6 Nisan 2025 Pazar


20:47   AVRUPA SOSYALIST PARTISI`NDEN CHP`YE ZIYARET... HEYET ÜYELERI: EKREM İMAMOĞLU VE DIĞER TUTUKLULAR DERHAL SERBEST BıRAKıLMALı     19:50   TUTUKLU ÖĞRENCI SELINAY UZUNTEL`DEN MESAJ: “KAZANANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM!”   19:43   AVRUPA SOSYALIST PARTISI`NDEN CHP`YE ZIYARET... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE - AVRUPA BIRLIĞI ILIŞKILERINDE IĞNEYLE KAZDıĞıMı ERDOĞAN KÜREKLE KAPATıYOR"   19:15   AVUKATı PEHLIVAN, EKREM İMAMOĞLU`NUN MESAJıNı PAYLAŞTı: MAĞDURIYETIMI DEĞIL CESARETIMI GÖSTERIN   18:47   FEMINISTLERDEN EMINÖNÜ`NDE `GÖZALTıNDA ÇıPLAK ARAMA` PROTESTOSU: "GÖZALTıNDA, HAPISHANEDE USULSÜZ ÇıPLAK ARAMA, CINSEL IŞKENCEDIR"   18:33   “ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASI ŞENLIĞI”NE YOĞUN ILGI   17:58   CHP`LI OĞUZ KAAN SALıCı: "21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAY`DA PARTI MECLISI SEÇIMLERINDE `DENGE VE DAYANıŞMA LISTESI` ÇıKARACAĞıZ"   17:41   RIZESPOR, SIVASSPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   17:10   BUĞRA KAVUNCU, SILIVRI`DE TUTUKLU ÖĞRENCILERI ZIYARET ETTI: ``HIÇBIRISININ NE HERHANGI BIR YAPıYA, BIR ÖRGÜTE ÜYELIĞI VAR, ELLERINDE TÜRK BAYRAKLARıYLA GITMIŞLER``   17:09   AVUKATLAR ATA`NıN HUZURUNDA... ERINÇ SAĞKAN: "CÜBBEMIZI HIÇBIR BASKı KARŞıSıNDA ILIKLEMEYECEK, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MÜCADELESINI ONURLA SÜRDÜRECEĞIZ"   16:24   İMAMOĞLU EYLEMLERINDE TUTUKLANAN ÖĞRENCI TEMMUZ AKYOL`UN BABASı: “HıRSıZLıK, DOLANDıRıCıLıK YAPANLAR BıRAKıLıYOR AMA BIZIM ÇOCUKLARıMıZ HIÇBIR ŞEY YAPMADı"   15:08   THE GUARDIAN WEEKLY: TÜRK DEMOKRASISININ SONU MU?   14:36   CHP MILLETVEKILI UTKU ÇAKıRÖZER: ``BU ÜLKENIN EVLATLARıNıN OKULUNDA, IŞINDE OLMASı LAZıM. VIZELERI BAŞLAYACAK, SıNAVLARıNA ÇALıŞAMıYORLAR``   14:33   AVUKATLARDAN “SAVUNMANıN BAĞıMSıZLıĞı HUKUKA SAYGı” YÜRÜYÜŞÜ...TBB BAŞKANı ERINÇ SAĞKAN: “MAHKEME SALONLARıNDA ARTıK ADALETIN SESI DEĞIL, SUSKUNLUĞU YANKıLANıYOR"   14:01   TTB MERKEZ KONSEYI: “GÖZALTı VE TUTUKLULUK SÜREÇLERINDE SAĞLıK HAKKı IHLALLERINE SON VERILMELIDIR”   13:42   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN ŞIMŞEK`E: “TRT`NIN 19 YıLDA TOPLADıĞı 10,8 MILYAR DOLAR NEREYE HARCANDı?”   13:22   DENIZ YAVUZYıLMAZ`DAN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI: ``ZAMDAN ETKILENECEK KONUT ABONE SAYıSı 41 MILYON 189 BIN 20, YANI KONUT ABONELERININ YÜZDE 97`SINI ELEKTRIK ZAMMı ÇARPACAK``   12:10   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı YARıN YAPıLACAK   09:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARA ÜCRETSIZ EĞITIM   02:05   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: SARAY ITIBARDAN TASARRUF ETMESIN DIYE VATANDAŞ PAHALı BIR HAYATA MAHKUM EDILIYOR  
 
     
   

Başkan Talat Dinçer Tarsus’ta oda başkanlarıyla buluştu..


İlçede kurulu 17 meslek odası başkanıyla bir araya gelen Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, KOSGEB kredileri, sicil affı ve kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere gündemdeki konuları paylaştığı oda başkanlarıyla üyelerin çözüm bekleyen sorun ve beklentileri hakkında karşılıklı fikir

 

Tarih : 3 Mart 2017 Cuma 23:25   Okunma : 1010

Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bahri Şentürk, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman, Tenekeciler ve İnşaat Malzemesi Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Güçyetmez, Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Özbaşoğlu, Fırıncılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Ateş, Tuhafiyeciler Züccaciyeciler Odası Başkanı Hüseyin Özkır, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş,Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak,Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Nurettin Taş,  Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Doğan Kocabaş, Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık, Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci, Briketçiler Odası Başkanvekili Erdal Turgut katılım gösterdi.

Birlik Başkanı Talat Dinçer, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB kredileri hakkında bilgi vererek, “ KOSGEB 2017 yılı öncesi 50 bin lira üst limitli kredi imkanı sunmuştu. Bizler ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmeler yaparak bu kredilerin limitinin düşürülüp, tabana yayılması esas alınarak küçük işletmelerin yararlanması imkanı sağlanması konusunda görüş belirtmiştik. Bakanlık bizlerin bu görüşünü göz önünde bulundurup, ikinci bir kredi imkanı tanıdı. 10-20 Şubat tarihleri arasında KOSGEB veri tabanına kayıt yapan 450 bin esnaf sanatkara 20 bin liradan başlamak üzere 50 bin üst sınırlı bir yıl geri ödememiz sıfır faizli imkanı tanıdı. Bu konuda siz oda başkanlarımızın krediyi kullandıran bankalarla görüşerek, üyeleriniz bu kredilerden yararlandırılması konusunda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyorum” dedi. Konuşmasının devamında sicil affı konusuna da değinen Başkan Dinçer, “Sicil affı istediğimiz gibi çıkmadı. Bizler beyaz bir sayfa bekliyorduk  ama maalesef yine bankaların insafına bırakıldık. Bankalar borcunu ödese dahi geçmişindeki takipler ve ödemelerdeki aksaklıklar nedeniyle maalesef sicil affını göz ardı ediyor” dedi.

Kayıt dışı konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, “Tarsus 18 meslek odamız ve 20 binin üzerinde esnafımızın bulunduğu bir ilçemiz. Maalesef burada da kayıt dışı her konuda ön plana çıkıyor. Kayıt dışının önüne geçilmesi amacıyla sadece Tarsus’ta görevlendirilmek üzere iki denetim elemanını birlik bünyesinde istihdam edeceğiz. O iki personelimiz siz oda başkanlarımızın belirlediği korsan işyerleri başta olmak üzere esnafımızın kazancına haksız ortak olan kayıt dışı ekonomiye karşı mücadeleyi yaparak bunları kayıt altına alacak ve esnafımızı kayıt dışına karşı korumak adına gereken çalışmaları yapacak” şeklinde konuştu.

Yine ilçede dağınık durumda olan odaları tek çatı altında toplama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Dinçer, kısa süre içerisinde gereken çalışmaları yaparak, bu projelerini hayata geçireceklerinin altını çizdi. Başkan Dinçer ayrıca Kemalpaşa Mahallesinde yapılacak olan 2. Etap sanayi sitesi ile ilgili Tarsus Belediyesi ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde nihai kararın alınarak üyelerin bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

Başkan Dinçer daha sonra oda başkanlarının sorunlarını tek tek dinleyerek not etti ve çözümü konusunda gereken hassasiyeti göstereceği bilgisini verdi. 






Paylaş :
Etiketler :  esob, talat dinçer, tarsus, kosgeb.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA