18 Nisan 2025 Cuma


15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...   15:21   CHP ANKARA MILLETVEKILI DEMIR`DEN TAMAMLANMAYAN BITLIS-MUTKI YOLU IÇIN SORU ÖNERGESI   15:07   CHP`LI BÜLBÜL`DEN YUNANISTAN`ıN KARASULARıNı 12 DENIZ MILINE ÇıKARMA HAZıRLıĞıNA TEPKI: YUNANISTAN`A BU CESARETI KIM VERIYOR?   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A TEPKI   13:28   MAHMUT TANAL`DAN IKTIDARıN EKONOMI POLITIKALARıNA TEPKI   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   11:33   CHP`LI GÜNAYDıN KIŞISEL VERI HıRSıZLıĞı IDDIALARıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   09:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ``BÜTÜN MUHALEFET PARTILERINE, DEMOKRATIK SIYASETE DOĞRUDAN BIR SALDıRı VAR``   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...  
 
     
   

REKABET KURULU, TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN 2 FİRMAYA İDARİ PARA CEZASI VERDİ


Rekabet Kurulu, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ile Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ`ye, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun`u ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 milyon 160 bin 759 lira idari para cezası verdi.

 

Tarih : 1 Haziran 2022 Çarşamba 12:57   Okunma : 178

Rekabet Kurulu, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ile Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ`ye, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun`u ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 milyon 160 bin 759 lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu`nun, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren 3 teşebbüs hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun`u ihlal ettikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurumu`nun internet sitesinde yer alan duyuruda, Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ve Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ verilen para cezasının, Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ`ye ise para cezası verilmemesine karar verildiği belirtilerek, bunun gerekçeleri anlatıldı.

Dyuruda, Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ ve Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin nihai kararın toplanan deliller, sözlü ve yazılı savunmaların ardından verildiği belirtildi.

Yasa gereği firmalara verilen cezaların 2021 yılı gayrisafi geliri üzerinden hesaplandığına yer verilen karar şöyle:

“Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret AŞ`ye 2 milyon 918 bin 622 lira 95 kuruş idari para cezası uygulanmasına, Tunaset Biofarma Lojistik Hizmetleri AŞ`ye ise 242 bin 136 lira 45 kuruş idari para cezası uygulandı.

AKTİF İŞ BİLİĞİ YAPAN FİRMAYA CEZA VERİLMEDİ

Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İş Birliği Yapılmasına Dair Yönetmelik`ten yararlanmak üzere yapılan ve 20-48/656-MP sayılı kurul kararı ile anılan yönetmeliğin 6. maddesinde belirlenen koşulları yerine getirmesi kaydıyla, yönetmeliğin 4. maddesi kapsamında kabul edilen başvuru ve yürütülen işbirliğinin niteliği, etkinliği ile zamanlaması dikkate alınarak, aynı yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrası uyarınca Biopharma Logistics Uluslararası Taşımacılık Sanayi ve Ticaret AŞ`ye idari para cezası verilmemesine karar verildi.

Öte yandan, oy çokluğu ile alınan karara gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün iç içinde itiraz edilebilecek. İtiraz Ankara idare mahkemelerinde yapılabilecek.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA