20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

AKP ARTVİN MİLLETVEKİLİ BALTA: "TAŞINMAYI DAHA FAZLA BEKLETMEK YUSUFELİ`NİN STRESİNİ DAHA DA UZATMAK ANLAMINA GELİR"


Artvin`de baraj ve HES projesi nedeniyle su altında kalacak Yusufeli ilçe merkesinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başladı. AKP Artvin Milletvekili Erkan Balta, "Bu taşınmayı daha fazla bekletmek Yusufeli`nin de stresini daha da uzatmak anlamına gelir. Şunu da görüyoruz gerçekten inkâr etmemek lazım; Yusufeli`nin geleceği için böyle karanlık belirsiz bir dönem var. Yani insanlar yeni yerleşim yerine taşınacaklar da eski müşterilerini bulabilecekler mi, eski işini yapabilecekler mi? Az önce söyledim ciddi bir daralma yaşayacaktır. Böyle belirsiz muğlak bir dönem var bunu da görüyoruz. Bunula ilgili tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" dedi.

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 13:16   Okunma : 102

UĞUR İSTANBULLU

Artvin`de baraj ve HES projesi nedeniyle su altında kalacak Yusufeli ilçe merkesinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başladı. AKP Artvin Milletvekili Erkan Balta, "Bu taşınmayı daha fazla bekletmek Yusufeli`nin de stresini daha da uzatmak anlamına gelir. Şunu da görüyoruz gerçekten inkâr etmemek lazım; Yusufeli`nin geleceği için böyle karanlık belirsiz bir dönem var. Yani insanlar yeni yerleşim yerine taşınacaklar da eski müşterilerini bulabilecekler mi, eski işini yapabilecekler mi? Az önce söyledim ciddi bir daralma yaşayacaktır. Böyle belirsiz muğlak bir dönem var bunu da görüyoruz. Bunula ilgili tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" dedi.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi nedeniyle su altında kalacak ilçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başladı. AKP Artvin Milletvekili Erkan Balta, süreçle ilgili şöyle konuştu:

“EKSİKLİKLER VAR AMA HER HAFTA TOPLANTI YAPIYORUM”

"Nihayetinde benim de memleketim. Şimdi oradaki hızlandırılmış devletin uygulaması haksız değil doğru ve böyle bir durum var. Ama hakikaten bitmiş de bir vaziyet var. Eksiklikler var ama ben her hafta neredeyse orada toplantı yapıyorum. Ankara`dan gelen bürokratlar ve üst düzey bürokratlar geliyorlar kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili. Çok büyük bir proje yani hakikaten devasa bir proje. İşin bir tarafında DSİ var bir tarafında Karayolları var bir tarafında TOKİ var, ÇEDAŞ var, TELEKOM var yani birbiriyle koordineli gitmesi gereken, yani sadece TOKİ`nin takip etmesi gereken onlarca ayrı konu var. Bunun böyle koordinasyonu noktasında toplantıları takibe ihtiyaç duyuyoruz.

Ama Yusufeli`nin artık bir yıl daha beklemeyi gerektirecek bir eksiği kalmış değil. Yani nasıl ki şehrimizde yani yaşadığımız yerlerde de çeşitli inşaatlar oluyor değil mi, bitmiş her şey ama bir taraftan diyelim ki işte millet bahçesi yapılacak onun inşaatı olacak, bir yandan kamu binası yapılacak onun inşaatı olacak bu çeşit eksikler var. Bu ayın sonu itibariyle önümüzdeki ayın da ortalarında kadar Yusufeli`nde artık kullanılmasına engel olacak hiçbir eksiklik kalmayacak. Ne kamu binalarında ne de konutlarda, işyerlerinde tamamen bitmiş olacak bunun suyu, alt yapısı, kanalizasyonu bunlar da bitmiş olacak.

“YUSUFELİ`NİN GELECEĞİ İÇİN BÖYLE KARANLIK BELİRSİZ BİR DÖNEM VAR”

 Dolayısıyla bu taşınmayı daha fazla bekletmek Yusufeli`nin de stresini daha da uzatmak anlamına gelir. Şunu da görüyoruz gerçekten inkâr etmemek lazım; Yusufeli`nin geleceği için böyle karanlık belirsiz bir dönem var. Yani insanlar yeni yerleşim yerine taşınacaklar da eski müşterilerini bulabilecekler mi, eski işini yapabilecekler mi? Az önce söyledim ciddi bir daralma yaşayacaktır. Böyle belirsiz muğlak bir dönem var bunu da görüyoruz. Bunula ilgili tedbirlerimizi alamaya çalışıyoruz. Ama bu süreci daha da uzatacak olmak, emin olun yani her şeyden önce Yusufeliler için de iyi bir şey olmayacaktır. Yani Yusufeli`nin de bu gerilimi, stresi diyelim ki işte hadi kışı da geçirelim ondan sonra taşınalım dersek, belki işte 6 ay daha uzamış olacak. Hâlbuki yeni hayatına bir an evvel taşınıp da oradaki eksikleri görüp orada neler yapılabileceği konusunda o alanlara yoğunlaşsak Yusufeli için de ülkemiz için de daha iyi olacak bu. Ülkemiz için niye doğru, barajın su tutmamasından devletin enerji üretememekten kaynaklanan bir günlük zararı büyük maliyettir. Şimdi o konuda yani büyük rakamlar yani bir günlük 5- 10 milyon civarında."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA