17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN AÇTIĞI HAL MAHALLESİ KÜTÜPHANESİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde, Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi`nde yaklaşık 1 aydır hizmet veren kütüphane, mahallede yaşayan öğrencilerin başlıca uğrak noktası haline geldi. Zengin kitap türleri, sessiz ders çalışma ortamı ve ücretsiz çay, kahve hizmetleri ile mahallenin tam merkezinde yer alan Hal Mahallesi Kütüphanesi, hafta içi her gün sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 09:30   Okunma : 384

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde, Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi`nde yaklaşık 1 aydır hizmet veren kütüphane, mahallede yaşayan öğrencilerin başlıca uğrak noktası haline geldi. Zengin kitap türleri, sessiz ders çalışma ortamı ve ücretsiz çay, kahve hizmetleri ile mahallenin tam merkezinde yer alan Hal Mahallesi Kütüphanesi, hafta içi her gün sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Dünya ve Türk Edebiyatı`na ait pek çok eserin yer aldığı kütüphane; çocuk kitaplarından ansiklopedilere, romanlardan hikaye kitaplarına kadar zengin bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Kütüphanede ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları`nın da kitapları yer alıyor.

ARSLANKÖYLÜ: “HER GÜN BİR SINIF AĞIRLIYORUZ DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK”

Kütüphane`nin aynı anda 35-40 kişiye hizmet verebildiğini belirten Hal Mahallesi Kütüphanesi sorumlusu Hüseyin Arslanköylü, ilkokuldan liseye kadar her yaş grubundan öğrencinin kütüphaneden faydalandığını ve ödevlerini yaptıklarını söyledi. Evde rahat çalışma imkanı olmayan öğrencilerin kütüphaneye geldiklerini vurgulayan Arslanköylü, “Sabahları okullarımız okuma saatleri düzenliyor. Her gün dönüşümlü olarak bir sınıf. Kütüphanemizde 1000`e yakın kitabımız var. Çocuklar istekli bir şekilde geliyorlar. Hatta, evde kitap okumayanlar veya hiç ders çalışmayanlar da burayı görüp, birbirinden etkilenerek ders çalışma alışkanlığı kazanmaya başladılar” diye konuştu.

Yaklaşık 1 aydır hizmet verdiklerini belirten Arslanköylü, kütüphaneye 15 adet bilgisayar geleceğini ve öğrencilerin ders yaparken bu bilgisayarlardan da faydalanma imkanına kavuşacaklarını aktardı.

Bundan sonraki düşüncelerinin okuma atölyeleri oluşturmak olduğundan bahseden Arslanköylü, “Mesela Dünya Klasiklerinden, Türk Klasiklerinden birer ikişer romanı okuyup, gelip burada 10 kişilik gruplar halinde içeriğini tartışacağız. O tür çalışmaları da düşünüyoruz. Yakın okullarla ve öğretmenlerle birlikte bazı hazırlıklarımız var” dedi.

“EN YAKIN KÜTÜPHANELER BİLE BİZE ÇOK UZAKTI”

Kütüphaneden yararlanan öğrenciler ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Yiğit Berk Kamiloğlu: “Burada istediğimiz gibi çalışabiliyoruz. En yakın kütüphaneler çok uzakta. Kütüphane buraya çok iyi oldu. Ayrıca her kitap var burada. Sadece kitap okumaya da gelebiliyoruz.”

-Cihan Kayaözalp: “Yukarıda bir proje odamız var. Orada proje ödevlerimizi yapabiliyoruz. Evde ses oluyordu, burada olmuyor. Onun için ödevlerimizi yapmak için de buraya geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ediyorum burayı yaptığı için.” 

-Nevzat Yılmaz: “Buraya gelip kitap okuyup, ders çalışabiliyoruz. Güzel bir yer olmuş. Çalışanlar cana yakın ve iyi insanlar. Burada bir de matematik öğretmenimiz var, anlamadığımız soruları ona sorabiliyoruz”

-Özcan Kaçar: “Evde kardeşlerim ses yaptığı için, fazla ders çalışamıyordum. Şu an burada ders çalışabiliyorum, derslerimde de ilerleyebiliyorum. Sınıf arkadaşlarım da burada olduğu için ve sınavlara da aynı anda girdiğimiz için, birlikte çalışmak daha iyi oluyor.” 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA