25 Eylül 2024 Çarşamba


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

MUSTAFA ADIGÜZEL: AMELİYAT MASASINDA ADİ TIBBİ MALZEMELERE MECBUR BIRAKILAN O HASTA, ASLINDA MERKEZ BANKASI`NDAN KAÇIRILAN 128 MİLYAR DOLARIN BEDELİNİ ÖDÜYOR


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Adıyaman`daki bir hastanede apandisit ameliyatının ardından hastasına dikiş atmaya çalışan hekimin sağlam ip bulamadığını gösteren videoya ilişkin, “Ameliyat masasında sağlam ve kaliteli malzemeler yerine adi tıbbi malzemelere mecbur bırakılan o hasta, aslında neyin bedelini ödüyor? Cengiz`in affedilen vergi borçları ile ertelenen kamu borçlarının ve Merkez Bankası`nın arka kapısından kaçırılan 128 milyar doların bedelini ödüyor” dedi.

 

Tarih : 12 Eylül 2022 Pazartesi 16:36   Okunma : 280

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Adıyaman`daki bir hastanede apandisit ameliyatının ardından hastasına dikiş atmaya çalışan hekimin sağlam ip bulamadığını gösteren videoya ilişkin, “Ameliyat masasında sağlam ve kaliteli malzemeler yerine adi tıbbi malzemelere mecbur bırakılan o hasta, aslında neyin bedelini ödüyor? Cengiz`in affedilen vergi borçları ile ertelenen kamu borçlarının ve Merkez Bankası`nın arka kapısından kaçırılan 128 milyar doların bedelini ödüyor” dedi.

Mesleği hekimlik olan Mustafa Adıgüzel, bugün yaptığı açıklamada, emekli bir hastanın reçeteyle aldığı iki ilaç için 192 lira fark ödemesini ve Adıyaman`daki bir hastanede apandisit ameliyatının ardından hastasına dikiş atmaya çalışan hekimin sağlam ip bulamadığını gösteren videoyu değerlendirdi. Adıgüzel, şunları söyledi:

“Bugün sağlıkta gelinen noktayı, -biri eczane diğeri ameliyathane- iki örnekle göreceğiz. Bir emekli vatandaşın, raporlu ilaçları için, tek bir reçetede iki tane ilacı için ödediği fark ücreti 192 TL. Öyle az kullanılan pahalı ilaçlar da değil. Hemen her tansiyon hastasının kullandığı ilaçlar. İşte reçete, işte faturası. Kıt kanaat geçinilen bir ülkede bir emekli vatandaş, hem de raporlu ilacına tek reçete için 192 TL ödüyorsa bu devlet, sosyal devlet değildir.

“DOKTOR HASTANIN AMELİYAT YARASINA DİKİŞ ATACAK. AÇILAN HER İP ÇÜRÜK 67. İPTEN SONRA NİHAYET BİR TANE SAĞLAM İP BULUNUYOR VE BU DURUMU TUTANAK ALTINA ALIYORLAR”

Yine, Adıyaman`da bir ameliyathane. Bir apandisit ameliyatı var. Ameliyat bitmiş, doktor hastanın ameliyat yarasına dikiş atacak. Açılan her ip çürük. Patır patır kopuyor. 67`nci ipten sonra nihayet bir tane sağlam ip bulunuyor ve bu durumu tutanak altına alıyorlar. Ameliyathane, hasta ismi, tarih, saat, hepsi var. İsterse Sağlık Bakanı arasın da söyleyeyim ona. Sonra ‘dikiş neden tutmadı, ameliyat yarası neden iltihap kaptı` veya ‘ameliyat yarasından neden fıtık oldu`, değil mi?

Ameliyat masasında sağlam ve kaliteli malzemeler yerine adi tıbbi malzemelere mecbur bırakılan o hasta, aslında neyin bedelini ödüyor? Ya da bir önceki örnekte o emekli vatandaş, ‘reçete farkı` diye aslında neye para ödüyor? Şu bilinsin ki her ikisi de aynı şeye para ödüyor. Her ikisi de bu hükümetin yandaşlarının, Cengiz`in affedilen vergi borçları ile ertelenen kamu borçlarının ve Merkez Bankası`nın arka kapısından kaçırılan 128 milyar doların bedelini ödüyor.

“BU SAĞLIK BAKANI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BAŞARISIZ SAĞLIK BAKANI`DIR”

Şimdi diyorum ki bir doktor milletvekili olarak; bunları, bu yine doktor olan Sağlık Bakanı`na bir sorayım. Ana biliyorum ki bu sorularımda da tıpkı daha önce sorduğum 200`e yakın soru gibi cevapsız bırakılacaktır. Bu Sağlık Bakanı Türkiye Cumhuriyeti`nin gelmiş geçmiş en başarısız Sağlık Bakanı`dır. Ama başarılı olduğu alanlar da vardır. Dezenformasyonda maharetlidir. Sağlık Bakanı değil adeta ‘dezenformasyon bakanı`dır. Sağlıkta ticarette maharetlidir. Ülkem ve insanlarımızın anayasal sağlık hakkı için temennim, Sağlık Bakanı`nın artık Erdoğan`a ve yanlış politikalarına sadakat yerine millete ve meslektaşlarına ettiği yemine sadık kalmasıdır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA