20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

CİMER`E ŞİKAYET ESKİŞEHİR`DE VAKIFA AİT DEDE KORKUT PARKINDA YOGA YASAĞI GETİRDİ


Eskişehir`de Türk Dünyası Kültür Vakfı`na ait olan Dede Korkut Parkı`nda yoga yapan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi`ne (CİMER) şikayet edildikleri gerekçesiyle bu sabah engellendiler. Olayı öğrenen Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler” dedi.

 

Tarih : 29 Mayıs 2022 Pazar 16:01   Okunma : 388

ÖZGE ZAİM 

Eskişehir`de Türk Dünyası Kültür Vakfı`na ait olan Dede Korkut Parkı`nda yoga yapan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi`ne (CİMER) şikayet edildikleri gerekçesiyle bu sabah engellendiler. Olayı öğrenen Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler” dedi.

Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi`nde Türk Dünyası Kültür Vakfına ait olan Dede Korkut Parkı`nda yoga yapan vatandaşlar, CİMER`e şikâyet edildikleri gerekçesiyle bu sabah park görevlileri tarafından engellendi. Görevliler çimenlerin zarar gördüğünü öne sürerek, vatandaşların yerden kalkmasını söyledi. Vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında sözlü tartışma yaşandı. Görüşme sırasında yoga yapan vatandaşların CİMER`e şikayet edildiği bu nedenle etkinliğin bitirilmesinin istendiği ortaya çıktı.

“ÇİMEN ÜZERİNDE YAPILMASI YASAK”

Yoga eğitmeni Yağmur Uğuz Dönmez, her Pazar günü Dede Korkut Parkında yoga etkinliği yaptıklarını söyledi. O esnada park görevlisinin yanlarına geldiğini ve dersin bitirilmesini istediğini aktaran Dönmez, “Çimenler üzerinde spor yapılması yasak dedi.  Daha sonra biz konunun üzerine gidince CİMER`e şikâyet edildiğini söyledi.  Her şeye rağmen yoga yapmaya devam edeceğiz.  Çok destek aldık. Yoga yapmayan insanlar bile yoga yapacaklarını söylemeye başladı. Katılım durumuna göre yerlerimizi belirleyeceğiz” dedi.

Burada yoga yapanlardan Duygu Afacan, “Maalesef gerçek. Şaka gibi ama gerçek. Yerlerden çöp toplayıp matlarımızı serdiğimiz parka bu sefer biz göze geldik” dedi.

BÜYÜKERŞEN, BELEDİYE PARKINA ÇAĞIRDI

Bunun üzerine yerel yöneticiler de yasak kararına tepki gösterdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, EBB`ye ait bir parkın kullanılmasını önerdi ve “Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

KAZIM KURT: SİZ ŞAKA MISINIZ?

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer`e şikâyet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz. İstediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar."

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, "Tepebaşı`ndaki parklarımızın tamamı yoga ve spor yapmak isteyen tüm Eskişehirlilere açık. Ne zaman isterseniz, dilediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz" mesajını verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA