21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

GAZETECİ TUFAN TÜRENÇ, İSTANBUL`DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Bir süredir tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Tufan Türenç, İstanbul`da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Türenç, Levent Camisi`nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı`nda toprağa verildi.

 

Tarih : 25 Nisan 2022 Pazartesi 16:40   Okunma : 317

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Tufan Türenç, İstanbul`da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Türenç, Levent Camisi`nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Başkent Üniversitesi Hastanesi`nde tedavi görürken önceki gün yaşamını yitiren gazeteci Tufan Türenç`in cenaze töreni Levent Camisi`nde düzenlendi. Törene, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, Enis Berberoğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, siyasetçi Yaşar Okuyan, iş insanı Aydın Doğan ve Abdurrahim Albayrak, yazar Orhan Kemal`in oğlu Işık Öğütçü ile çok sayıda gazeteci ve Türenç`in sevenleri katıldı. Cenazeye katılamayan siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluşlar, dernek ve sanatçılar da cenazeye çelenk gönderdi.

Cenaze töreninde taziyeleri, Tufan Türenç`in eşi Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç kabul etti.

İLKER BAŞBUĞ: ÇOK İYİ BİR İNSANDI

Törende gazetecilere konuşan İlker Başbuğ, “Aile dostumuzu ve aynı zamanda son dönemlerde Türk basınının en değerli kalemlerinden birisini kaybettik. Gerçekten çok üzgünüm. Tufan Türenç Bey gerçekten çok iyi bir insandı. Arkadaşlığını, onun boşluğunu nasıl dolduracağız bilemiyorum. Bunun yanında gerçekten Türk basınında uzun yıllar hizmet etti, çok değerli eserler kazandırdı. Gerçekten acı bir gün. Çok üzgünüm. Başta Pınar Hanım olmak üzere bütün ailesine başsağlığı diliyorum. Tufan Bey`e Allah rahmet eylesin diyorum. Onu hep özleyeceğiz. Ne güzel ki hep geride bıraktığı güzel şeylerle anılacak. Toprağı bol olsun” dedi.

İLBER ORTAYLI: UZUN ZAMANDIR HASTAYDI, ÜZÜLÜYORDUM

İlber Ortaylı da “Batı musikisine ve Batı kültürüne açık yanı vardı, çok ilgiliydi. Bu konuda katkıları önemli tabii. Bunları hem dışarıdan hem de yakından ederdi. Uzun zamandır hastaydı. Üzülüyordum. Bu kaçınılmaz bir sonuç. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

AYDIN DOĞAN: İYİ BİR GAZETECİYDİ, DÜRÜSTTÜ, SAĞLAMDI

Tufan Türenç ile bir dönem birlikte çalışan Aydın Doğan da duygularını şöyle anlattı:

“Tufan benim çok yakınımdı. Hem Hürriyet`te hem Milliyet`te yakın çalıştık. İyi bir gazeteciydi, dürüsttü, sağlamdı. Çok üzüldüm. Mekânı cennet olsun. Eşiyle beraber ikisi de benim eski dostumdu. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok.”

Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gazeteci Tufan Türenç, Ulus Mezarlığı`nda toprağa verildi.

TUFAN TÜRENÇ KİMDİR?

Tufan Türenç, 1945 yılında Bursa`nın Yenişehir semtinde dünyaya geldi. 1964`te İstanbul`daki Saint Benoit Fransız Lisesi`ni bitiren Türenç, Gazetecilik Yüksek Okulu`ndan mezun oldu. 1968`de Milliyet gazetesinde gazeteciliğe başladı. 18 yıl boyunca Milliyet`te çalışan Türenç, 1986`da Milliyet`ten ayrıldı ve Güneş gazetesine geçti. İki yıl sonra Hürriyet`e geçen Türenç, yazı işleri müdürü olarak görev yaptı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA