23 Şubat 2025 Pazar


09:50   BAHÇELI`NIN "ASKıDA 9 GÜLEK BUĞDAY PROJESI"... ZIRAAT MÜHENDISLERI ODASı GENEL BAŞKANı SUIÇMEZ: "BU PROJE TARıM VE EKONOMI POLITIKALARıNıN IFLAS ETTIĞININ GÖSTERGESIDIR"   09:41   MERSIN İTFAIYESI, TECRÜBESINI KAHRAMAN`ıN ERMENEK İTFAIYESI ILE PAYLAŞTı   09:34   ÇYDD 36 YAŞıNDA...GENEL BAŞKAN PROF. DR. YÜKSEL: “AYDıNLıK YARıNLAR IÇIN HEP BIRLIKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   15:23   AHMET ÖZER HAKKıNDAKI IDDIANAMEYE TEPKI... CHP`LI EMIR: ``HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA DÜŞMAN CEZA HUKUKU DEĞIL, GERÇEK HUKUK IŞLEYECEK``   14:45   TOROSLAR BELEDIYESI ZOR GÜNLERDE DE VATANDAŞLARıN YANıNDA   14:09   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN SALDıRıYA UĞRAYAN ÖĞRETMEN IÇIN GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "İKTIDAR ÜLKEYE TOPLUMSAL BARıŞı BOZACAK BIR PARANOYA YAŞATıYOR"     13:10   CHP`LI DEMIR`DEN ELEKTRIK FATURASı TEPKISI: "İNSANLAR NASıL IKI KAT FATURA ÖDESIN? SIZDE HIÇ MI VICDAN YOK?”   12:37   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN, İMAMOĞLU`NUN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞı BAŞVURU BELGELERINI CHP GENEL MERKEZI`NE SUNDU   12:28   İMAMOĞLU, ÖN SEÇIM ADAYLıĞıNı DUYURDU: "ÖZGÜRLÜĞE, ADALETE, REFAHA VE BIRLIK OLMAYA HASRET MILLETIMIZLE BIR YOLCULUĞA ÇıKıYORUZ"   12:24   EĞITIM-SEN`DEN "DÜNYA ANADILI GÜNÜ" AÇıKLAMASı: "KÜLTÜRLERIN ÖZGÜRCE YAŞAMASı VE GELIŞMESININ ÖNÜNDEKI BÜTÜN YASAL VE FIILI ENGELLERIN BIR AN ÖNCE KALDıRıLMASıNı TALEP EDIYORUZ"   12:05   GÖREVDEN ALıNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER: “HAKIKATLER, ALGı OPERASYONLARı ILE DEĞIŞTIRILEMEZ”   11:58   YENIŞEHIR BELEDIYESI, GÜZELLIK MERKEZLERINDE DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   11:14   ANAYASA MAHKEMESI, ``NÖBET TUTMA`` EYLEMINE KATıLDıKLARı IÇIN DISIPLIN CEZASı ALAN ÖĞRETMENLER IÇIN ``HAK IHLALI`` KARARı VERDI   11:14   BAHÇELI, "ASKıDA 9 GÜLEK BUĞDAY PROJESI"NI BAŞLATTı... CHP`LI ENGINYURT: "ÇIFTÇININ ANASı AĞLAMıYORSA BAHÇELI NEDEN KAMPANYA BAŞLATTı"   09:25   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MUSTAFA USLU ŞEHIT OLDU   09:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `1 EKMEK 1 ÇORBA` PROJESI ILE 2 BUÇUK MILYONUN ÜZERINDE VATANDAŞA ULAŞTı   19:46   ANKARA TABIP ODASı`NDAN "SAHTE ALKOL" ÇıKıŞı: " ALKOLLÜ IÇKILERDEKI VERGI VE ÖTV`LERIN YÜKSEK OLUŞU KARABORSA ALKOLLÜ IÇKI FAALIYETLERINI BÜYÜTEN BIR ETKENDIR"   19:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, TUTUKLU ÜMIT ÖZDAĞ`A ZIYARET..."ÜMIT ÖZDAĞ`ıN ŞAHSıNDA BÜTÜN ZAFER PARTILILERI SELAMLıYORUM, GENEL BAŞKANıNıZ ORADA BU MÜCADELE VERDIKÇE BIZ SONUNA KADAR YANıNıZDAYıZ"   16:46   EKREM İMAMOĞLU, YARıN PARTISININ CUMHURBAŞKANı ADAYıNıN BELIRLENECEĞI ÖN SEÇIM IÇIN BAŞVURUSUNU YAPACAK  
 
     
   

10 EKİM KATLİAMINDA YARALANAN VE AYM`NİN “YAŞAM HAKKININ İHLAL EDİLDİĞİNE” KARAR VERDİĞİ KANBAL`IN AVUKATI KARADAŞ: “YEREL MAHKEMENİN, DEVLETİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ YERİNE GETİRİP GETİRMEDİĞİNİ ARAŞTIRMASI GEREKMEKTEDİR”


Anayasa Mahkemesi`nin 10 Ekim Ankara Garı Katliamında yaralanan ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davaları kısmen reddedildiği için “yaşam hakkının ihlal edildiğine” karar verdiği İbrahim Kanbal`ın avukatı Berna Karadaş, “Yerel mahkemenin, bu katliamda ‘devletin bu olayı engellemeye yönelik gerekli işlem ve önlemleri` yerine getirip getirmediğini araştırması ve ona göre hüküm kurması gerekmektedir" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Anayasa Mahkemesi`nin vermiş olduğu karar da çok önemlidir. Bu karar 10 Ekim davası için önemli bir karardır” dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2022 Cuma 16:48   Okunma : 397

Anayasa Mahkemesi`nin 10 Ekim Ankara Garı Katliamında yaralanan ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davaları kısmen reddedildiği için “yaşam hakkının ihlal edildiğine” karar verdiği İbrahim Kanbal`ın avukatı Berna Karadaş, “Yerel mahkemenin, bu katliamda ‘devletin bu olayı engellemeye yönelik gerekli işlem ve önlemleri` yerine getirip getirmediğini araştırması ve ona göre hüküm kurması gerekmektedir" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Anayasa Mahkemesi`nin vermiş olduğu karar da çok önemlidir. Bu karar 10 Ekim davası için önemli bir karardır” dedi.

Anayasa Mahkemesi terör örgütü IŞİD`in Ankara`da gerçekleştirdiği 10 Ekim katliamında yaralanan ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davaları kısmen reddedilen İbrahim Kanbal`ın yaşam hakkının usul yönünden ihlal edildiğine karar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı`nda yaptığı açıklamada; Yüksek Mahkeme`nin verdiği kararı değerlendirdi. Ağbaba, şunları söyledi:

“10 Ekim 2015`te Türkiye`nin en büyük katliamı yaşandı. Maalesef mahkeme süreci de gerçeklerin açığa çıkmasını sağlamadı. Tarihimizin en karanlık günüdür. Malatya`dan da gençlik kollarından arkadaşlarımız şehit oldular.

Arkadaşlarımızın avukatı Berna Karadaş süreci takip etti. İstinaf Mahkemesi`nin ardından Anayasa Mahkemesi`ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi de gençlerimizi haklı buldu. Umarım 10 Ekim`deki katliamın arkasındaki gerçek güçler bulunur ve yargılananlar hak ettikleri cezayı alır. Tarihimizin en büyük katliamı olan 10 Ekim katliamı, maalesef göz göre gelen bir katliamdır.

Benim başında bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi  komisyonu, Adıyaman raporu hazırlamıştı. O raporda, Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz`ün kardeşi Yunus Emre Alagöz`ün canlı bomba olacağını yazmıştık. Maalesef Antep`ten Ankara`ya kadar çay içe içe, mola vere vere, göz göre göre geldiler. Hiçbir güvenlik önlemi olmadan Ankara Gar`ının önünde iki katil, cani kendini patlatarak 103 masum insanın ölümüne sebep oldu.

Bu olay mutlaka açığa çıkmalıdır ve aydınlatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi`nin vermiş olduğu karar da çok önemlidir. Anayasa Mahkemesi burada bir ‘hak ihlalinin olduğunu` ve ‘yaşam hakkının ihlal edildiğini` belirtiyor. Bu karar 10 Ekim davası için önemli bir karardır. Bunu da takip edeceğiz.

"ANAYASA MAHKEMESİ YENİDEN YARGILAMA YAPILMASINA KARAR VERMİŞTİR"

10 Ekim Mağdurlarının Avukatı Berna Karadaş ise Anayasa Mahkemesi`nin vermiş olduğu kararla ilgili şunları ifade etti:

"10 Ekim 2015`te Ankara Gar`ında yaşanan cumhuriyet tarihinin en büyük katliamında müvekkilim İbrahim Kanbal yaralanmış, birçok arkadaşını da bu katliamda kaybetmiştir. Maddi ve manevi tazminat talebiyle yerel mahkemede dava açtık. Yerel mahkeme manevi tazminat talebimizi kısmen kabul etmiş, maddi tazminat talebimizi reddetmiş ve olayda ‘hizmet kusuru` olduğunu kabul etmiştir. İstinaf Mahkemesi ise verilen manevi tazminatı fazla bulmuş, yarı oranında düşürmüş, olayda devletin kusurlu olmadığına karar vermiş, ‘devletin sosyal risk` ilkesine dayanmıştır. Biz bu karar üzerine Anayasa Mahkemesine ‘yaşan hakkı ihlali` ve ‘adil yargılama hakkının ihlal edildiği` gerekçesiyle başvurduk.

Dün, Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Anayasa Mahkemesi, Anayasa`nın 17. maddesinde güvence altına alınan ‘yaşam hakkının usul boyutunda ihlal edildiğini` ve yeniden yargılama yapılmasına karar vermiştir. Bu karar ışığında yerel mahkemenin, yaşanan bu katliamda ‘devletin bu olayı engellemeye yönelik gerekli işlem ve önlemleri` yerine getirip getirmediğini araştırması ve ona göre hüküm kurması gerekmektedir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA