20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

44. N KOLAY İSTANBUL MARATONU 102 ÜLKEDEN 60 BİN KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ. İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: “OLİMPİYAT YOLCULUĞUNUN EN DİNAMİK İNSANLARI SİZLER OLACAKSINIZ”


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, 102 ülkeden gelen yaklaşık 30 bin atleti, 44. N Kolay İstanbul Maratonu`nda buluşturdu. Halk koşusunda ter döken yaklaşık 30 bin kişiyle, toplam 60 bini bulan katılımcılar, Asya`dan Avrupa`ya eşsiz bir İstanbul ve Boğaz manzarası deneyimi yaşadı. 44. N Kolay İstanbul Maratonu`nu, erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2:09:37`lik derecesiyle, kadınlar yarışını ise Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa, 2:25:52`lik derecesiyle kazandı. Şampiyonlara ödüllerini veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hep birlikte İstanbul`a 2036 Olimpiyat Oyunları`nı getirmek istiyoruz. Bu konuda yola çıktık. Bu yolculuğun en dinamik insanları, sizler olacaksınız. Beraber başaracağız” dedi.

 

Tarih : 6 Kasım 2022 Pazar 15:01   Okunma : 452

Haber: FAHRETTİN ÖZTÜRK - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, 102 ülkeden gelen yaklaşık 30 bin atleti, 44. N Kolay İstanbul Maratonu`nda buluşturdu. Halk koşusunda ter döken yaklaşık 30 bin kişiyle, toplam 60 bini bulan katılımcılar, Asya`dan Avrupa`ya eşsiz bir İstanbul ve Boğaz manzarası deneyimi yaşadı. 44. N Kolay İstanbul Maratonu`nu, erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2:09:37`lik derecesiyle, kadınlar yarışını ise Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa, 2:25:52`lik derecesiyle kazandı. Şampiyonlara ödüllerini veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hep birlikte İstanbul`a 2036 Olimpiyat Oyunları`nı getirmek istiyoruz. Bu konuda yola çıktık. Bu yolculuğun en dinamik insanları, sizler olacaksınız. Beraber başaracağız” dedi.

İBB iştiraki Spor İstanbul A.Ş.`nin düzenlediği 44. N Kolay İstanbul Maratonu, 102 ülkeden gelen yaklaşık 30 bin sporcuyu bir araya getirdi. Bu sayı, halk koşusu ile birlikte 60 bin katılımcıya ulaştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü`nün Asya girişinden itibaren koşulan maratonun başlangıç kornalarını; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Spor İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Yasintaş çaldı.

Balkan Şehirleri Ağı (B40) üyesi ülkelerden gelen Pula Belediye Başkanı Filip Zoricic, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Laktaşi Belediye Başkanı Miroslav Boji?, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandakova, Stara Zagora Belediye Başkanı Zhivko Todorov, Svilengrad Belediye Başkanı Anastas Karchev ve Filibe Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov da dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu olma özelliğini taşıyan etkinliğe tanıklık etti.  

“HEP BİRLİKTE İSTANBUL`A 2036 OLİMPİYAT OYUNLARINI GETİRMEK İSTİYORUZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Koşusu için start verilmeden önce şu konuşmayı yaptı: 

“En kutlu anlarından birisi, sporun bilinci adına çok değerli bir aksiyon içerisindeyiz. Hep birlikte İstanbul`a 2036 olimpiyat oyunlarını getirmek istiyoruz. Bu konuda yola çıktık. Bu yolculuğun en dinamik insanları sizler olacaksınız, beraber başaracağız. Bugün çok değerli misafirlerimiz var. Balkan şehirlerinin bir kısmı bizimle, belediye başkanları bizimle. Onlar da sizi benimle beraber selamlıyor olacaklar. Ve onların katılımıyla beraber aslında bu güzel maratonda bütün dünyaya barışa dair, sevgiye dair, savaşa hayır diyerek, doğayı koruyan, dünyanın göç meselesinin belki de en temel kaynağı iklime dair, iklim krizine dair iş birliği yaptığımızın en büyük şekliyle dile getirerek bu maratonu koşuyor olacağız.  

“BU SENE HEP BERABER BARIŞ İÇİN KOŞUYORUZ”

44`üncüsünü koşuyoruz, nicelerini koşalım. Bu sene hep beraber barış için koşuyoruz. Az önce de söyledim aslında olimpiyat, bir efsaneye göre 42 bin 195 metre koşarak savaşın sonucunu yöneticilerine bildirmek için, koşan insanın oradaki kilometresi. Ama biz bugün burada iki kıtayı birleştiren barış ve sevgi duygusuyla koşmanın keyfini yaşıyoruz. 21. yüzyılda barışa dair bu duruşumuzun Türkiye`mize büyük bir moral olduğunun farkındayız. Ülkemiz için koşuyoruz, bayrağımız için koşuyoruz, şehrimiz için koşuyoruz. Ama çok önemli bir yoldayız, aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılı için koşuyoruz. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, nice on yıllara, nice yıllara ülkemiz, şehrimiz, maratonumuz. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.” 

Maratonda eşi Dilek İmamoğlu ile yan yana koşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Dilekciğim, yıllarca peşinde koştum. Artık sen benim peşimde koşacaksın” dedi. 

ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNİN İMAMOĞLU`NUN ELİNDEN ALDI

Konuşmaların ardından İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları Semih ve Beren ile Balkan ülkelerinin belediye başkanları, Altunizade Köprüsü üzerinde başlayan ‘Halk Koşusu`na bir süre eşlik etti. Vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışına kadar kendilerine eşlik eden İmamoğlu ve beraberindeki heyete yoğun ilgi gösterdi. Maratonun ödül töreni, Sultanahmet Meydanı`nda yapıldı. Kulvarında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan 44. N Kolay İstanbul Maratonu`nu, erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2:09:37`lik derecesiyle parkur rekoru kırarak kazandı. Kadınlar yarışını ise Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kazandı. Dalasa, 2:25:52 ile kariyer rekorunu gerçekleştirdi. Şampiyonlara ödüllerini veren ve törende kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, İstanbul Maratonu`nda geçmişten günümüze emeği geçen bütün kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

DÜNYANIN KITALARARASI KOŞULAN TEK MARATONU

World Athletics Elite Label Kategori`de yer alan N Kolay İstanbul Maratonu, dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu konumunda. Uluslararası yarışta, 15 kilometre ve 42 kilometrede, yaklaşık 30 bin sporcu parkura çıktı. 8 kilometrelik halk koşusuna da yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Toplamda yaklaşık 60 bin kişi, dev organizasyonda yer aldı. Aralarında Alman Paten Milli Takım sporcusu Sebastian Mirsch`in de bulunduğu toplan 200 paten sporcusu da N Kolay İstanbul Maratonu`nda ter döktü.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA