6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

CEHENNEM DERESİ KANYONU`NUN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMANIN DURMASI VE DOĞAL SİT ALANININ TAHRİP EDİLMESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU


Kendi dalında dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Artvin`in Ardanuç ilçesindeki Cehennem Deresi Kanyonu için hayata geçirilen “Cehennem Deresi`nde Cennet Yaşanıyor” projesinde çalışmaların durması ve kanyon içerisinde yapılan merdiven, ilçede tepkilere neden oldu.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 13:54   Okunma : 304

UĞUR İSTANBULLU

Kendi dalında dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Artvin`in Ardanuç ilçesindeki Cehennem Deresi Kanyonu için hayata geçirilen “Cehennem Deresi`nde Cennet Yaşanıyor” projesinde çalışmaların durması ve kanyon içerisinde yapılan merdiven, ilçede tepkilere neden oldu.

Artvin`in Ardanuç ilçesindeki bulunan Cehennem Deresi Kanyonu için yapılan “Cehennem Deresi`nde Cennet Yaşanıyor” projesinde çalışmalar durdu. Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, çalışmaların durmasına ve kanyonun doğal sit alanına zarar veren düzenlemelere tepki gösterdi. Demir, şöyle konuştu:

“ORASI DOĞAL SİT ALANI, O YÜZDEN YAPILACAK PROJELERİN DOĞAL SİT ÖZELLİĞİNİ BOZMAMASI GEREKİYOR”

“Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu`nda 2-3 yıldır bir çalışma var. Bu çalışmayı Kalkınma Ajansı, Özel İdare, Kültür Turizm Bakanlığı beraber yürütüyorlar. İşin doğrusu biz, ilçemize yapılan bir yatırımın gerekliliğine inanıyoruz. Çünkü Cehennem Dere Kanyonu Türkiye`nin sayılı kanyonlarından birisi, tanıtılmaya ihtiyacı var ve bazı düzenlemeleri yapmaya da ihtiyacı var. Ama orası doğal sit alanı, o yüzden yapılacak projelerin doğal sit özelliğini bozmaması gerekiyor. Biz, yapılan yatırımı doğru buluyoruz, gerekli buluyoruz, gecikmiş buluyoruz ama bir yerel yönetici olarak da bizim hiçbir fikrimizin alınmadığı ve oradaki proje üzerinde hiçbir dahlimizin olmadığını belirtmek istiyorum.

“KANYON İÇERİSİNDE YAPILMAMASI GEREKEN İŞLER YAPILMIŞ”

Yapılan yatırımlar doğru ama yanlışlık, eksiklik şurada. Hem yerele danışılmıyor hem de ora doğal sit alanı. Adı üzerinde, doğal; Allah vergisi, olduğu gibi demektir. Bunu kazmayla, kürekle, iş makinalarıyla bozarsanız, tahrip ederseniz onun doğallığını, güzelliğini, çekiciliğini yitirirsiniz. Bizim eleştiri noktamız da orada bazı yerlerdeki çalışmalarda kanyon içerisinde yapılmaması gereken işler yapılmış. Bunu yanlış bulduğumuzu, kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz ama yapılan yatırım gerekli mi, gerekli. Devam etsini mi, tabii ki devam etsin. Fakat aslını bozmadan, doğayla uyumlu, bilimsel gerçekliklere uygun çalışmalar yapılmasını istiyoruz.”

“PARÇALAYIP, ONDAN SONRADA BIRAKIP ÇÖP HALİNE DÖNMESİNİ İSTEMİYORUZ”

İYİ Parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan ise “Otantik yapısı bozulmuştur. Yatırıma şükreden insanlarız. Çok da güzel bir yatırım. Bunun her zamanda yanındayız fakat yanında olduğumuz gibi yapılan yatırımın da tamamlanmasını istiyoruz. Yani parçalayıp, ondan sonra da bırakıp çöp haline dönmesini istemiyoruz” diye konuştu.

“BURASINI TURİZME KATMAK, KAZANDIRMAK ELBETTE HEPİMİZİN ARZUSU AMA DOĞAYI TAHRİP ETMEDEN”

Vatandaş Gürsel Kaya da şunları söyledi:

“Geçmiş dönemlerde yaşayan kültürlerin ve doğanın bize bahşetmiş olduğu güzelliklerin hepsinin bir yerde yaşandığı ilçe. Burasını turizme katmak, kazandırmak elbette hepimizin arzusu ama doğayı tahrip etmeden. Cehennem Deresi`nde yüzyıllardır doğanın şekillendirdiği bir yapı var. Batıdan gelen turistler Cehennem Deresi ki dünyanın en büyük ikinci kanyonu. Şu anda da bu kanyonun başında bulunmaktayız. O doğal güzellikleri görmek için Ardanuç`a geliyorlar ama içerisinde yapılan yol gibi tahribatlar, suni yapılanmalar insanların elbette ilgisini çekmiyor. Çünkü büyük şehirlerde bu yapılan şeylerden, suni yapılan şeylerden, sonradan yapılan inşaatlardan çok daha fazlası var.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA