21 Haziran 2024 Cuma


15:46   BARAN BOZOĞLU: YAŞANAN ORMAN YANGıNLARı DENETIMSIZLIĞIN VE BILIMDEN UZAK YÖNETIM ANLAYıŞıNıN SONUCUDUR”   15:38   GÜNEYDOĞU`DA ÇıNAR VE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDAKI YANGıN... SAĞLıK BAKANı KOCA: "YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN SAYıSı 11`E YÜKSELDI"   15:26   DICLE ELEKTRIK`TEN ÇıNAR ILE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDA ÇıKAN YANGıNLA ILGILI AÇıKLAMA: “YANGıNıN ELEKTRIK ILETIM HATLARıNDAN KAYNAKLANMADıĞıNı BELIRLEDIK”   15:08   SEZGIN TANRıKULU, YANGıNDA YARALANANLARı ZIYARET ETTI: "SORUMLULAR ORTAYA ÇıKARıLMALı, ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE GEREKEN DESTEK VERILMELI"   13:37   GÜRER: "ANıZ YAKıLMASı ORMANı YAKıYOR YETMIYOR DOĞA DENGESINI DE BOZUYOR"   11:57   ERHAN ADEM: "GÜBREYE KDV GETIRMEK, ÇIFTÇININ SONUNU GETIRMEKTIR”   11:52   GAMZE TAŞCıER`DEN ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBI: "MILYONLARCA EMEKÇI IÇIN BUGÜNKÜ ASGARI ÜCRET, YUTKUNMALARıNı IMKÂNSıZLAŞTıRAN BIR DÜĞÜM HALINE GELMIŞTIR"   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ANıZ YANGıNıNDA HAYATıNı KAYBEDENLER IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   11:26   ERMENISTAN, FILISTIN DEVLETI`NI RESMEN TANıDı   11:03   DIYARBAKıR BAROSU, YANGıNA MÜDAHALEDE GEÇ KALıNDıĞı IDDIALARıNA ILIŞKIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:56   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA SOĞUTMA ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SULAMA BORUSU DESTEĞI ILE MUT`TA ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   09:19   MıSıR ÇARŞıSı`NA ALıŞVERIŞE GELEN YURTTAŞ: “HERKES EMINÖNÜ`NE GELIYOR, 9-10 BIN TL`YI VERIP GIDIYOR. EMEKLI NE YAPSıN? SU BILE ALAMıYORUZ”   09:18   VAHAP SEÇER, BAYRAM DOLAYıSıYLA ERDEMLI HALKıYLA BIR ARAYA GELDI   04:06   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLA ILGILI YERLIKAYA VE KOCA`DAN AÇıKLAMA: 5 KIŞI ÖLDÜ, 10`U AĞıR 44 KIŞI YANGıNDAN ETKILENDI   01:28   DIYARBAKıR`DA ÇıKAN YANGıN GENIŞ ALANA YAYıLDı, BÖLGEYE ÇOK SAYıDA EKIP SEVK EDILDI   22:55   CHP`LI ALP, KARS`ıN SıNıR KÖYÜNDEN SESLENDI: “21. ASıRDA BU KÖYLERIMIZ KAR SUYU IÇMEK ZORUNDA KALıYOR”   13:01   CEVDET AKAY: “2022 YıLıNDA SEL FELAKETININ YAŞANDıĞı KARABÜK YENICE`DE KIRA YARDıMıNıN KESILMESI MAĞDURIYETI DERINLEŞTIRDI"   10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR  
 
     
   

ELAZIĞ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI MEHMET ÇİÇEK: “TÜRKİYE`Yİ ET VE SÜT KONUSUNDA BÜYÜK BİR TEHLİKE BEKLEMEKTEDİR”


Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, “Muhtemeldir ki 2023`ün ilk aylarında piyasada et ve süt sıkıntısı olacak. Bakanlık; Toprak Mahsulü Ofisi`ni devreye sokup besicilere ucuz arpa, Tarım Kredi Kooperatiflerini devreye sokup besicilere ucuz yem, Et ve Süt Kurumu`nu devreye sokup bir fiyat verip üreticileri mağdur etmemesi lazım. Yoksa ileride Türkiye`yi et ve süt konusunda büyük bir tehlike beklemektedir” açıklamasını yaptı. 

 

Tarih : 24 Eylül 2022 Cumartesi 16:55   Okunma : 865

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, “Muhtemeldir ki 2023`ün ilk aylarında piyasada et ve süt sıkıntısı olacak. Bakanlık; Toprak Mahsulü Ofisi’ni devreye sokup besicilere ucuz arpa, Tarım Kredi Kooperatiflerini devreye sokup besicilere ucuz yem, Et ve Süt Kurumu’nu devreye sokup bir fiyat verip üreticileri mağdur etmemesi lazım. Yoksa ileride Türkiye`yi et ve süt konusunda büyük bir tehlike beklemektedir” açıklamasını yaptı. 

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, artan maliyetlerden ve özellikle yem fiyatlarından dolayı birçok üreticinin sektörden çekildiğini ve bunun ciddi bir et ve süt krizine yol açacağını söyledi. Mehmet Çiçek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Özellikle pandemi, kuraklık, Ukrayna-Rusya savaşı; dünyada bir gıda krizine sebep oldu ve bu gıda krizi devam etmekte. Özellikle pandemiden dolayı dünyadaki enerji sıkıntısı tarım ürünlerini çok etkiledi. Tarım ürünlerinin girdileri 3-4 kat arttı. Arkasından kuraklık geldi. Bu yıl da tarım üretiminin yüzde 20-30`unu teşkil eden Rusya ve Ukrayna`dan dolayı dünyada bir kriz baş gösterdi. Bu krizden dolayı yem fiyatları arttı. Yem fiyatlarının artmasından dolayı da süt besicileri ineklerini kesime yolladı. Kesime yolladığı için şu an piyasada süt sıkıntısı var, buzağı sıkıntısı var.

Cumhurbaşkanımız hasat döneminde 6 bin ve 6 bin 200 TL arpa fiyatı açıkladı. Bugün Tarım Kredi Kooperatiflerinde 1 torba yem 300 TL. Özel piyasada 320-330 TL. Şu an sesleniyorum. Türkiye`de binlerce ziraat mühendisi ve veteriner var hepsine sesleniyorum; 1 torba yemin 310-320 TL olduğu, 1 kilo arpanın  6-6 buçuk TL olduğu bir ortamda, bir kilo etin maliyeti 115 TL olduğu 1 kilo sütün maliyetinin 8-9 TL olduğu bir ortamda ,siyasi otorite Tarım Kredi Kooperatiflerinde et düşümüne gitti. Biz enflasyonu düşürülmesi için bütün çabaları destekliyoruz.  Fakat üreticiyi de düşünmek lazım. Acilen… Et ve Süt Kurumu’nun bir fiyat iyileştirmesi yapıp besicileri ve süt üreticilerini mağdur etmemesi lazım. Çünkü yavaş yavaş besici sektörden çekiliyor.

"ET VE SÜT SIKINTISI OLACAK"

Bugün 105 liraya et fiyatının 10 gün içerisinde 94-95-96 TL`ye düşmesi sonucu, şu an besicilerde bir panik başlamış, insanlar besisini tamamlamamış hayvanlarını kesime götürüyor ve bu neye işaret ediyor?  Muhtemeldir ki 2023`ün ilk aylarında piyasada et ve süt sıkıntısı olacak. Artık dışarıdan hazır et, hazır süt getirip bu millete yedirecek. Acilen Bakanlık Toprak Mahsulü Ofisini devreye sokup besicilere ucuz arpa, Tarım Kredi Kooperatiflerini devreye sokup, besicilere ucuz yem, Et ve Süt Kurumu’nu devreye sokup bir fiyat verip üreticileri mağdur etmemesi lazım. Yoksa ileride Türkiye`yi et ve süt konusunda büyük bir tehlike beklemektedir.

"TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ HAKSIZ REKABETE NEDEN OLDU"

Türkiye`de mazot, gübre ve elektrik fiyatları düşmedikçe girdi maliyetlerinin yüksek oluşundan dolayı tarım ürünlerinin fiyatlarının da yüksek olacağını belirten Çiçek, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin hem kasapları hem de besicileri etkileyerek haksız rekabet ortamı yarattığını belirtti. Devletin acilen tedbir alması gerektiğini dile getiren Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Meselenin temelinde girdi maliyetleri yatmakta. Özellikle sen Türkiye’de mazotu, gübreyi, elektriği bunları düşünmeyene kadar tarım ürünlerinin maliyeti yüksek olduğu için devlet de haklı olarak hububat alımı olsun, yağlı tohumlar olsun, çay olsun, fındık olsun; bugün yarın ayçiçeği fiyatları açıklanacak.  Hem muhalefet olsun hem iktidar olsun, büyük bir ihtimalle 15-16 TL fiyat verecek; bu da yağın fiyatını arttıracak. Yani 2 tarafı pis bir değnek meselesine döndük. Biz acilen enerji ve gübre elektrik doğalgaz fiyatlarını düşürme yoluna gitmeliyiz.  Veya kontrollü bir şekilde çiftçi maliyetlerini değişmek için bunların bir otokontrolünü çiftçilere sağlamak lazım ki, çiftçiler ucuz buğday, yağlı tohumlar üretsin bizde ucuz yem alalım hayvanlarımıza verelim, ucuz süt üretelim, ucuz et üretelim ve vatandaş ucuz et ve süt yesin. Şu anki böyle marketlerde kısmi olarak etin kilosunun düşürülmesi kısa vadede belki bir rahatlık sağlar. Fakat uzun vadede Türkiye`yi çok büyük tehlikeler beklemekte acilen devletten acil müdahaleler bekliyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA