hükümetin, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun geri ödeme politikası, sabit döviz kuru uygulamaları ve pek çok ilacın geri ödeme kapsamında olmaması nedeniyle hastalarımız büyük sıkıntı yaşıyor” dedi.

Mesleği hekimlik olan Mustafa Adıgüzel, bugün yaptığı açıklamada, bazı kritik ilaçların piyasada bulunamadığını belirterek SGK`nın hayati bazı ilaçları geri ödemeye kapsamına almamasını eleştirdi. Adıgüzel, konuyu dün TBMM Genel Kurulu`nda da gündeme getirdiğini dile getirerek şunları söyledi:

“AMİODORAN İSİMLİ İLACA ULAŞILAMIYOR, 6 AY DAHA BULUNAMAYACAĞI SÖYLENİYOR”

“Sosyal Güvenlik Kurumu`nun ilaçlarda geri ödeme politikası yüzünden ve bazı ilaçların geri ödemesi olmadığından, insanlar zora giriyor. Mesela çocuk ateş düşürücü ve ağrı kesici şurupları zaman zaman yoka giriyor. Ulaşıldığında da hastalar 40 TL fark ücreti ödemek zorunda kalıyor. Yine çocuk astımında kullanılan bir hava ilacı, şu anda bulunamıyor. Çok hayati bir ilaç. Kalp ritim bozukluklarında ve kalp ameliyatlarında kullanılan Amiodoran isimli ilaca ulaşılamıyor, 6 ay daha bulunamayacağı söyleniyor.

“BİR HASTANIN HASTANEYE YATMASI 9-10 BİN TL`YE MAL OLUYOR. İLAÇ İSE 400-500 TL”

Pek çok antibiyotiğe ulaşılamıyor. Antibiyotikli göz ve kulak damlalarına ulaşılamıyor. Depresyon ve nöroloji ilaçları bulunamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu`nun geri ödeme kapsamına almadığı ilaçlar var. Mesela Oneptus, kalp yetmezliğinde kullanılan bir ilaç. Hastaların hastaneye yatış oranını büyük oranda düşürüyor. Haftada bir hastaneye gelen hastalar, bu ilaçla aylarca hastaneye gelmeden evde tedavi olabiliyor. Bir hastanın hastaneye yatması 9-10 bin TL`ye mal oluyor. İlaç ise 400-500 TL. İnsan sağlığı ve insan hakları açısından da devlet giderleri açısından da ekonomik. Artık bu tür ilaçları ödeme kapsamına alın.

“PEK ÇOK İLAÇ GERİ ÖDEME KAPSAMINDA OLMADIĞI İÇİN HASTALAR BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR”

Türkiye`de uyuz pandemisi var. İvermektin isimli ilaca Sağlık Bakanlığı 3 yıldır ruhsat vermiyor. Avrupa`dan 80 euroya gelen bir ilaç, ancak hem ruhsat verilmediğinden hem de ödeme kapsamında olmadığından Hindistan`dan 25 TL`ye getirilip eczanelerde 900 TL`ye yasadışı olarak satılıyor. Dirençli uyuzda çok önemli, bu nedenle ödeme kapsamına alınması ve insanların bu şekilde mağdur edilmemesi, yasadışı yollara mecbur bırakılmaması lazım. Bu ve bunun gibi birçok hayati ilaç var. Şu anda Sağlık Bakanlığı`nın, hükümetin, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun geri ödeme politikası, sabit döviz kuru uygulamaları ve pek çok ilacın geri ödeme kapsamında olmaması nedeniyle hastalarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Bunun bir an önce düzeltilmesi için bir kere daha hatırlatıyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA