20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

‘DARISEKİSİ ÖRNEK KÖY`DE ETKİNLİK ATÖLYELERİ BAŞLADI 


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Darısekisi Örnek Köy`de temmuz ayı etkinlikleri başladı. Etkinliklerin ilk gününde misafirler, `Çocuk Atölyesi` ve `Tarım Atölyesi`nde uzmanlarla bir araya geldi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2022 Pazartesi 11:42   Okunma : 321

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Darısekisi Örnek Köy`de temmuz ayı etkinlikleri başladı. Etkinliklerin ilk gününde misafirler, `Çocuk Atölyesi` ve `Tarım Atölyesi`nde uzmanlarla bir araya geldi.

Kooperatifçiliği köy halkına anlatmak, bilinçli üretimi desteklemek, geleneksel tarım ve pişirme yöntemlerini yeni nesile aktarmak, organik tarım yapmak, üretimi yerli tohum ile yapmak, doğa sporları ve doğal yaşamı vurgulayarak köyleri cazibe merkezi haline getirmek, köy turizmini canlandırmak ve istihdam sağlamak hedefleri ile hayata geçirilen Darısekisi Örnek Köy`de temmuz ayı etkinlikleri başladı.

13, 16, 17, 20, 23, 24, 27, 30 ve 31 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde; Çocuk Atölyesi, Tarım Atölyesi, Çevre Atölyesi, Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi, Yöresel Ürün Üretim Atölyesi, Kompost Gübre Yapımı Atölyesi, Yörük Müzikleri Gecesi, Söyleşi Workshop: Yörük Yemekleri, Yörüklerde Gelin İndirme Töreni, Söyleşi: Edebiyat ve Yörük Kültürü, Yazlık Sinema Gösterimi ve Masal Destan Efsane Gecesi gibi programlar yer alacak.  

Mersinlileri çocukları ile birlikte etkinliklere katılmaya davet eden Tarımsal İşler Daire Başkanlığı görevlisi Endüstri Mühendisi Esin Aşlar, "Bugün çocuklarımız için etkinliğimiz fasulye çimlendirme ile başladı, ayrıca onlar için dans etkinlikleri düzenleniyor. Aynı zamanda emeklilerimiz burada, onları da ağırlamaktan çok mutluyuz. Sonrasında etkinliklerimiz devam edecek. Çevre atölyesi, oyun atölyesi gibi birçok atölye düzenlemesi yapıldı. Tüm Mersinlileri, çocuklarımızla beraber etkinliklerimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi görevlisi Vahide Dengiz ise "Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Vahap Seçer öncülüğünde, ilk örnek köyümüz olan Darısekisi Örnek Köyü`nde bir aylık programımızın ilk günündeydik. Çocuklarımız, büyüklerimiz ve hatta yaşlılarımızla buluştuk. Tarım atölyesi olarak çocuklarla tohum çimlendirdik. Sonrasında dans ve diğer etkinliklerimizle devam ettik. Yetişkin ve yaşlılarımıza da tarım hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Programlarımız devam edecek. Köylü kadınlarımızla burada üretim yapıyorlar hep beraber. Çarpana atölyemiz var, onlara da destek verilecek. Örnek köyümüze tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Etkinliklere katılan miniklerden Beril Ilıbaba, "Daha önce buraya gelmemiştim. İlk kez geldim. Çok sevdim. Fasulye ektik, suladık. Çok eğlenceliydi, sonrasında tekrar yapmak isterim. Arkadaşlarıma da yaptıklarımı anlatacağım" diyerek duygularını paylaştı. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ÖRNEKKÖY, DARISEKİSİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA