22 Eylül 2024 Pazar


16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   22:34   RESSAM MUSTAFA AYAZ IÇIN ANMA TÖRENI...   22:06   GALATASARAY, DEPLASMANDA FENERBAHÇE`YI 3-1 YENDI   20:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: “CUMHURIYET HALK PARTISI IKTIDARıNDA, KAMUCU, HALKÇı UYGULAMALAR EN ÜST SEVIYEDE GERÇEKLEŞTIRILECEK"   19:44   KONYASPOR EVINDE SIVASSPOR ILE 0-0 BERABERE KALDı   19:27   CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "ANTALYA-ALANYA OTOYOL PROJESI NE ZAMAN BITECEK?"   17:37   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: CUMHURBAŞKANLıĞı 2023`TE GÜNLÜK BIN 541 ASGARI ÜCRET HARCAMıŞ   17:29   TBMM BAŞKANVEKILI BIÇER KARACA: İKTIDARıN EN KORKTUĞU KONU KADıNıN GÜÇLENMESI, ÖRGÜTLENMESI VE ORTAK SES ÇıKARMASı   17:26   CHP, ELAZıĞ`DA ÇIFTÇI SORUNLARıNı DINLEDI: "AKRABALARA, EŞE DOSTA DEVLETIN BÜTÜN IMKANLARı SEFERBER EDILMIŞ"   17:14   THTM`NIN NATO`YA KARŞı YÜRÜYÜŞÜ, MAMAK NATOYOLU`NDA DEVAM ETTI   16:59   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, KARADENIZ RÜZGARı YAYLA ŞENLIĞI`NE KATıLDı    15:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SPOR YAZARı ERCAN GÜVEN IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   13:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``BEŞAR ESAD ILE GÖRÜŞME IRADEMIZI ORTAYA KOYDUK, KARŞı TARAFTAN CEVAP BEKLIYORUZ``   13:13   ŞARKıCı METIN AROLAT YAŞAMıNı YITIRDI   12:55   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SAKARYASPOR BAŞKANı GÖKHAN İN`I TEHDIT EDIP DARP EDEN H.C.Ş. İSTANBUL`DA GÖZALTıNA ALıNDı   12:53   SAĞLıK SEKTÖRÜNDE DE ``KARA LISTE`` TALEBI: "SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA ŞIDDET UYGULAYANLARA YÖNELIK SAĞLıK HIZMETLERI ACIL DıŞıNDA KıSıTLANSıN"   11:52   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN: SÖZLEŞMELI ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARı YANLıŞLıKLA AÇıLDı   11:51   NARIN`IN CANSıZ BEDENINI DEREYE TAŞıDıĞıNı ITIRAF EDEN NEVZAT BAHTIYAR`DAN YENI IDDIALAR: ``SALIM BANA, ‘YÜKSEL`LE BIRLIKTE OLDUĞUMUZU KıZ GÖRDÜĞÜ IÇIN KıZı BEN ÖLDÜRDÜM.` DEDI``   11:40   YOZGAT`TA ``KANSER ÇALıŞTAYı`` DÜZENLENDI   11:32   TOPLUM ÇALıŞMALARı ENSTITÜSÜ: NARIN OLAYı, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLARıN KARŞı KARŞıYA KALDıĞı IHMAL VE ISTISMARıN YAYGıNLıĞıNı ORTAYA KOYUYOR  
 
     
   

İSO: İHRACAT İKLİM ENDEKSİ, SON 19 AYDA İLK KEZ 50`NİN ALTINDA KAYDEDİLDİ


Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, ağustos ayında 48,8`e gerileyerek son 19 aylık dönemde ilk kez eşik değer 50,0`nin altında kaldı ve Türk imalat ihracatçıları için daha zorlayıcı bir talep ortamına işaret etti. İhracat iklimindeki bozulma, hafif olmakla birlikte Haziran 2020`den beri en belirgin düzeyde gerçekleşti.

 

Tarih : 8 Eylül 2022 Perşembe 12:34   Okunma : 187

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, ağustos ayında 48,8`e gerileyerek son 19 aylık dönemde ilk kez eşik değer 50,0`nin altında kaldı ve Türk imalat ihracatçıları için daha zorlayıcı bir talep ortamına işaret etti. İhracat iklimindeki bozulma, hafif olmakla birlikte Haziran 2020`den beri en belirgin düzeyde gerçekleşti.

İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi`nin Ağustos 2022 dönemi sonuçları bugün açıklandı. Endekste eşik değer olan 50,0`nin üzerinde ölçülen tüm rakamlar ihracat ikliminde iyileşmeye, 50`nin altındaki değerler ise bozulmaya işaret ediyor. 19 aylık dönemde ilk kez eşik değer 50,0`nin altında kalan ihracat iklim endeksi ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“İSO TÜRKİYE İHRACAT İKLİMİ ENDEKSİ AĞUSTOSTA 48,8 OLDU: Temmuzda 50,0 olan İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, ağustosta 48,8`e gerileyerek son 19 aylık dönemde ilk kez eşik değer 50,0`nin altında kaldı ve Türk imalat ihracatçıları için daha zorlayıcı bir talep ortamına işaret etti. İhracat iklimindeki bozulma, hafif olmakla birlikte Haziran 2020`den beri en belirgin düzeyde gerçekleşti.

ABD VE ALMANYA`DA DARALMA SÜRDÜ: Ağustos ayında ABD`deki daralmanın derinleştiği görüldü. Dünyanın en büyük ekonomisinde iktisadi faaliyet üst üste ikinci ay geriledi ve söz konusu düşüş, Covid-19 salgınının ilk dalgasından beri en yüksek hızda kaydedildi. Benzer bir tablo, üretimin Mayıs 2020`den beri en yüksek oranda azaldığı Almanya`da da gözlendi. Türk imalatçılarının en büyük dış pazarı konumunda olan Almanya`nın ihracattaki payı yüzde 9 civarında bulunuyor. Diğer yandan, Avrupa ekonomisindeki zayıflık Almanya ile sınırlı kalmadı. Birleşik Krallık`ta ekonomik aktivitede son 19 ayda ilk kez düşüş kaydederken İtalya, Yunanistan ve Hollanda`da da bozulma yaşandı. Buna karşılık Fransa, İspanya ve İrlanda`da üretim ılımlı büyüme kaydetti. Anket kapsamında takip edilen tüm ekonomiler içerisinde üretimin en hızlı düşüş gösterdiği ülke Polonya oldu. Bu ülkede son 27 ayın en sert daralması yaşandı.

TAKİP EDİLEN ÜLKELER İÇERİSİNDE EN YÜKSEK BÜYÜME DE YİNE BAE`DE KAYDEDİLDİ: Ağustos ayının nispeten olumlu bir gelişmesi, Orta Doğu`nun talepteki büyümenin ana kaynağı olmayı sürdürmesiydi. Birleşik Arap Emirlikleri`nde (BAE), petrol dışı aktivite güçlü artış kaydetti ve söz konusu artış, Haziran 2019`dan beri en yüksek hızda gerçekleşti. Takip edilen ülkeler içerisinde en yüksek büyüme de yine BAE`de kaydedildi. Bu arada Katar ve Suudi Arabistan`da üretim yine güçlü bir şekilde arttı. Lübnan`da ekonomi aktivite hemen hemen yatay seyrederken Mısır`da ise daralma hız kesti. Ağustos`ta dört BRICS ülkesinde iktisadi faaliyet artış kaydetti. Büyüme, özellikle Hindistan`da güçlü gerçekleşti.”

BRICS terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti`ni kastetmek için kullanılıyor. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin (Brasil, Russia, India, China, South Africa) baş harflerinden oluşuyor.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA