2 Haziran 2024 Pazar


13:01   İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN BINANıN ÇEVRESINDEKI 3 BINA BOŞALTıLDı.. ÇÖKME ANLARı KAMERALARA YANSıDı   11:28   İSTANBUL VALILIĞI: "KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN BINADA 1 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 7 KIŞI DE YARALANMıŞTıR"   09:33   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "KÜRESEL EMEKLILIK RAPORUNDA EN KÖTÜ EMEKLILIK SISTEMLERININ SıRASıYLA HINDISTAN, FILIPINLER, ARJANTIN VE TÜRKIYE OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı"   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   08:12   3 ILÇE VE 4 BELDEDE YEREL SEÇIM YENILENIYOR... OY VERME IŞLEMLERI BAŞLADı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   17:29   ABD BAŞKANı BIDEN, LGBTQİ+ ONUR AYı`Nı KUTLADı   16:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:03   CHP SAMSUN MILLETVEKILI MURAT ÇAN: "BARıNAKLARı GEZEREK RAPOR OLUŞTURACAĞıZ"   14:08   CHP, YARıN RIZE`DE DÜZENLENECEK ÇAY MITINGI`NE HAZıRLANıYOR...   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:42   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`E KURBAN BAYRAMı`NDAN ÖNCE İADEIZIYARETTE BULUNACAĞıNı SÖYLEDI   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:53   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZŞAHBAZ`DAN BURDUR AÇıKLAMASı   11:39   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTI  
 
     
   

BABACAN: BİRİ DİĞERİ OLMADAN HÜKÜMET KURAMIYOR, ÖBÜRÜ İSE HÜKÜMET OLMADAN ÜLKE YÖNETİYOR. BU GARİP BİRLİKTELİĞİN ADI CUMHUR İTTİFAKI


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biri diğeri olmadan hükûmet kuramıyor, öbürü ise hükûmet olmadan ülke yönetiyor. Bu garip birlikteliğin adı Cumhur İttifakı” dedi.

 

Tarih : 8 Kasım 2022 Salı 23:11   Okunma : 188

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biri diğeri olmadan hükûmet kuramıyor, öbürü ise hükûmet olmadan ülke yönetiyor. Bu garip birlikteliğin adı Cumhur İttifakı” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, sosyal medya hesabından Karar TV`de yayınlanan videosunu paylaştı. Babacan, “Biri diğeri olmadan hükûmet kuramıyor, öbürü ise hükûmet olmadan ülke yönetiyor. Bu garip birlikteliğin adı Cumhur İttifakı” notuyla paylaştığı videoda; Cumhur İttifakı`nı ele aldı. Babacan şöyle konuştu:

“BİR TANE ŞÖYLE ORTAK BİR İTTİFAK DOKÜMANI BEN GÖRMEDİM BUGÜNE KADAR”

“Bu masanın ortak adayı olacak ve o ortak aday da bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak dedik. Çünkü bu konuda masada bir irade gevşekliği yok. Yani ortak aday olmadan hiçbir partinin tek başına çıkarttığı adayın 1. turda seçilemeyeceğini herkes görüyor. Tayyip Erdoğan da seçilemiyor. 2018`de seçilebilir miydi? Yani Tayyip Erdoğan seçime AK Parti`nin adayı olarak gitseydi seçilebilir miydi? Onun için mecburen MHP`nin kahrını çekmek zorunda kalıyor. Ama ne oldu, ortaklık uğruna da ne yaptı? AK Parti, seçmenin oyunu aldı, desteğini aldı. Ama iradenin anahtarını da gitti Bahçeli`nin eline verdi şimdi. Dolayısıyla, niye böyle oldu? Çünkü baştan konuşmadılar. Yani AK Parti`yle MHP`nin ortaklığı garip bir ortaklık. Bir tane şöyle ortak bir ittifak dokümanı ben görmedim bugüne kadar hani.

“HİÇ SORUMLULUK ÜSTLENMEYEYİM. TİPİK BAHÇELİ OYUNU. AMA ERDOĞAN DA ONA KATLANMAK ZORUNDA KALIYOR”

AK Parti`yle MHP beraber nasıl yönetecekler bu ülkeyi? Beraber seçime girdiler, niye bir tane MHP`li bakan yok? Niye, Erdoğan istediği halde Bahçeli bir tane bakan ismi vermiyor? Bakın, normal bir ortaklık değil yani. Belki böylesi işine geliyor yani. Belki de başarısızlığın ortağı görünmek istemiyor. Enflasyon işte dün açıklandı. 24 yılın en yüksek enflasyonu. TÜİK`in örtmeye çalıştığı, kamufle etmeye çalıştığı enflasyon, TÜFE de çıktı yüzde 85`e. Gıda enflasyonu çıktı yüzde 99`a. Kuyumcu terazisi mübarek yani. Yüzde 99 olarak ölçüyorlar falan. ÜFE`de de çıktı yüzde 157`ye. E şimdi, bir tane MHP`li bakan yok ki, hani insanlar dönsün; ‘Ya arkadaş bak sen bu alanı batırdın` falan diyecek. Dolayısıyla hem iktidara ortak olayım, iktidarın, bütün menfaatlerini sağlayayım, nemalanayım, kadrolaşayım devlette. Ama hiç sorumluluk üstlenmeyeyim. Tipik Bahçeli oyunu. Ama Erdoğan da ona katlanmak zorunda kalıyor. Yanlış iş.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA