19 Nisan 2025 Cumartesi


15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...   15:21   CHP ANKARA MILLETVEKILI DEMIR`DEN TAMAMLANMAYAN BITLIS-MUTKI YOLU IÇIN SORU ÖNERGESI   15:07   CHP`LI BÜLBÜL`DEN YUNANISTAN`ıN KARASULARıNı 12 DENIZ MILINE ÇıKARMA HAZıRLıĞıNA TEPKI: YUNANISTAN`A BU CESARETI KIM VERIYOR?   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A TEPKI   13:28   MAHMUT TANAL`DAN IKTIDARıN EKONOMI POLITIKALARıNA TEPKI   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   11:33   CHP`LI GÜNAYDıN KIŞISEL VERI HıRSıZLıĞı IDDIALARıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   09:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ``BÜTÜN MUHALEFET PARTILERINE, DEMOKRATIK SIYASETE DOĞRUDAN BIR SALDıRı VAR``   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...  
 
     
   

NİĞDE ESNAF VE SANATLAR ODASI BAŞKANI YEŞİL: "İKİ BAYRAM ARASINDA BİLE SIKINTI ÇEKİYORUZ"


Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, "Niğde`de durum, şimdi ben giyim işi yapıyorum Ramazan Bayramı ertesi Kurban Bayramı öncesi şu anda tam sezon ortasındayız ve iki bayram arası sıkıntı çekiyor isek ondan sonraki süreç daha farklı daha da kötüye gidecek demektir. Bir kere bu yapılan, son gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürmüştür. Esnafın mal satma ve malın imal etme üretme imkanı her geçen gün zayıflamaktadır" dedi.

 

Tarih : 27 Haziran 2022 Pazartesi 16:24   Okunma : 398

ENES CAN ÖZMEN

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, "Niğde`de durum, şimdi ben giyim işi yapıyorum Ramazan Bayramı ertesi Kurban Bayramı öncesi şu anda tam sezon ortasındayız ve iki bayram arası sıkıntı çekiyor isek ondan sonraki süreç daha farklı daha da kötüye gidecek demektir. Bir kere bu yapılan, son gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürmüştür. Esnafın mal satma ve malın imal etme üretme imkanı her geçen gün zayıflamaktadır" dedi.

NESOB Başkanı Alim Yeşil, "Bir kere asgari ücrete zam yapılması gerektiğini düşünenlerdenim ama esnafa mutlaka destek çıkılması lazım çünkü esnafın şu anda bu şartlarda, bu koşulda, bu asgari ücretin altından kalkma imkanı şartı yok" diye konuştu.

"İKİ BAYRAM ARASI BİLE SIKINTI YAŞIYORUZ"

NESOB Başkanı Alim Yeşil şunları söyledi:

"Bir kere asgari ücrete zam yapılmasını gerektiğini düşünenlerdenim ama esnafa mutlaka destek çıkılması lazım çünkü esnafın şu anda bu şartlarda, bu koşulda, bu asgari ücretin altından kalkma imkânı şartı yok. Niğde`de durum, şimdi ben giyim işi yapıyorum Ramazan Bayramı ertesi Kurban Bayramı öncesi şu an da tam sezon ortasındayız ve iki bayram arası sıkıntı çekiyor isek ondan sonraki süreç daha farklı daha da kötüye gidecek demektir. Bir kere bu yapılan, son gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürmüştür. Esnafın mal satma ve malın imal etme üretme imkânı her geçen gün zayıflamaktadır. Maliyetler artmaktadır. O açıdan bir an önce bu zam furyasına bir dur denmesi gerekiyor.

"MALİYET DÜŞERSE FİYATLAR DÜŞER" 

Çözüm olarak önerimiz. Bir kere zamlardan hepimiz şikayetçiyiz. Birinci sebebi maliyetlerin düşülmesi gerekiyor. Maliyetlerin düşürülmesinin altında yatan şey bir kere motorin, yakıt maliyeti çok fazla bunun düşürülmesi, doğalgazın ona keza. Bir ürünün fiyat yüksekliğinden şikâyet ediyorsak bunun üretim noktasındaki ana maliyetleri düşürürsek dolayısıyla ürün de ucuza mal edilir ucuza satılır. Şimdi şunu belirteyim kapanan esnafımız mutlaka var yok diye bir şey değil ama daha bize yansıyan ancak yıl sonuna doğru bize yansımalar kendini gösterir ve birçok esnafımız işi bıraksa da mahalleyi terk etmiyor. Sebebi neden bu pandemi sürecinde düşük faizli kredilerden faydalandığı için bunu kapattığı zaman bu krediler normal krediye dönmüş oluyor ondan dolayı şu ana kadar tam net yansıyan bir rakam yok.

"HAMMADDEYE ZAM YAPILDIĞI İÇİN EKMEK ZAMLI"

Şimdi ekmeğe zam kararı komisyonda alındı federasyona ve Ticaret Bakanlığı`na yazıldı. Ticaret Bakanlığı`ndan dönüş söz konusu olmadığı için piyasaya bu daha yansımadı. Daha bu zammı uygulanmaya başlanmadı. Burada da bir bilgi kirliliği var bunu da net belirteyim. Bakanlıktan geldikten sonra eninde sonun da bu zam uygulanacak. Niçin uygulanacak? Bir torba un 500 TL civarında olursa sonuç itibariyle zammın uygulanması mutlaka gerekiyor kaçınılmaz oluyor. Vatandaş diyor ki ekmeğe niye zam yapılıyor. Hammaddesine una, mayasına elektriğine, doğalgazına ve genel giderine asgari ücrete zam yapılınca dolayısıyla ister istemez ekmek fiyatına da diğer ürünlere de zam kaçınılmaz oluyor."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA