5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

AHMET AKIN: ‘ALGI SİYASETİ İLE DOĞAL GAZ DEPOLARI DOLMAZ`


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kış ayları yaklaşırken doğal gaz arz güvenliğini ilgilendiren yeraltı depolarının doluluk oranıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) çelişkisini ortaya koydu. Akın, “Enerji Bakanı temmuz ayında ‘Depolarımız dolu` diye açıklama yaptı. EPDK`nın temmuz ayı sektör raporuna göre ise depolar tam dolu değil. Algı siyasetiyle doğal gaz depoları dolmaz” açıklamasında bulundu.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 10:24   Okunma : 272

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kış ayları yaklaşırken doğal gaz arz güvenliğini ilgilendiren yeraltı depolarının doluluk oranıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) çelişkisini ortaya koydu. Akın, “Enerji Bakanı temmuz ayında ‘Depolarımız dolu` diye açıklama yaptı. EPDK`nın temmuz ayı sektör raporuna göre ise depolar tam dolu değil. Algı siyasetiyle doğal gaz depoları dolmaz” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İran-Türkiye arasındaki doğal gaz hattının bakım gerekçesiyle 2 Ekim itibarıyla 8 gün boyuna doğal gaz akışını durdurmasının geçtiğimiz kış ayında yaşanan arz güvenliği krizini hatırlattığını belirtti.

Geçen kış, sanayide haflarca doğal gaz kısıntısı ve elektrik kesintisine neden olan krizin ana sebebinin doğal gaz depolarının boş olmasından kaynaklandığını ifade eden Akın, “Önümüzdeki kış döneminde benzer bir krizin yaşanmaması için doğalgaz yeraltı depolarının tam dolu olması gerekirken, EPDK`nın resmi verileri iktidar sözcülerinin açıklamalarıyla çelişiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in 26 Temmuz 2022 tarihinde Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi ziyaretinde “Tuz Gölü`ndeki deponun tamamını doldurduk. Silivri deposunun da yüzde 82`sini doldurduk. Eylül ayı sonuna kadar da kalan kısmı tamamlayacağız. Kışa tam dolu bir şekilde girmiş olacağız” açıklamasını yaptığı anımsattı.

EPDK VERİLERİNE GÖRE 600 MİLYON METREKÜP EKSİK GAZ VAR

Akın, Tuz Gölü deposunun 1 milyar metreküp, Silivri`nin ise 3 milyar 191 milyon metreküp olduğunu anımsattı. Akın, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Tuz Gölü deposunun tam, Silivri`nin de yüzde 82 oranında dolu olması durumunda yeraltı depolarındaki doğalgaz miktarının temmuz ayında 3 milyar 616 milyon metreküp olması gerekirdi. Ancak EPDK`nin açıkladığı temmuz ayı raporunda yeraltı depolarındaki toplam miktar 3 milyar 15 milyon metreküp. Enerji Bakanı`nın ifade ettiğine göre 600 milyon metreküp eksik! Bu durumda ya EPDK`nin resmi verileri doğru değil ya da iktidar algı siyasetiyle süreci yönetmek istiyor. Ancak algı siyasetiyle doğalgaz depolar dolmaz.”

Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in açıklamaları ile EPDK`nın resmi verilerinin çelişmesini TBMM gündemine taşıdı. CHP`li Akın, Bakan Dönmez`in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Geçtiğimiz temmuz ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı`nın açıklaması ile EPDK`nın temmuz ayı raporunda belirtilen depolanmış doğalgaz miktarı arasında 600 milyon metreküp fark bulunmaktadır. Hangi veri doğrudur? Silivri ve Tuz Gölü depoları tam dolu ise bu iki deponun doldurulması için ne kadar ödenmiş ya da ödenecektir? Enerji arz güvenliği konusunda Bakanlığınızın tedbirleri nelerdir? Bu tedbirler kara kışı geçirmek için yeterli olacak mıdır? Alım gücü düşen vatandaşlarımız için tedbirleriniz arasında doğalgaz birim fiyatlarında indirim yapılması var mıdır?”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA