6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘ENGELSİZ OYUN ŞENLİĞİ` RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası` kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Oyun Şenliği` renkli görüntülere sahne oldu. Kültür Park`ta gün boyunca toplam 1000`e yakın özel gereksinimli bireyi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı dolu dolu programla katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

 

Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 10:13   Okunma : 542

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası` kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Oyun Şenliği` renkli görüntülere sahne oldu. Kültür Park`ta gün boyunca toplam 1000`e yakın özel gereksinimli bireyi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı dolu dolu programla katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi`nin iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Engelsiz Oyun Şenliği`ne; Floor Curling Mersin İl Temsilciliği,  Hemsball Mersin İl Temsilciliği ve Mersin Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi de katkı sundu.

BÜYÜKŞEHİR İLE SEVGİ HER ENGELİ AŞIYOR

‘Sevgi Her Engeli Aşar` sloganıyla hayata geçirilen etkinliğe, Mersin`deki özel eğitim uygulama okulları, rehabilitasyon merkezleri, Büyükşehir Belediyesi`nin Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı ve Mola Evleri`nde eğitim gören özel bireyler katıldı. Aileler de çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdi.  Gün boyu 200`er kişilik gruplar halinde Kültür Park Amfi Tiyatro`da ağırlanan özel bireyler, ilk olarak beden eğitimi öğretmenleri ve müzik eşliğinde dans ederek ısınma hareketleri yaptı. Ardından curling yapan özel bireyler, şişme oyun alanında langırt oynadı.

Gün boyu sportif etkinliklerle dolu dolu bir gün yaşayan özel bireyler, voleyboldan badmintona, basketboldan futbola, ilk yerli ve milli spor branşı olan hemsballdan çuval, halat ve parkur yarışına kadar pek çok farklı etkinlik sayesinde eğlenceli bir gün geçirdi. Özel bireylerin uçurtma da uçurduğu etkinlik, sahilde renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, Engelsiz Halk Oyunları Ekibi de gösterilerini sergiledi.

“ETKİNLİKLERİMİZ HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, etkinliğin detaylarını paylaşarak, “Bugün yaklaşık 1000 öğrenciyi bu şenliğimizde ağırlıyoruz. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek” dedi.  

“BÜTÜN BİREYLERİN EĞİTİME VE SPOR YAPMAYA İHTİYACI VAR”

Hemsball Mersin İl Temsilcisi Füsun Topkara, özel bireylerle bir arada olmanın çok keyifli ve mutluluk verici bir duygu olduğunu belirterek, “Çünkü bütün bireylerin eğitime ve spor yapmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hemsball da 3`ten 93`e bütün bireylerin oynayabileceği bir branş. Bütün çocuklarımıza otizmli, down sendromlu, ortopedik engelli sporcularımıza, çocuklarımıza hemsballu öğretebiliyoruz” diye konuştu.

“İYİ Kİ VARLAR. İYİ Kİ VARIZ”

Mersin Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi öğrencisi ve etkinlikteki gönüllü öğrencilerden Fatmanur Çabuk, etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Onlarla vakit geçirmek gerçekten çok güzel. Birlikte top oynadık, fotoğraf çektirdik. Birlikte curling oynadık. Onlarla vakit geçirmek çok güzel. Keşke elimizde olsa daha çok vakit geçirmek isteriz. Buraya bizi getirdikleri için çok teşekkür ederiz. Onlarla zaman geçirmek çok güzel” dedi.

Mersin Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi öğrencisi ve etkinlikteki gönüllü öğrencilerden Hasret Yıldız, “Buraya gönüllü olarak geldim ve bir farkındalık oluşturmak istedim aslında. Onları ben kendim gibi görüyorum. Her şey çok güzeldi burada. Burada olmaktan çok memnunum. İyi ki varlar. İyi ki varız” diye konuştu.  

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA