21 Nisan 2025 Pazartesi


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

TARSUS’UN ULAŞIM ALTYAPISI, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentlerin daha yaşanılabilir olması için önemli bir unsur olan ulaşım altyapısının güçlenmesi için kapsamlı projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, dar olmasının yanı sıra tek yön gidiş-geliş olması nedeniyle de trafik sıkışıklığına neden olan, Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası durumundaki Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 kilometrelik kısımda başlattığı yol genişletme ve yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

Tarih : 18 Haziran 2022 Cumartesi 15:46   Okunma : 559

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in vizyoner projeleriyle, kentlerin daha yaşanılabilir olması için önemli bir unsur olan ulaşım altyapısının güçlenmesi için, kapsamlı çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Sorunlu yol, konforlu duruma getiriliyor

Tarsus’un kuzey bölgesinde ve konutlaşmanın hızla arttığı Atatürk Mahallesi’nin sınırı durumunda olan Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası konumundaki Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 kilometrelik kısımda, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan yol genişletme ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Tarsus trafiğinde bir ilk gerçekleştiriliyor

Tek yön gidiş-geliş olması nedeniyle özellikle yaz aylarında trafik sıkışıklığı yaşanan ve hatta kazalarında yaşandığı yol, modern şekilde yeniden yapılandırılıyor. Tarsus kent ulaşımında ilk kez bir yol 3 şerit gidiş-geliş duruma getirilerek, bisiklet yolu da ekleniyor. Orta refüjde yer alacak yolun genişliği ise 35 metre olacak.

Kentin yeni genişleme bölgesi olan ve Tarsus Üniversitesi’nin hemen yakınında bulunan yol yapım faaliyeti kapsamında Büyükşehir ekipleri, toplamda 15 bin metreküp taş duvar örme, 60 metre menfez, 50 bin metreküp yarma ve 60 bin metreküp dolgu işlemini yerine getiriyor.

“Tamamen çağa ayak uydurmuş bir yol olacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli İnşaat Mühendisi Murat Olgaç, “Özellikle kentin kuzeye doğru büyümesiyle birlikte vatandaşların da yoğun olarak tercih ettiği bu yol, yıllardır bakımsız ve atıl durumdaydı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak burada çalışmalarımızı başlattık ve hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu yol Turalı kavşaktan başlayıp, Gazipaşa Bulvarı sonunda Takbaş girişine kadar toplamda 2 kilometrelik bir alanda, imar genişliğini 35 metreye kavuşturacağız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da tamamen çağa ayak uydurmuş bir yol olacak. 3 şerit gidiş-geliş, orta refüj ve bisiklet yolu da olacak” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA