21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

PANDEMİ İŞE BAKIŞI DEĞİŞTİRDİ: "KADINLARIN YÜZDE 57`Sİ İŞLERİNDEN 2 YIL İÇİNDE AYRILMAYI DÜŞÜNÜYOR"


Pandeminin neden olduğu belirsizlik ortamında hem işverenler hem de çalışanların işe bakışları ve beklentileri değişti. İş gücü piyasasını mercek altına alan “The Great Realization” isimli araştırmaya göre, kadınların yüzde 51`i kariyer beklentileri konusunda pandemi öncesine göre daha az iyimser, yüzde 57`si ise mevcut işlerinden 2 yıl içinde ayrılmayı planladıklarını söylüyor. Çalışanların yüzde 49`u ise daha iyi bir refah düzeyi için başka bir şirkete geçeceğini söylüyor.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 14:12   Okunma : 283

Pandeminin neden olduğu belirsizlik ortamında hem işverenlerin hem de çalışanların işe bakışları ve beklentileri değişti. İş gücü piyasasını mercek altına alan “The Great Realization” isimli araştırmaya göre, kadınların yüzde 51`i kariyer beklentileri konusunda pandemi öncesine göre daha az iyimser, yüzde 57`si ise mevcut işlerinden 2 yıl içinde ayrılmayı planladıklarını söylüyor. Çalışanların yüzde 49`u ise daha iyi bir refah düzeyi için başka bir şirkete geçeceğini söylüyor.

İnsan kaynakları danışmanlık şirketi ManpowerGroup, 2022 yılının iş gücü ortamını “Çalışanlar Ne İstiyor?”, “Yetenek Açığı”, “Şirketler Dönüşüyor” ve “Teknoloji İvmeleniyor” 4 ana başlık altında inceledi. “The Great Realization” isimli raporda iş gücü piyasasının beklentileri ortaya çıktı.  

Pandemiye bağlı değişimlerin çoğunun geçici olduğunu düşünülse de yeni normale ne zaman geçileceğine dair belirsizliklerin devam ettiği belirtilen raporda yer alan veriler şöyle:

“ÇALIŞANLAR İYİ BİR REFAH DÜZEYİ İÇİN BAŞKA ŞİRKETE GEÇMEK İSTİYOR: Çalışanların yüzde 49`u daha iyi bir refah düzeyi için başka bir şirkete geçeceğini söylüyor. 10 çalışandan 3`ü tükenmişliği önlemek için daha fazla ruhsal sağlık günü istiyor. 10 kişiden 4`ü hangi günlerde uzaktan çalışacaklarını seçebilmek ve bu günleri her hafta değiştirme esnekliğine sahip olmak istiyor. 4 çalışandan 3`ü yaptıkları iş ile ilgili motive ve tutkulu hissetmek istiyor. Çalışanların yüzde 64`ü günlük çalışmalarının bir parçasının toplumun iyileşmesine yardımcı olmasını istiyor.

İŞVERENLERİN 5`TE BİRİ DAHA FAZLA YAN HAK SAĞLAMAYI PLANLIYOR: 5 işverenden biri ek tatil süresi gibi daha fazla yan hak sağlamayı planlıyor. 2030 yılına kadar 35 yaşın altındaki kişiler iş gücünün yüzde 75`ini oluşturacak. Kadınların yüzde 51`i kariyer beklentileri konusunda pandemi öncesine göre daha az iyimser, yüzde 57`si ise mevcut işlerinden iki yıl içinde ayrılmayı planladıklarını söylüyor. Şirketlerin yüzde 30`undan fazlası hâlihazırda çeşitlilik ve kapsayıcılık eğitim programları uyguluyor. Yaklaşık 4 çalışandan biri ebeveyn ve bakım izni gibi yan haklar sağlayan işverenler ile çalışmak istiyor.

İŞVEREN İŞE ALIMLARDA KİŞİLİK TESTİ DE YAPIYOR: Her 3 kurumdan biri önümüzdeki yıl makine öğrenmesi de dahil olmak üzere yapay zekâ teknolojisine daha fazla yatırım yapmayı planlıyor. Dünya çapında 5 kurumdan 1`i, IT proje yöneticileri, yazılım geliştiriciler, siber güvenlik analistleri, yapay zekâ ve makine öğrenmesi uzmanları da dahil olmak üzere nitelikli teknoloji yeteneği bulmakta zorlanıyor. Her 3 kurumdan 1`i e-ticaret ve dijital ticaret platformları, büyük veri analitiği, bulut bilişim ve IoT alanlarında dahili kabiliyetler geliştirmeyi planlıyor. Endüstriler genelinde yapay zekâ teknolojilerine yapılan yatırımların artmasına rağmen 5 kurumdan biri bu becerileri gerektiren roller için yeterli yapay zekâ uzmanı bulamıyor. IT (yüzde 23) ve İmalat (yüzde 21) rolleri, daha fazla teknoloji yatırımı nedeniyle en fazla sayıda personel sayısı değişikliklerini görecektir. 100`den fazla çalışanı olan kurumların yüzde 76`sı, harici işe alımlarda yetenek ve kişilik testleri gibi değerlendirme araçları kullanıyor.

ŞİRKETLER DÖNÜŞÜYOR: Her 3 kurumdan 2`si, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişimin kurumları için çok önemli bir odak noktası olduğunu belirtiyor. Şirketlerin yüzde 68`i, hâlihazırda kurumlarında yürürlükte olan iş gücü yönetimi stratejilerinden birinin ‘personel tedarikçilerinin konsolidasyonu` olduğunu belirtiyor. 3 çalışandan 2`si kendileriyle aynı değerlere sahip kurumlarla çalışmak istiyor. Kurumların yarısından fazlası hâlihazırda riskleri azaltmak için genişletilmiş tedarik zincirlerini (örneğin üçüncü taraflar, alt yükleniciler) değerlendiriyor. Yaklaşık yüzde 40`ı bunu önümüzdeki 2 yıl içinde yapmayı planlıyor.”

"İŞSİZLİK SEVİYELERİ HALA YÜKSEK"

ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı hazırladıkları raporla ilgili yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle iş piyasasında yaşanan durumun şimdiye kadar görülen hiçbir şeye benzemediğine dikkat çekti. Narlı şunları aktardı:

“Ortaya çıkan değişim tüm alanlarda olduğu gibi iş gücü piyasasında da kendisini hissettiriyor. İş gücüne katılım yatay bir çizgide seyrederken işsizlik seviyeleri hala yüksek ve birçok pazarda yetenek açığı rekor seviyelerde bulunuyor. Dengesiz ekonomik büyüme devam ediyor; bazı pazarlar yeniden toparlanırken, bazıları Covid-19 varyantları, aşılama oranları ve tedarik zincirinden kaynaklanan zorluklar nedeniyle toparlanmada gecikiyor. Bu gelişmeler iş piyasasının da yeni konjonktüre ayak uydurmasını gerektiriyor. Bu nedenle yeni çalışma modelleri yaygın şekilde deneniyor; esnekliği artırmak için hibrit ve uzaktan çalışma yöntemleri uygulanıyor. Bu modeller 2022`de de artmaya devam edecektir. Pandemi şartları altında mal ve hizmetlere olan talebi karşılamak ve uzun vadeli sürdürülebilir değer yaratmak için işverenlerin esnek ve stratejik iş gücü çözümleri uygulaması hiç olmadığı kadar önem kazandı. ManpowerGroup olarak biz de yayımladığımız bu rapor ile hızlanan yeni trendlere yer vererek işverenlere ve çalışanlara gelecek planlarını çizerken yol göstermeyi amaçladık.” 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA