5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

DEVA PARTİLİ FIRAT`TAN `CENNET KOYU` TEPKİSİ: “ÜLKENİN ORTAK MİRASLARININ İNŞAAT ÇETELERİNE PAY EDİLMESİ İHANETTİR"


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Helün Fırat, Bodrum Cennet Koyu`nda süren inşaata tepki gösterdi. Fırat, “Ortak miras, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aittir. İnşaat şirketlerine peşkeş çekilemez. İktidar, halkının mirasını bir hiçe değişiyor. Devletin en üst makamlarında görev yapan ve toplumun menfaatlerini korumakla mükellef yöneticilerin, ülkemizin ortak miraslarını inşaat çetelerine, lüks zincirlere pay etmesi ihanettir” dedi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:15   Okunma : 208

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Helün Fırat, Bodrum Cennet Koyu`nda süren inşaata tepki gösterdi. Fırat, “Ortak miras, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aittir. İnşaat şirketlerine peşkeş çekilemez. İktidar, halkının mirasını bir hiçe değişiyor. Devletin en üst makamlarında görev yapan ve toplumun menfaatlerini korumakla mükellef yöneticilerin, ülkemizin ortak miraslarını inşaat çetelerine, lüks zincirlere pay etmesi ihanettir” dedi.

DEVA Partisi DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Helün Fırat, Bodrum Cennet Koyu`nda süren inşaatla ilgili açıklama yaptı. Fırat, şunları kaydetti:

“Cennet Koyunu yapılaşmaya açmak, yalnızca iktidara yakın şirketlere para kazandırılması ve toplumun ortak menfaatlerinin hiçe sayılması anlamına gelir. Halbuki, Cennet Koyu arkeologların ve uzmanların çalışmalarıyla kültür turizmine kazandırıldığında ülke ekonomisine çok daha büyük ve sürdürülebilir katkılar sağlayacaktır.

“KAMU BANKALARI, İKTİDARA YAKIN MÜTEAHHİTLER İÇİN KREDİ MAKİNESİ”

Piyasa fiyatından çok daha aşağı bedellerle iktidara yakın şirketlere ihale edilen Cennet Koyu`nda, devlet bankasından alınan kredilerle finanse edilmek suretiyle otel inşaatına başlandığı biliniyor. Sanayicisine, çiftçisine, ihracatçısına, esnafına, kısaca üreticisine kredi verirken sırtını çeviren kamu bankaları, konu iktidara yakın müteahhitlerin ihaleleri olduğunda bir anda kredi verme makinesine dönüşüyor. Üstelik bu kredilerin geri ödemelerini de tahsil edemeyip zararını vatandaşın sırtına yıkıyor.

“İKTİDAR HALKIN MİRASINI BİR HİÇE DEĞİŞİYOR”

Ortak miras, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aittir. İnşaat şirketlerine peşkeş çekilemez. İktidar, halkının mirasını bir hiçe değişiyor. Devletin en üst makamlarında görev yapan ve toplumun menfaatlerini korumakla mükellef yöneticilerin, ülkemizin ortak miraslarını inşaat çetelerine, lüks zincirlere pay etmesi ihanettir. Kanun tanımazlığın gündelik alışkanlığa dönüştüğü bu tavrı kabul etmiyoruz. Kanunlara riayet edilmeksizin başlatılan inşaat çalışmaları sırasında görüntülenen ve fotoğraflarla kanıtlanan antik kalıntılar ise Cennet Koyu`nun yalnız doğal sit alanı değil, korunması ve araştırılması gereken bir arkeolojik alan olduğunu da gösteriyor.

“KORUMA KURULU KARAR ALIP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALI”

Kanunlarca kültür varlıklarının korunması görevi koruma bölge kurullarına verilmiştir. Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü alanla ilgili acilen bir çalışma başlatmalı. Ortaya çıkan görüntülerin Temmuz Ayı Koruma Kurulu gündeminde görüşülmesini sağlamalı ve alanla ilgili koruma kararı almalıdır. Koruma kararının uygulanması konusunda da derhal savcılıklara suç duyurusunda bulunmalıdır. Asli görevi kültür varlıklarını korumak olan başta Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumları görevlerini derhal yerine getirmeye davet ediyoruz.

“BU SUÇA DUR DİYECEĞİZ”

DEVA Partisi olarak, Anayasayı ve ilgili diğer kanunları ihlal eden, mahkeme kararlarını tanımayan ve tarihine, doğasına, toprağına sahip çıkmaya çalışan insanlarımızı göz ardı eden, toplumun ortak menfaatlerini hiçe sayan siyasal iktidarı ve ilgili bakanlık yetkililerini uyarıyoruz. Cennet Koyu`ndaki inşaat faaliyetleri acilen durdurulsun. Bu suça dur diyeceğiz.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA