6 Şubat 2025 Perşembe


15:34   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “YÜZ BINLERCE INSANıMıZ HALA KONTEYNER KENTLERDE YAŞAMAKTADıR. TEMIZ SU, ORTAK DUVALAT VE DUŞ ALANLARı YETERSIZ"   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:56   ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU KENTIN SORUNLARı VAR. REIS DUYAR, KOLTUĞUMUZDAN OLURUZ DIYE PANIK YAPANLARA SÖYLÜYORUM; TÜM SORUNLARıMıZA ÇÖZÜM ISTIYORUZ"   14:35   CHP`LI GÜRSEL EROL BAŞKANLıĞıNDAKI HEYET, CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`E HAZıRLADıĞı RAPORU SUNDU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ADıYAMAN BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   12:15   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: “CINAYETLE YARGıLANAN MÜTEAHHIDI KURAYLA EV SAHIBI YAPTıLAR”   11:56   6 ŞUBAT DEPREMLERI… CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN TUNÇ`A: “DEPREM SORUŞTURMALARDAN KAÇıNA ‘KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR` KARARı VERILMIŞTIR?"   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:14   ABD MEDYASı: “CIA, TRUMP TARAFıNDAN BAŞTAN OLUŞTURULMAK ISTENIYOR”   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   02:19   BOLU İL ÖZEL İDARESI GENEL SEKRETERI VE GENEL SEKRETER YARDıMCıSı GÖZALTıNA ALıNDı   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZÜ ALTıN KıYMA VE ÇAY SIMIT HESABıNı KAPı KAPı ANLATMAYA DAVET EDIYORUM"  
 
     
   

İYİ PARTİLİ ÖZLALE: “AĞUSTOSTA ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTACAK”


İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, önümüzdeki günlerde elektrik sektöründe çok ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirtti. Özlale, elektrik dağıtım şirketlerinin yol açtığı nakit akışı sıkıntısı sonucu elektrik kesintilerinin ağustosta hız kazanmasını beklediklerini dile getirdi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 17:15   Okunma : 250

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, önümüzdeki günlerde elektrik sektöründe çok ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirtti. Özlale, elektrik dağıtım şirketlerinin yol açtığı nakit akışı sıkıntısı sonucu elektrik kesintilerinin ağustosta hız kazanmasını beklediklerini dile getirdi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, bugün kendi bloğunda kaleme aldığı “Dağıtım Şirketlerinin Son Marifeti: Nakit Akışı Sıkıntısı ve Üretim Açığı Riski” başlıklı yazısında enerji politikasına eleştiriler yöneltti. Özlale, elektrik sektöründe son dönemde yaşanan nakit akışı kesintisine ve sonucunda oluşması muhtemel üretim açığı riskine dikkat çekerek, “Bu krizin de arkasında elektrik dağıtım sektörünü elinde tutan malum şirketler var” dedi. Özlale, söz konusu nakit akışı sıkıntısı sonucu ya elektrik kesintileri olacağını ya da Elektrik Üretim Anonim Şirketi`nin (EÜAŞ) zarar ettirilerek bu zararın kamuya yükleneceğini ifade etti.

“AKP`NİN KIYMETLİSİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ”

“AKP`nin kıymetlisi” olarak nitelediği elektrik dağıtım şirketlerinin piyasa faiz oranlarının düşük olduğu dönemde çok ciddi karlar elde ettiklerine dikkat çeken Özlale, piyasa faizleri yükselip Merkez Bankası faizleri düştüğü zaman taahhüt ettikleri yatırımları banka kredisiyle finanse etmeye çalışan şirketler için söz konusu kâr mekanizmasının tersine işlemeye başladığını aktardı.

Özlale, bu durumda elektrik dağıtım şirketlerinin zarar etmemek için vatandaşlardan tahsil ettikleri ve günlük olarak Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.`ye (EPİAŞ) aktarmaları gereken parayı aktarmak yerine kullanmaya başladıklarını bunun da sektörde nakit akışı kesintisine neden olduğunu kaydetti.

“YASAL OLMAYAN DURUMA YASAL GEREKÇE GETİRİLDİ”

1 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete kararıyla dağıtım şirketlerinin günlük ödeme yükümlülüğünden kurtarıldığını belirten Özlale, “Yani yasal olmayan ve sektörü sıkıntıya sokacak olan bu duruma yasal bir gerekçe getirildi” dedi.

Bu durumun sonucunda elektriği üreten kuruluşların tahsilat oranlarında yüzde 65 düzeyinde bir aksama olduğu bilgisini paylaşan Özlale, elektrik sektöründe önemli bir arz açığı ve daha çok elektrik kesintisi yaşanacağını bildirdi.

Özlale, AKP enerji bürokrasisinin elektrik dağıtım şirketleriyle tamamen duygusal bir ilişki yaşadıklarını ifade ederek “Dağıtım şirketlerine dokunacaklarını sanmıyorum. AKP, BOTAŞ yalnız kalmasın diye yanına bir de EÜAŞ`ı ekleyecek. Günün sonunda bir kez daha kârın özelleştiği zararın kamulaştığı bir AKP soygunuyla karşı karşıya kalacağız” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA