25 Eylül 2024 Çarşamba


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

NACİ AĞBAL, AKSA ENERJİ YÖNETİM KURULU`NA GİRDİ


Bir dönem Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Merkez Bankası Başkanlığı yapan eski Maliye Bakanı Naci Ağbal, Aksa Enerji Yönetim Kurulu`na girdi. Ağbal`ın, Tülay Kazancı`nın yerine Başkan Yardımcılığı görevini üstleneceği belirtildi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:03   Okunma : 173

Bir dönem Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve Merkez Bankası Başkanlığı yapan eski Maliye Bakanı Naci Ağbal, Aksa Enerji Yönetim Kurulu`na girdi. Ağbal`ın, Tülay Kazancı`nın yerine Başkan Yardımcılığı görevini üstleneceği belirtildi.

Aksa Enerji Genel Kurulu dün toplanarak yönetiminde değişiklik yaptı. Genel Kurul`da eski Maliye Bakanı Naci Ağbal ile birlikte toplam 5 kişinin bağımsız yönetim kurulu üyesi olması ile 3 yönetim kurulunun da görev süresinin uzatılmasına ilişkin teklif oyçokluğuyla kabul edildi.

Şirketten Kamu Aydınlatma Platformu`na yapılan açıklamada, Naci Ağbal`ın halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Tülay Kazancı`nın yerine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı`na getirileceği belirtildi.

Aksa Enerji`den dün yapılan Genel Kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili olarak KAP`a yapılan bildirim şöyle:

“Sermaye Piyasası mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Şaban Cemil Kazancı`nın, Naci Ağbal`ın, Ahmet Serdar Nişli`nin, Ömer Muzaffer Baktır`ın ve Korkut Öztürkmen`in ve bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak Murat Yeşilyurt`un, Halit Haydar Yıldız`ın ve İlhan Helvacı`nın üç yıl süreyle (19 Temmuz 2025 tarihine kadar) yeniden seçilmesi hususu pay sahiplerinin onayına sunuldu.

Yapılan oylama sonucunda Şaban Cemil Kazancı`nın, Naci Ağbal`ın Ahmet Serdar Nişli`nin, Ömer Muzaffer Baktır`ın ve Korkut Öztürkmen`in ve bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak, Murat Yeşilyurt`un, Halit Haydar Yıldız`ın ve İlhan Helvacı`nın üç yıl süreyle Yönetim Kurulu üyeleri olarak atanmaları katılanların oy çokluğu ile kabul edildi.”

AĞBAL MERKEZ BANKASI`NDA 132 GÖREV YAPTI

Naci Ağbal, 8 Kasım 2020`de Murat Uysal`ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilmişti. Ağbal, Merkez Bankası`nda 132 gün görev yaptıktan sonra 21 Mart 2021`de görevden alınmıştı.  

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Minteha ve Yakup Ağbal çiftinin çocuğu olarak Bayburt`un Yoncalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum`da tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü`nden mezun oldu. Aynı yıl Teftiş Kuruluna girdi, 1993`te Maliye Müfettişi oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında tamamladı.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü`ne atandı. Ekim 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi. 8 Mart 2008 tarihi itibarıyla de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi oldu. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Bu görevini 9 Şubat 2015 tarihine kadar sürdürdü.

Haziran 2015 seçiminde AKP Bayburt milletvekili olarak Meclis`e girdi. 13 Eylül 2015 tarihinde AKP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Kasım 2015 seçiminde tekrar AK Parti Bayburt milletvekili olarak Meclis`e girdi. 64. ve 65. Türkiye Hükûmeti`nde Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 2018-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı görevini yaptı. 8 Kasım 2020`de Murat Uysal`ın yerine Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Ağbal, 132 gün görev yaptıktan sonra 21 Mart 2021`de görevden alınmıştı.  

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA