20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

BAKAN KİRİŞCİ: ÜRETİCİLERİMİZİN ELİNE, ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMİYLE BERABER LİTRE BAŞINA EN AZ 9 TL GEÇMİŞ OLACAK


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını, çiğ süt destekleme primi hariç, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca, süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi, 2,5 kata çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Üreticilerimizin eline, Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primiyle beraber litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır" dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 16:53   Okunma : 131

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını, çiğ süt destekleme primi hariç, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca, süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi, 2,5 kata çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Üreticilerimizin eline, Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primiyle beraber litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır" dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde yürütülen ‘tarım gıda değer zinciri bağlamında küçük ölçekli çiftçilerin risk yönetimine yönelik seçeneklerinin geliştirilmesi çalışması` tanıtıldı. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu katıldı.

“ÜRETİCİLERİMİZİN ELİNE, ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMİYLE BERABER LİTRE BAŞINA EN AZ 9 TL GEÇMİŞ OLACAK" 

TOBB Genel Merkezi`nde bugün yapılan tanıtım toplantısında konuşan Kirişci, çiğ süt fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Küçük ölçekli işletmeler, önemsediğim konu. Dünyanın birçok yerinde işletmelerin kahrını küçük ölçekli işletmeler oluşturuyor. Bizim maalesef bu konularda biraz eksikliğimiz var. Çünkü bu ülkede uzun yıllar tarıma, ikinci evlat muamelesi yaptık. Babamızın, ailemizin çiftçi olmasıyla iftihar etmek yerine biraz içimiz buruk, tabir yerindeyse sosyal statü bakımından kendimizi geri gördük. Dolayısıyla bu yeni dönemde gıdadan dolayı tarımın yeniden keşfedilmiş olmasından mutluyuz.

Özellikle bugünlerde kritik önemi haiz olduğu için ifade etmem de yarar var. Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını, çiğ süt destekleme primi hariç, bunun altını çiziyorum, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemiştir. Bakanlığımızca, 15 Mayıs-30 Eylül tarihlerinde olduğu gibi, süt üreticilerinin ekim-kasım-aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi, 2,5 kata çıkarılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Üreticilerimizin eline, Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destek primiyle beraber litre başına en az 9 TL geçmiş olacaktır.”

HİSARCIKLIOĞLU: TARIM VE HAYVANCILIKTA POTANSİYELİMİZİN GERİSİNDE KALDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ

Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Bu projeye de 2022 yılı başında başladık. 6 ilde; Ankara, Edirne, Eskişehir, İzmir, Konya ve Şanlıurfa`da bine yakın üreticimizle sahada görüşme gerçekleştirdik. Öte yandan tarım ve hayvancılığı, geleceğimiz açısından da asla ihmal etmememiz gereken bir sektör olarak görmekteyiz. Zira tarım ve hayvancılıkta potansiyelimizin gerisinde kaldığımızın da farkındayız. Son dönemde bu piyasayı geliştiren önemli adımlar da attık. Lisanslı depo sisteminin hayata geçmesini sağladık. Özetle söylemek gerekirse biz tarım ve hayvancılık sektörünün önemini ve buradaki potansiyelimizi görüyoruz.”

FAO TEMSİLCİSİ GUTU: KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ÜRETİCİLER BÜYÜK ÜRETİCİLERLE EŞİTSİZ DURUMDA

FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da “Bugünlerde bu sektör gerçekten büyük önem kazanıyor. Bu görünürlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bugün tarım, gıda konusu o kadar önemli ki bunu bir kenara atmamız mümkün değil. Tüm dünyada milyonlarca küçük çiftçi, sürdürülebilir tarım için büyük öneme sahipler ve onların tarımsal faaliyetleri gerekli takdiri görmüyor ve takdir edilmiyor. Mevcut gıda sistemine baktığımız zaman, küçük ölçekli üreticiler büyük üreticilerle eşitsiz durumdalar. Kalkınma için finansal destek de alamıyorlar" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA