23 Eylül 2024 Pazartesi


16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:20   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”   12:34   CHP`LI GENÇ: ``SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLıĞı`NıN BÜTÇESINDE 41,1 MILYAR TL HARCAMA YAPıLMıŞ AMA ELDE EDILEN GELIR SADECE 549 MILYON TL``   12:31   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı SGK DENETIM RAPORU: ``BELEDIYE, BAĞLı KURULUŞ VE BELEDIYE ŞIRKETLERININ SGK`YA TOPLAM BORCU 72 MILYAR 605 MILYON TL`YE ULAŞTı``  
 
     
   

TÜRKİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI GÜLLÜ`DEN, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” AÇIKLAMASI: “İPTAL KARARI ÇIKTIĞI ANDA TÜRKİYE 10 BASAMAK YUKARI ÇIKAR”


Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türkiye`nin İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesine ilişkin karara karşı açılan davaların görüşüldüğü Danıştay`ın önünde yaptığı açıklamada; “İptal kararı çıktığı andan itibaren Türkiye 10 basamak yukarı çıkar. Çağdaşlık ve demokrasi anlamında adımdır bu. Kadının insan haklarını, Anayasa`daki yaşam hakkını koruyor olmanın getirdiği bir avantajdır” dedi.

 

Tarih : 28 Nisan 2022 Perşembe 17:45   Okunma : 373

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türkiye`nin İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesine ilişkin karara karşı açılan davaların görüşüldüğü Danıştay`ın önünde yaptığı açıklamada; “İptal kararı çıktığı andan itibaren Türkiye 10 basamak yukarı çıkar. Çağdaşlık ve demokrasi anlamında adımdır bu. Kadının insan haklarını, Anayasa`daki yaşam hakkını koruyor olmanın getirdiği bir avantajdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla Türkiye`nin İstanbul Sözleşmesi`nden çekilme kararına karşı açılan dava, Danıştay 10. Dairesi`nde yapıldı. Danıştay Savcısı, çekilme kararının “hukuka aykırı olduğu” yönünde görüş bildirdi. Kararın bir ay içinde yazılı olarak açıklanabileceği belirtildi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, iptal taleplerinin reddedilmesi ihtimaline ilişkin “Türkiye için artık hukukun öldüğü ve hepimizin kendi adına kanunları, kuralları bir tarafa koyup hukuk düzeninden vazgeçerek, tek adam rejiminin, mafya düzeninin olduğu Türkiye için artık yaşamaya başlarız” dedi.

Güllü, Danıştay`ın iptal kararı vermesi olasılığı ile ilgili olarak ise “İptal kararı çıktığı andan itibaren Türkiye 10 basamak yukarı çıkar. Çağdaşlık ve demokrasi anlamında adımdır bu. Kadının insan haklarını, Anayasa`daki yaşam hakkını koruyor olmanın getirdiği bir avantajdır. Avrupa`da Amerika`da ve dünya basınında yaşam hakkına önem veren ve insan hakları ihlallerini önleyen bir tavır olarak çıkar” diye konuştu.

Güllü, iptal kararına benze kararın Gezi davası için de geçerli olduğunu ifade ederek, “Türkiye aslında kendine dersler çıkarmalı. Bu dersi çıkaracak olan kişi de çok uzun zamandır iktidarda olan Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibidir. Eğer iktidarlarında geçtiğimiz dönemden bugüne yaptıklarıyla övünmek istiyorlarsa önlerinde kara leke olarak insan hakları ihlalleri var. Bu ihlallerin başında, kadın hakları savunucusu olarak diyorum ki buradan Danıştay`ın siyasi baskı altında kalmadan kararın çıkması bizim için önemlidir” diye konuştu.

Danıştay savcılarının mütalaalarına ilişkin “Baktığınızda altı mütalaanın her birinin ya bu ülkede hukuk varmış, hukuku uygulayan yargıçlar da varmış bu Türkiye`de dedirten mütalaalar” diyen Güllü, İstanbul Sözleşmesi`nden çekilme kararının ardından kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar davalarında çıkan kararları eleştirerek, “ Sözleşmeden çekildiğimizin ayında kolluğa giden kadınlar emniyetçe alınmadı. Sadece kollukta da yukarıya biat etme, devletin polisi olma iradesi ortaya gelmişti. Kadın örgütlerinin çabası ile toplu iğne ile kazıma ile yapılan kazanımları almaya çalışıyoruz” diye kaydetti.

Güllü, Cumhurbaşkanlığı savunmasına ilişkin “Neye dayanak yapacaklarını çok merak ediyorum. Çünkü Danıştay`a raportörlerin verdiği mütalaaya göre ciddi anlamda maddelerin ihlal edildiği ve Anayasa yetkisini gasp ettiğini Cumhurbaşkanının söylüyor. Şimdi neyi savunacak, savunmasını neye dayanak olarak kullanacak Cumhurbaşkanının avukatları” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA