24 Eylül 2024 Salı


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

MAZHAR ALANSON’DAN ÖZEL BİR KAYIT: MAZHAR ALANSON SENFONİ


Mazhar Alanson’un en bilinen eserlerini bir araya toplayan 18 şarkılık "Mazhar Alanson Senfoni" albümü 17 Haziran’da Sony Music Türkiye’den yayınlanıyor.

 

Tarih : 18 Haziran 2022 Cumartesi 15:59   Okunma : 1389

Mazhar Alanson'un en bilinen eserlerini bir araya toplayan 18 şarkılık "Mazhar Alanson Senfoni" albümü 17 Haziran'da Sony Music Türkiye'den yayınlanıyor.

Alanson'un 3 Mart 2019'da Şef Turhan Yükseler yönetiminde Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası ile verdiği "Mazhar Senfoni" konseri bu özel albümle sevenleriyle buluşacak.

Tamamı kendi söz ve bestelerinden oluşan 50 yılı aşkın kariyerinin en önemli hitlerinin bir arada bulunduğu "Mazhar Alanson Senfoni" için sahnede yer alan 40 kişilik orkestra bu büyük sesin bestelerine hayat veriyor. Mazhar Alanson Senfoni, hem sevenleri için paha biçilmez bir albüme, hem de kariyerinde yeni bir dönemi işaret ediyor.

Albümde Yandım, Ah Bu Ben, Sarı Laleler, Buselik Makamına, Benim Hala Umudum Var, Bodrum, Yapma, Hamak, Mecburen, Psikopat, Aşkın Kenarından, Güllerin İçinden&Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da, Göz Yaşlarımı Bitti Mi Sandın&Tam Ortasındayım, Sanatçının Öyküsü, Ne Bileyim Ben, Yaşın 19 ve Neden Bana Aşk Şarkısı Yazan Çıkmaz? şarkılarını bir araya getiriyor.

Alanson'un yıllara meydan okuyan zamansız şarkıları senfonik olarak dinleyicileriyle bir kez daha buluşmaya hazırlanıyor.

50 yılı aşan kariyer

Müziğe küçük yaşlarda başlayan Mazhar Alanson, 1966'da Fuat Güner'le tanışarak Kaygısızlar grubuna katıldı. O dönemlerde cover yapan Alanson solo ve Fuat Güner ile ortak çalışmalarının ardından Özkan Uğur'la İpucu Beşlisi'nde yer almanın ardından 1980'de MFÖ kuruldu. Mazhar Alanson'un bestecilik yeteneğinin yanında şarkı sözü yazarlığındaki ustalığıyla 1985 yılında 'Yılın Söz Yazarı' ödülünü kazandı. Bunun yanı sıra gerek MFÖ ile gerekse bireysel olarak pek çok ödül aldı. Oyunculuk eğitimi almasına karşın hayatının rotasını müzik de kılan Alanson, nadir olarak sinema filmlerinde rol aldı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı "Arkadaşım Şeytan" başrol aldığı ilk sinema filmi oldu ve canlandırdığı "Mefisto" rolüyle başarılı bir performans gösterdi. Mazhar Alanson'un yıllar sonra rol aldığı ikinci sinema filmi "Herşey Çok Güzel Olacak" ise 1998 yılında Türkiye'de seyirci rekoru kırdı. Başrolleri Cem Yılmazla paylaşan Mazhar Alanson, aynı zamanda filmin müziklerine de imzasını attı. İkili Hokkabaz filminde birlikte rol aldı. 2002 yılında Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar Adlı albüm çalışmasıyla yılın en başarılı yapıtlarından birine imza attı. Ve albümdeki "Yandım" şarkısı dillere düştü. "Ah Bu Ben, Psikopat, Benim Hala Umudum Var" albümün en sevilen diğer şarkıları oldu. 2006 yılında çıkan MFÖ'nün "AGU" adlı albümünde yer alan "Sarı Laleler " adlı Alanson şarkısı yıla damgasını vurdu. Alanson, hem MFÖ ile hem de solo konserlerine devam ediyor.

MAZHAR ALANSON SENFONİ

Söz- Müzik: Mazhar Alanson

Düzenleme: Turhan Yükseler

01 Intro

02 Yandım

03 Ah Bu Ben

04 Sarı Laleler

05 Buselik Makamına

06 Benim Hala Umudum Var

07 Bodrum

08 Yapma

09 Hamak

10 Mecburen

11 Psikopat

12 Aşkın Kenarından

13 Güllerin İçinden & Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da

14 Gözyaşlarımızı Bitti Mi Sandın & Tam Ortasındayım

15 Sanatçının Öyküsü

16 Ne Bileyim Ben

17 Hep Yaşın 19

18 Neden Bana Aşk Şarkısı Yazan Çıkmaz?

Orkestra: Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası

Gitar Baran Cak

Bas Gitar: Mümtaz Solmaz

Saz-Ud: Reha Koçel

Davul: Cengiz Tuncer

Mix Cem Büyükuzun

Mastering Cem Büyükuzun

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA