1 Temmuz 2024 Pazartesi


09:55   MARMARIS BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜ: “ORMANLARA GÖZÜMÜZ GIBI BAKMALıYıZ”   09:49   ECE OCAKDAN`ıN ANNESI "İNTIHAR" DENILEREK DOSYASı KAPATıLAN KıZı IÇIN ADALET BEKLIYOR   09:44   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÖZEL BIREYLER IÇIN ETKINLIK   09:42   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "ESKI ÜLKÜ OCAKLARı GENEL BAŞKANı SINAN ATEŞ SUIKASTI DAVASıNı SINCAN`DA TAKIP EDIYORUZ"   09:41   SINAN ATEŞ DAVASı BAŞLADı... SIYASILERIN DE IZLEDIĞI DURUŞMAYA AYŞE ATEŞ ÇELIK YELEKLE GELDI   09:24   AMELIYATLı BACAĞıYLA ANKARA`DAN GEBZE`YE “GEÇINEMIYORUZ” MITINGINE GELEN YURTTAŞ: “DILENCIDEN NE FARKıM VAR? BIR EL AÇMADıM SADECE”   09:24   KAYSERI`DEKI ÇOCUK ISTISMARı... AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLıĞı: "BAKANLıK OLARAK DAVA SÜRECINE MÜDAHIL OLARAK, SUÇLUNUN EN AĞıR CEZAYı ALMASıNıN YAKıN TAKIPÇISI OLACAĞıZ"   09:15   SENDIKA, DERNEK VE FEDERASYON TEMSILCILERI, CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGINDE ANKA`YA KONUŞTU: “BIR KESIME KıYAK YAPıLıRKEN BIR KESIME IKINCI SıNıF VATANDAŞ MUAMELESI YAPıLDı”   08:58   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı BAŞLıYOR... DURUŞMANıN YAPıLACAĞı SINCAN CEZA İNFAZ KURUMLARı KAMPÜSÜ`NDE YOĞUN GÜVENLIK ÖNLEMLERI ALıNDı   01:36   RESMI GAZETE`DE CUMHURBAŞKANı KARARı`NA ILIŞKIN DÜZELTME YAYıMLANDı   01:23   2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA İSPANYA VE İNGILTERE ÇEYREK FINALE YÜKSELDI   01:02   KAYSERI VALILIĞI`NDEN ÇOCUK ISTISMARı AÇıKLAMASı: “BIR KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı”   23:46   BURSA NILÜFER`DE ÇıKAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   23:33   AYŞE ATEŞ: “YARıN IKI KıZıMıN PARKTA, BAHÇEDE ARKADAŞLARıYLA OYUN OYNAMA, INSAN GIBI YAŞAMA HAKKıNı GERI ALMAK IÇIN VERECEĞIM HUKUK MÜCADELESININ ILK GÜNÜ”   22:36   LARA TURIZM BÖLGESINDEKI ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:19   ÖZGÜR ÖZEL, KOCAELI`NIN EN YAŞLı CHP ÜYESI ŞABAN ÖZKANLı`Yı EVINDE ZIYARET ETTI   21:12   MARMARIS`TEKI YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   20:22   ÖZGÜR ÖZEL: “EY RECEP TAYYIP ERDOĞAN, EY DEVLET BAHÇELI, EY CUMHUR İTTIFAKı. GEBZE`YI DUY. YA GEÇIM, YA SEÇIM”   19:28   KıLıÇDAROĞLU`NDAN SINAN OĞAN`A SERT YANıT: "SANA BıRAK ÜÇ BAKANLıK VE CUMHURBAŞKANLıĞı YARDıMCıLıĞı VERMEYI, BOYATMAK IÇIN AYAKKABıLARıMı BILE VERMEM"   19:27   98. GAZI KOŞUSU`NU DRAGON FLAME, JOKEY AKıN SÖZEN ILE KAZANDı  
 
     
   

AYHAN BARUT: MARUL HALDE 1 LİRA, MARKETTE İSE 10 LİRA


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Hali`nde 1 lira olan marulun marketlerde 10 liraya satıldığını belirterek, "Üreticinin, halcinin kazanmadığı, tüketicinin de tüketemediği veya pahalıya tükettiği bir dönemi yaşıyoruz. İktidar, enflasyonla mücadelenin yolunu üreticilerin ve hal esnafının üzerinden yapmaya çalışıyor. Bu, yaman bir çelişkidir, doğru değildir. İktidarı uyarıyoruz. Üreticilerle, tüketicilerle, çiftçilerle ve esnafla oynamayın” dedi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:47   Okunma : 349

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Hali`nde 1 lira olan marulun marketlerde 10 liraya satıldığını belirterek, "Üreticinin, halcinin kazanmadığı, tüketicinin de tüketemediği veya pahalıya tükettiği bir dönemi yaşıyoruz. İktidar, enflasyonla mücadelenin yolunu üreticilerin ve hal esnafının üzerinden yapmaya çalışıyor. Bu, yaman bir çelişkidir, doğru değildir. İktidarı uyarıyoruz. Üreticilerle, tüketicilerle, çiftçilerle ve esnafla oynamayın” dedi.

Ayhan Barut, Adana Vedat Dolakay Hal Kompleksi`nde esnafın sorunlarını dinledi. Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Mahsun Doğan ve hal esnafı ile görüşen Barut, "Adana Hali`ndeyiz, kime dokunsan bin ah işitiyoruz. Üretici dertli, hal esnafı dertli. Neden dertli olmasınlar ki? Üretici bin bir emekle üretip ürettiğinden kazanamıyor; ürün hale geliyor, hal esnafı da kazanamıyor" diye konuştu.

"HALDE KASASI, MARKETTE TANESİ 10 LİRA"

Adana Hali`nde, içinde 10 marul bulunan bir kasanın 10 liraya satıldığını, marketlerde ise sadece bir adet marulun 10 liradan satışa sunulduğunu aktaran Ayhan Barut, şunları söyledi:

"Elimizde tuttuğumuz bu marulun bir kasası 10 lirayken markette bir tane marulun fiyatı 10 lira. Küresel ölçekte yüzde 30 oranında gıda fiyatlarında yükseliş var ama iktidarın pembe boyacısı TÜİK`e göre bile ülkemizde yüzde 90 yükseliş olduğunu söyleniyor. Üreticinin, halcinin kazanmadığı, tüketicinin de tüketemediği veya pahalıya tükettiği bir dönemi yaşıyoruz. İktidar, enflasyonla mücadelenin yolunu üreticilerin ve hal esnafının üzerinden yapmaya çalışıyor. Bu, yaman bir çelişkidir, doğru değildir. İktidarı uyarıyoruz. Üreticilerle, tüketicilerle, çiftçilerle ve esnafla oynamayın.”

"DENETİMLER SIKLAŞTIRILSIN"

Hal esnafı ve Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Mahsun Doğan da hal ile market fiyatları arasındaki farka dikkat çekip denetimlerin sıklaştırılmasını istedi. Üreticiler ve hal esnafının mağduriyetine vurgu yapan Doğan, "Bir sandığın içinde 10 tane marul var. Biz, burada sandığıyla beraber marulu 10 liraya satıyoruz. Markette ise marulun tanesi 10 lira. Burada tanesi 1 lira. Burada fiyatlar çok ucuz. Yalnız marketler denetlenmediği için sıkıntı yaşıyoruz. Hal esnafı, dışarıda denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor. Dışarıda denetimler sık yapılmadığı için tüketiciler ucuza tüketemiyor" dedi.

Hal esnafın Anıl Televi ise "Salkım domatesi toptan şekilde 14,5 liraya alıyoruz, üstüne 1-1,5 lira masrafımızı ekleyip satıyoruz. Bu ürün, markette 25 liraya satılıyor. Hal esnafı kazanamıyor, girdi maliyetleri çok yüksek. Aradaki aracılar fazla. Fiyatlar katlanıyor, tüketici yüksek fiyatlara almak zorunda kalıyor" diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA