21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

ERZURUM`DA KURAN KURSUNDA İSTİSMAR DAVASINDA YENİDEN YARGILAMA BAŞLADI. MAĞDUR ÇOCUKLARIN AVUKATI BALTALI: “BİZ DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ VE ÇOCUKLARIN DİNLENMESİNDEN VAZGEÇİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”


Erzurum`da bir kuran kursunda 8 çocuğa cinsel istismar suçundan 119 yıl hapis cezası verilen sanığın, istinaf mahkemesinin mağdur çocukların duruşmaya getirilerek dinlenmediği gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozması üzerine Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yeniden yargılanmasına başlandı. Mağdur çocukların avukatı ve Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği üyesi Nilda Baltalı, “Biz bu dosyaların birleştirilmesini ve çocukların defalarca örselenmemesi için çocukların dinlenmesinden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Amacımız tabii ki çocukları daha fazla mağdur etmemek” dedi.

 

Tarih : 24 Ekim 2022 Pazartesi 14:04   Okunma : 388

Erzurum`da bir kuran kursunda 8 çocuğa cinsel istismar suçundan 119 yıl hapis cezası verilen sanığın, istinaf mahkemesinin mağdur çocukların duruşmaya getirilerek dinlenmediği gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozması üzerine Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yeniden yargılanmasına başlandı. Mağdur çocukların avukatı ve Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği üyesi Nilda Baltalı, “Biz bu dosyaların birleştirilmesini ve çocukların defalarca örselenmemesi için çocukların dinlenmesinden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Amacımız tabii ki çocukları daha fazla mağdur etmemek” dedi.

Erzurum`da bir kuran kursunda geçen yıl mayıs-ekim ayları arasında 12 yaşından küçük 8 çocuğa istismarda bulunan sanığa “nitelikli cinsel istismar” ve “çocukları hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İstinaf Mahkemesi ise sanığın itirazı üzerine mağdur çocukların duruşmaya getirilerek dinlenmediği gerekçesiyle kararı bozdu. Bunun üzerine yerel mahkeme, mağdur çocukların duruşmaya getirilerek yeniden dinlemesine karar verdi. Failin bugün eziyet ve işkence suçlamasıyla Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yeniden yargılanmasına başlandı.

Davayı takip eden ve mağdur çocukların avukatlığını üstlenen Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği avukatları, ilgili karara itiraz ederek mağdur çocukları mahkemeye götürmedi. Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği avukatları, duruşmanın ardından Erzurum Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Avukat Nilda Baltalı konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“BİZ DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ VE ÇOCUKLARIN DİNLENMESİNDEN VAZGEÇİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

“Erzurum kuran kursunda takip ettiğimiz istismar ve işkence suçlarından yargılanan sanıklar için bugün yine adliyeye geldik. Şikayetçi olduğumuz dosyalardan biri silahla tehdit ve çocuğa karşı eziyet suçlarından asliye ceza mahkemelerinde görülüyor. Biz bu dosyaların birleştirilmesini ve çocukların defalarca örselenmemesi için çocukların dinlenmesinden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Mahkeme talebimizi kabul etti. İstinaf mahkemesi bundan sonra çocukların dinlenip dinlenmeyeceğini ayrıca istismar dosyasıyla diğer suçlardan açılan dosyaların birleştirilip birleştirilmeyeceğine karar verecek. Amacımız tabii ki çocukları daha fazla mağdur etmemek ve soruşturma evresinde alınan kamera kaydı ile sosyal hizmet uzmanları, psikologlar tarafından alınan ifadelerinin geçerli olmasını sağlamak.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA