20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

TİP MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK: “GÜLŞEN HANIM`A ATFEDİLEN VE SUÇLAMA KONUSU YAPILAN ŞEYİN KANUNİ KARŞILIĞI YOK”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şarkıcı Gülşen Çolakoğlu`nun nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanmasına, “Kendinden olmayan herkesi açlıkla, linç girişimi ile terbiye etmeye çalışan bir suç düzeninin kurgusundan ibaret bugün yaşadıklarımız. Gülşen Hanım`a atfedilen ve suçlama konusu yapılan şeyin kanuni karşılığı yok” tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 25 Ağustos 2022 Perşembe 23:22   Okunma : 245

GAYE ŞEYMA CAN

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şarkıcı Gülşen Çolakoğlu`nun nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanmasına, “Kendinden olmayan herkesi açlıkla, linç girişimi ile terbiye etmeye çalışan bir suç düzeninin kurgusundan ibaret bugün yaşadıklarımız. Gülşen Hanım`a atfedilen ve suçlama konusu yapılan şeyin kanuni karşılığı yok” tepkisini gösterdi.

TİP Milletvekili Ahmet Şık, sanatçı Gülşen Çolakoğlu`nun, nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla tutuklanmasının ardından İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

“KENDİNDEN OLMAYANI LİNÇ GİRİŞİMİ İLE TERBİYE ETMEYE ÇALIŞAN BİR SUÇ DÜZENİNİN KURGUSUNDAN İBARET: Savcılar talimatları yerine getiriyor ve Gülşen Hanım`ı kuvvetle muhtemelen Bakırköy Hapishanesi`ne sevk ettiler. Bu kararı verenler, o haysiyetini menfaatine ezdirmiş o yargı mensupları ne diyecek ben onu merak ediyorum. Son aylarda giderek yükselen; konser yasaklamalarıyla, insanların hedef gösterilmesiyle, Sezen Aksu ile başlayan ve bitmeyen, kendinden olmayan herkesi açlıkla, linç girişimi ile terbiye etmeye çalışan bir suç düzeninin kurgusundan ibaret bugün yaşadıklarımız. Gülşen Hanıma atfedilen ve suçlama konusu yapılan şeyin kanuni karşılığı yok. Ben hukuk fakültesi bitirmedim. Türk Ceza Kanunu`nun 216. maddesinin ne anlama geldiğini buradaki savcıdan, hakimden daha iyi biliyorum. Ortada bir şey yok.

BU YARGI DÜZENİNİ OLUŞTURAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞTA OLMAK ÜZERE BU SUÇ İMPARATORLUĞUNU YÖNETENLERİN DE YARGI GÜVENCESİ YOK: Kanunlar, mafya düzeni kurmuş siyasi iktidarın belirlediği hedeflere mi eğilip bükülecek, böyle bir şey olabilir mi? Bu suç düzenine yardım ve yataklık eden herkes kendisine sorsun, `Ben nasıl bir insanım?` Eğer bir yanıtı varsa, insan haysiyetine yaraşır bir yanıtı varsa ben özür dilemeye hazırım kendisinden. Sürpriz değil. Çok yakın bir zamanda çıkacağını biliyoruz. Bu berbat yargı düzenini inşa edenlerin de hukuki güvencesi yok. Türkiye`deki kimsenin hukuki güvencesi yok, Recep Tayyip Erdoğan dahil. Hukuk saikiyle açıklama yapacağımız eşiği çoktan geçmiştik. Gezi Direnişi nedeniyle tutuklanan arkadaşlarımız Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan, Mine, Çiğdem Mater için Anayasa Mahkemesi, `Tutuklulukta hak ihlali yoktur` kararı verdi. İlk derece mahkemesi bu en üst organdan bahsediyorum. Aynı yargı mekanizmasının parçalarından dişlilerinden bahsediyorum. Dolayısıyla Türkiye`de kimsenin hukuki güvencesi yok ama bu yargı düzenini oluşturan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu suç imparatorluğunu yönetenlerin de yargı güvencesi yok, çünkü bunlarla yargılanacaklar. Bu kantar onları da tartar bunu herkes bilmeli.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA