6 Şubat 2025 Perşembe


14:12   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: DEPREMDEN GEREKLI DERSLER HÂLÂ ÇıKARıLMADı   14:09   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ VE CHP GRUP BAŞKAN VEKILI BAŞARıR ESNAF GEZDI   14:02   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLı… CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “BU BÜYÜK ACıYı TEKRAR YAŞAMAMAYı UMUT EDIYORUZ”   13:21   CHP HEYETI 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA GAZIANTEP`TE...   13:14   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA CHP MILLETVEKILLERINDEN OLUŞAN HEYET ELAZıĞ`DA   12:21   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... GÜL ÇIFTCI: "30-35 GÜNLÜK BIR TAKVIM IÇERISINDE BIZ BU SÜRECI TAMAMLAYACAĞıZ"   11:39   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA, GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI‘NI ZIYARET ETTI   01:41   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA TBB`DEN AÇıKLAMA: "ADALET YERINI BULANA KADAR MÜCADELEYI BıRAKMAYACAĞıZ"   01:21   CHP`DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA VIDEOLU PAYLAŞıM   23:44   6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜ... VAHAP SEÇER, "DEPREMZEDE VATANDAŞLARıMıZA DESTEK OLMAYA, GELECEK IÇIN ÖNLEM ALMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   23:42   TİP LIDERI ERKAN BAŞ`TAN, 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA IKTIDARA TEPKI : "TOPLADıĞıN PARAYı GÖTÜRÜP ZENGINLERE, PATRONLARA PEŞKEŞ ÇEKTIĞIN IÇIN..."   22:57   EGE DENIZI`NDE 5,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BIR DEPREM DAHA MEYDANA GELDI   22:55   BAHÇELI`NIN HASTANEYE KALDıRıLDıĞı IDDIASı... SEMIH YALÇıN: GENEL BAŞKANıMıZıN SAĞLıĞı YERINDEDIR, ÖKSÜRÜĞÜNÜN GEÇMEMESI ÜZERINE ILERI TETKIKLER YAPıLıYOR   15:34   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “YÜZ BINLERCE INSANıMıZ HALA KONTEYNER KENTLERDE YAŞAMAKTADıR. TEMIZ SU, ORTAK DUVALAT VE DUŞ ALANLARı YETERSIZ"   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:56   ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU KENTIN SORUNLARı VAR. REIS DUYAR, KOLTUĞUMUZDAN OLURUZ DIYE PANIK YAPANLARA SÖYLÜYORUM; TÜM SORUNLARıMıZA ÇÖZÜM ISTIYORUZ"   14:35   CHP`LI GÜRSEL EROL BAŞKANLıĞıNDAKI HEYET, CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`E HAZıRLADıĞı RAPORU SUNDU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ADıYAMAN BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”  
 
     
   

MURAT BAKAN: EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN PROMOSYON ELEŞTİRİLERİNE `FETÖ DİLİ` DİYEREK YANIT VERMESİ TÜM POLİS TEŞKİLATINI HEDEF ALMAKTIR


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 330 bin personeli kapsayan beş yıllık maaş promosyonu anlaşması karşılığında polislere ödenecek tutarın azlığına yönelik eleştirenler için "FETÖ dili" açıklaması yapan Emniyet Genel Müdürlüğü`ne (EGM) tepki gösterdi. Bakan, "330 bin kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm polis teşkilatını hedef alıyor" dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2022 Pazartesi 12:09   Okunma : 276

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 330 bin personeli kapsayan beş yıllık maaş promosyonu anlaşması karşılığında polislere ödenecek tutarın azlığına yönelik eleştirenler için "FETÖ dili" açıklaması yapan Emniyet Genel Müdürlüğü`ne (EGM) tepki gösterdi. Bakan, "330 bin kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm polis teşkilatını hedef alıyor" dedi.

Murat Bakan, EGM`nin yaptığı maaş promosyon anlaşmasını TBMM gündemine taşımış ve anlaşmanın, düşük promosyon karşılığında emniyete araç alınması şartı koşulduğu için bu şekilde yapıldığı iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya sormuştu. EGM ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, promosyon anlaşmasına yönelik eleştirileri “FETÖ dili” olarak nitelemişti.

Murat Bakan, bugün yaptığı yazılı açıklamada EGM`ye tepki gösterdi. Emniyet`in promosyon bedelinin neden düşük olduğunu soran polis memurlarını karalamaya çalıştığını savunan Bakan, şunları kaydetti:

"Bu dil bize, devlet kurumunun basın iletişiminden ziyade A Haber dilini hatırlatıyor. İlginç bir şekilde aynı dili kullanan bazı internet siteleri de hem benimle ilgili hem de hakkını arayan polis memurları ile ilgili zamanında FETÖ`nün yaptığı gibi yalan haber operasyonları yapıyor. ‘FETÖ`cü` diyemiyor; teşkilatı FETÖ`den temizleyen, 15 Temmuz`dan sonra iç güvenliği sağlayan bu personelin haklı talebini sindirmek için `FETÖ dili` tabirini kullanıyor, biat etmeyen polis memurlarını ve muhalefeti bu şekilde karalamaya çalışıyor. EGM`nin Medya Halkla İlişkiler Protokol Başkanı Levent Eke`nin, eski A Haber muhabiri olduğu ve özgeçmişinden de aslında bir devlet görevlisi olmadığı, siyasi bir misyonu yerine getirmek için orada olduğu anlaşılıyor. O yüzden polisi hedef alan bu açıklamaya şaşırmıyoruz. Yalnız bilinmesi gereken şu ki 330 bin kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm polis teşkilatını hedef alıyor.”

"20 BİN TL, TÜM POLİSLERİN DERDİNE BİR NEBZE DERMAN OLACAK"

Polisin ciddi ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığını, kredi kartı borcu bulunmayan neredeyse hiç polis kalmadığını ileri süren CHP`li Bakan, “Kamu bankalarına `polislere icra işlemi yapmayın` talimatı verildiğini duyuyoruz. Hal böyle iken polisin hakkı olan ve alamadığı eksik 20 bin TL, tüm polislerin derdine bir nebze olsun derman olacak ve onlara rahat bir nefes aldıracaktır. Memurunu düşünen bir teşkilat neden bu anlaşmayı iptal ederek yerine yenisini yapmamak noktasında bu kadar direnç gösterir, bu öfkenin ve bu direncin altında ne var” diye sordu.

Murat Bakan, diğer kurumların bankalarla personeli için yaptığı maaş promosyon anlaşmalarını da örnekleriyle anlattı ve açıklamasına şöyle devam etti:

"Soru net: Harran Üniversitesi personeline üç yıl süre için yapılan promosyon ihalesinde 37 bin 257 TL`lik rekor promosyon bedeli alırken 330 bin personeli olan EGM bunu neden başaramadı? Aynı süre baz alındığında neden 20 bin TL daha az bedele razı olundu? Bin çalışanı olan bir ilçe belediyesi üç yıl için 27 bin 500 TL, 6 bin çalışanı olan İETT 23 bin 100 TL promosyon alırken 330 bin mensubu olan EGM neden 10 bin 600 TL promosyon alıyor diye soruyoruz? EGM, bazı bankaların teşekkür mektubu gönderdiğini söylemiş. 3 bin personeli olan kurumlar için kıran kırana rekabet eden bankaların 330 bin personeli olan kuruma teşekkür mektubu göndermesi şaşırtıcı değil mi? Bunun altında yatan sebebi merak ediyoruz. Doğrular er geç ortaya çıkar. Maaş promosyonu anlaşmasının bu şekilde yapılmasının nedeninin, `promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu` iddiaları bulunuyor. Bu iddia doğru mu? Promosyon anlaşması karşılığında EGM`ye vaat edilen bir şey var mı? Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı`na veya Emniyet teşkilatı yardım derneklerine araç alınmış mıdır? Alınmış ise araç detayları nelerdir? Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle emniyet müdürlerine tahsis edilen araç var mı?”

Polisin maaş promosyonu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya sorduğu sorulara Emniyet Genel Müdürlüğü`nün ciddiyetten uzak bir şekilde yanıt verdiğini belirten Bakan, “Net sorulara net cevaplar vererek devlet kurumu olmanın gereğini yapın. Her şeyden önce göreviniz olan, polis memurunun hakkını hukukunu koruyun. Hakkını hukukunu koruyanlara kara çalmayın. Devlet adabı bunu gerektirir” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA