22 Eylül 2024 Pazar


22:34   RESSAM MUSTAFA AYAZ IÇIN ANMA TÖRENI...   22:06   GALATASARAY, DEPLASMANDA FENERBAHÇE`YI 3-1 YENDI   20:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: “CUMHURIYET HALK PARTISI IKTIDARıNDA, KAMUCU, HALKÇı UYGULAMALAR EN ÜST SEVIYEDE GERÇEKLEŞTIRILECEK"   19:44   KONYASPOR EVINDE SIVASSPOR ILE 0-0 BERABERE KALDı   19:27   CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "ANTALYA-ALANYA OTOYOL PROJESI NE ZAMAN BITECEK?"   17:37   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: CUMHURBAŞKANLıĞı 2023`TE GÜNLÜK BIN 541 ASGARI ÜCRET HARCAMıŞ   17:29   TBMM BAŞKANVEKILI BIÇER KARACA: İKTIDARıN EN KORKTUĞU KONU KADıNıN GÜÇLENMESI, ÖRGÜTLENMESI VE ORTAK SES ÇıKARMASı   17:26   CHP, ELAZıĞ`DA ÇIFTÇI SORUNLARıNı DINLEDI: "AKRABALARA, EŞE DOSTA DEVLETIN BÜTÜN IMKANLARı SEFERBER EDILMIŞ"   17:14   THTM`NIN NATO`YA KARŞı YÜRÜYÜŞÜ, MAMAK NATOYOLU`NDA DEVAM ETTI   16:59   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, KARADENIZ RÜZGARı YAYLA ŞENLIĞI`NE KATıLDı    15:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SPOR YAZARı ERCAN GÜVEN IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   13:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``BEŞAR ESAD ILE GÖRÜŞME IRADEMIZI ORTAYA KOYDUK, KARŞı TARAFTAN CEVAP BEKLIYORUZ``   13:13   ŞARKıCı METIN AROLAT YAŞAMıNı YITIRDI   12:55   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SAKARYASPOR BAŞKANı GÖKHAN İN`I TEHDIT EDIP DARP EDEN H.C.Ş. İSTANBUL`DA GÖZALTıNA ALıNDı   12:53   SAĞLıK SEKTÖRÜNDE DE ``KARA LISTE`` TALEBI: "SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA ŞIDDET UYGULAYANLARA YÖNELIK SAĞLıK HIZMETLERI ACIL DıŞıNDA KıSıTLANSıN"   11:52   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN: SÖZLEŞMELI ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARı YANLıŞLıKLA AÇıLDı   11:51   NARIN`IN CANSıZ BEDENINI DEREYE TAŞıDıĞıNı ITIRAF EDEN NEVZAT BAHTIYAR`DAN YENI IDDIALAR: ``SALIM BANA, ‘YÜKSEL`LE BIRLIKTE OLDUĞUMUZU KıZ GÖRDÜĞÜ IÇIN KıZı BEN ÖLDÜRDÜM.` DEDI``   11:40   YOZGAT`TA ``KANSER ÇALıŞTAYı`` DÜZENLENDI   11:32   TOPLUM ÇALıŞMALARı ENSTITÜSÜ: NARIN OLAYı, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLARıN KARŞı KARŞıYA KALDıĞı IHMAL VE ISTISMARıN YAYGıNLıĞıNı ORTAYA KOYUYOR   11:23   BIRLIK VE DAYANıŞMA SENDIKASı`NDAN SAĞLıKTA ŞIDDETE TEPKI: "ŞIDDETE YÖNELIK ÇÖZÜM BULMAYA NIYETLERI YOK"  
 
     
   

OKAN GAYTANCIOĞLU: "TARIMDA DIŞA BAĞIMLILIK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR"


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, mısır tanelerin nişasta kısımlarının biyoyakıt üretmek amacıyla maya ve enzimlerle fermente edilmesi sonucunda elde edilen yan ürün DDGS`nin Bulgaristan`dan ithal edildiğini belirterek, "Tarımda dışa bağımlılık gün geçtikçe artıyor. Mısır üretimini desteklememiz lazım" dedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 17:38   Okunma : 308

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, mısır tanelerin nişasta kısımlarının biyoyakıt üretmek amacıyla maya ve enzimlerle fermente edilmesi sonucunda elde edilen yan ürün DDGS`nin Bulgaristan`dan ithal edildiğini belirterek, "Tarımda dışa bağımlılık gün geçtikçe artıyor. Mısır üretimini desteklememiz lazım" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Tren Garı`nda Bulgaristan`dan trenle gelen DDGS`nin helezonla kamyonlara yüklenerek besici ve süt üretimi yapan üreticilere satılmak üzere Türkiye`nin farklı illerine gitmek üzere yola çıktığını ifade etti.

"MISIRI FAZLA ÜRETMEMİZ LAZIM"

Gaytancıoğlu, DDGS ithalatının önüne geçmek için mısır üreticisine destek verilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bunun adı DDGS. Yani biyoyakıt yapmak için mısırın fermante edilmesinde sonra maya ve enzim katılarak bir yem hammaddesi, küspe gibi kepek gibi yem lasyonlarında kullanılıyor. Türkiye`de biyoyakıt yapılmadığı için mısırı işledikten sonra bunu elde etmek Türkiye`de mümkün değil. Onun için ithal ediyoruz. Ama ciddi anlamda ithal ediyoruz. Bu ürün şu anda Bulgaristan`dan geliyor. Belki de oraya Avrupa ülkelerinden geldi. Şu anda Edirne Tren Garı`ndayız. Böyle katar katar trenlerde gelip indiriliyor ve helezonlarla kamyonlara oradan da Türkiye`nin değişik yerlerindeki yem fabrikalarına gönderiliyor. Bir yem ham maddesi. Buraya kadar güzel. Kötü olan ne? Yılda bir, bir buçuk milyon ton ithalat yapıyoruz ve 300-350 milyon dolar para ödüyoruz. Bizde yok. Bizde olmalı mı, tabi ki olmalı ama bizim mısır üretimimiz kendimize yetmiyor. Dışarıdan ithalat yapıyoruz.

Öncelikle mısırı fazla üretmemiz lazım. Ondan sonra onu biyoyakıt haline getirip bununla birlikte hayvana verebiliriz. Yem katkısı olarak verebiliriz ve süt verimini, et üretimini rahatlıkla artırabiliriz. Onun için mısır üretimini desteklememiz lazım. Ama biz de şu var; bunun yerine ikame edilen kepek var, ayçiçeği, soya küspesi var. Onlarda da maalesef net ithalatçıyız. Yani tarımda dışa bağımlılık gün geçtikçe artıyor. Bu yağlı da olduğu için hayvanlar tarafından da çok seviliyor ama bunun yağını ham yağcılarda kullanabiliyor. Yani bundan yağ da elde edebiliyorlar. O yüzden dikkatli olmak lazım. Gümrük vergisi şu anda yüzde sıfır. Biraz yukarı çıkarmak lazım. Ne zaman çıkarmak lazım? Buğdayın kepeğini elde ettiğimiz zamanlarda yani buğdayı işlediğimiz zamanlarda en azından bunun Türkiye`ye bu kadar kolay girmemesi lazım."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA