6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN PİKNİK ETKİNLİĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha çok karışabilmesi amacıyla yaz aylarında etkinliklerini artırdı. Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mola Evi`ne kayıtlı özel gereksinimli bireyler, Kuyuluk Tabiat Parkı`nda yapılan piknik etkinliği ile keyifli bir gün geçirdi.

 

Tarih : 25 Haziran 2022 Cumartesi 10:45   Okunma : 445

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha çok karışabilmesi amacıyla yaz aylarında etkinliklerini artırdı. Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mola Evi`ne kayıtlı özel gereksinimli bireyler, Kuyuluk Tabiat Parkı`nda yapılan piknik etkinliği ile keyifli bir gün geçirdi.

Günün erken saatlerinde aileleri ile birlikte Kuyuluk Tabiat Parkı`na giden özel gereksinimli bireyler hem piknik yaptı, hem de açık havanın tadını çıkardı. Sağlık İşleri Dairesi`nde görevli personelin de eşlik ettiği piknikte, çocuklar yüzlerini boyatarak çocuk parkında doyasıya vakit geçirdi.

“GÜZEL DÖNÜTLER ALIYORUZ”

Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı Mola Evi`nde Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi vererek, “Havalar güzelleştikten sonra 17 pikniğimiz oldu. Mola Evi`nde asıl amacımız zaten aileleri rahatlatmaktı. Yeri geliyor çocuklarımızla kendi sınıfımızda etkinlikler yapıyoruz. Yeri geliyor havalar güzel olduğu sürece dışarıda da imkan bulamayanlara özellikle ağırlık vererek piknikler düzenliyoruz. Onların daha rahat oynayacağı ortamlar oluyor. Velilerin kaynaşacağı ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel dönütler alıyoruz, çalışmalarımızdan da memnunlar. Top oynuyoruz, oyunlar oynuyoruz. Parkımız var. Çocuklarla parkta etkinlikler yapıyoruz. Velilerle de beraber hoş sohbet bir şekilde sosyalleşmelerini sağlıyoruz” dedi.

“BİZ BU ZAMANA KADAR BÖYLE YAKIN İLGİ GÖRMEDİK”

Angelman Sendromu Derneği`nin Kurucu Yönetim Kurulu`nda yer alan ve 2 çocuğu da Angelman sendromlu Ersin Bakır, okulun bitmesiyle bu tarz kaynaşma etkinliklerine katılmak istediklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi`nin verdiği destekten son derece memnun olduğunu belirten Bakır, “Biz bu zamana kadar böyle yakın ilgi görmedik. İlk defa bu dönemde denk geliyoruz. Biz etkinlik yapacağımız zaman mesela Mersin Büyükşehir Belediyesi bizi buldu, bizimle iletişime geçti. Onların katkılarıyla biz katılım sağladık. Bu zamana kadar gelip de kimse bizim kapımızı çalmadı. Nasılsınız? diyen bile olmadı ama şimdi etkinliklere katılıyoruz. Bizim 15 Şubat etkinliklerimiz oluyor. Angelman Sendromlular Günü; onları yapıyoruz, dışarıda velilerimizle buluşuyoruz. Yani bundan daha iyisi ne olabilir ki?” diye konuştu.

Bakır, etkinliklerin aileler ve çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine de değinerek,  “Bizim için en önemlisi ailelerin motivasyonu. Eğer bir aile ne kadar motive olursa çocuğuna o kadar iyi bakar. Her şey aile ile başlıyor. Biz ailelere iyi bakacağız, iyi davranacağız, onları biraz hoşnut tutmalıyız ki çocuklarına gereken ilgiyi, özeni göstersinler” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLER YAPIYOR”

Egemen Eroldu`nun annesi Nursel Eroldu, Büyükşehir Belediyesi`nin kendilerine yönelik düzenledikleri etkinliklerle ilgili duugu ve düşüncelerini, “Çok mutlu olduk. Çok iyiyiz, çok seviniyoruz, çok yararlanıyoruz. Çocuklarımıza çok iyi geliyor. Büyükşehir Belediyesi çok güzel etkinlikler yapıyor. Tarsus`ta kampta kaldık. Çok güzel geçti günlerimiz orada. Çocuklarımız da çok mutlu oluyor o zaman. Çam havası alıyorlar, temiz hava alıyorlar, güzel geçiyor günler” cümleleriyle dile getirdi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA