24 Eylül 2024 Salı


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

YARGI, MAAŞI KESİLEN PROFESÖRÜ ÜÇÜNCÜ KEZ HAKLI BULDU


İzmir 3. İdare Mahkemesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Fakültesi binasının taşınmasına karşı çıktığı için fakültenin bölüm başkanlığı görevinden alınmasını sosyal medya paylaşımlarıyla eleştirdiği gerekçesiyle disiplin cezası verilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Çelenk`i haklı buldu. Mahkeme, DEÜ Rektörlüğü`nün Prof. Dr. Çelenk hakkında verdiği disiplin cezasını üçüncü kez iptal etti, maaşından kesilen tutarların iadesine hükmetti.

 

Tarih : 24 Mayıs 2022 Salı 17:51   Okunma : 4026

KERİM UĞUR

İzmir 3. İdare Mahkemesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Fakültesi binasının taşınmasına karşı çıktığı için fakültenin bölüm başkanlığı görevinden alınmasını sosyal medya paylaşımlarıyla eleştirdiği gerekçesiyle disiplin cezası verilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Çelenk`i haklı buldu. Mahkeme, DEÜ Rektörlüğü`nün Prof. Dr. Çelenk hakkında verdiği disiplin cezasını üçüncü kez iptal etti, maaşından kesilen tutarların iadesine hükmetti.

İzmir`in Narlıdere ilçesindeki DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2019 yılında Buca Tınaztepe`ye taşınması kararlaştırılmıştı. DEÜ Rektörlüğü`nün aldığı bu karar, çok sayıdaki öğretim üyesi ve öğrenci tarafından protesto edilmişti.

Taşınma kararına karşı çıkan ve öğrencilerin protestolarına destek veren öğretim üyelerinden Prof. Dr. Semih Çelenk ise okul yönetimi tarafından "görülen lüzum üzerine" denilerek "Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanlığı" görevinden alınmıştı.

Prof. Dr. Çelenk`in "görevden alma" kararına karşı sosyal medyadan tepki göstermesi üzerine, okul yönetimi bu kez disiplin cezası verme yoluna gitmişti. Çelenk`e maaştan kesme cezası verilmişti.

Çelenk bunun üzerine "görevden alma" ve "maaş kesme" cezalarına karşı ayrı ayrı dava açtı. Görevden almaya ilişkin dava sürerken, maaş kesmeye yönelik disiplin cezası konusunda mahkemeden iptal kararı çıktı. Mahkeme, disiplin cezasıyla ilgili üst üste iki davada da iptal kararı verip Çelenk`in maaşından kesilen tutarın ödenmesine hükmetti.

Ancak, DEÜ Rektörlüğü Prof. Dr. Çelenk`in maaşından bir kez daha kesintiye gitti. Üçüncü kez mahkemeye başvuran Prof. Dr. Çelenk, bu kararı da iptal ettirdi.

En son iptal kararını veren İzmir 3. İdare Mahkemesi, daha önceki başvurularda olduğu gibi Prof. Dr. Semih Çelenk`in maaşından kesilen tutarın iadesine hükmetti.

Prof.Dr. Çelenk, karar sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakkımda üniversite yönetimi tarafından üç yılda üç kez verilen sosyal medya konulu aynı disiplin cezası idari mahkeme tarafından üçüncü kez iptal edildi. Bu aynı zamanda eleştirinin, fikir beyan etmenin, alaycı bir üslup da kullanılsa bir `disiplin suçu` olamayacağı kararıdır” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA