27 Eylül 2024 Cuma


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

ENFLASYON ORANI YÜZDE 61 OLARAK AÇIKLANDI… BİR KİLO DOMATES BİR KİLO SALATALIĞA 55 LİRA VEREN VATANDAŞ: "ONLAR UTANSINLAR BİZ UTANMIYORUZ"


TÜİK, enflasyon oranını yüzde 61 olarak açıkladı. Ankara Yenimahalle semt pazarındaki vatandaşlar hissedilen enflasyonun daha fazla olduğunu söylüyor. Pazarda bir marul 15 lira... Emekli bir vatandaş geçim sıkıntısı nedeniyle göz yaşlarını tutamazken, bir vatandaş ise, “Bir kıvırcık 20 lira ben ona para versem, başka yiyeceğimi nasıl alacağım? Domatese, salatalığa (bir kilo) 55 lira para verdim. Yazık günah değil mi? Onlar utansınlar biz utanmıyoruz. Bizim alnımız ak” dedi. Esnaf ise “En ucuz yemek patatesti. Adam geliyor yarım kilo alıyor. Patates 10 lira… Cumhurbaşkanı`mız oturmuş sarayda bin tane oda var içerisinde ‘Ekonomi iyi` diyor. Neresi iyi hani para var mı?” diye sordu. 

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 16:42   Okunma : 386

Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: FATİH NAZIM EFE

TÜİK, enflasyon oranını yüzde 61 olarak açıkladı. Ankara Yenimahalle semt pazarındaki vatandaşlar hissedilen enflasyonun daha fazla olduğunu söylüyor. Pazarda bir marul 15 lira... Emekli bir vatandaş geçim sıkıntısı nedeniyle göz yaşlarını tutamazken, bir vatandaş ise, “Bir kıvırcık 20 lira ben ona para versem, başka yiyeceğimi nasıl alacağım? Domatese, salatalığa (bir kilo) 55 lira para verdim. Yazık günah değil mi? Onlar utansınlar biz utanmıyoruz. Bizim alnımız ak” dedi. Esnaf ise “En ucuz yemek patatesti. Adam geliyor yarım kilo alıyor. Patates 10 lira… Cumhurbaşkanı`mız oturmuş sarayda bin tane oda var içerisinde ‘Ekonomi iyi` diyor. Neresi iyi hani para var mı?” diye sordu. 

TÜİK, yıllık enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak açıkladı. Ankara Yenimahalle`deki Karşıyaka semt pazarına alışverişe giden vatandaşlar, enflasyon oranının daha yüksek olduğunu söyledi; bir kilo marulun 15 lira, bir kilo domatesin 25 lira olmasından şikayet etti. Vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Alışverişe gelen bir kadın, “Yarım kilo biber 20 milyon (20 lira) diyor. Bu vatandaş ne yiyip ne içecek. Oruç vakti. Öğrencilerimiz var. Yetiştiremiyoruz bir şey. Bu halk ne yapacak. Benim kızım çilek istiyor, alamıyorum” dedi.

Bir başka vatandaş ise, Pazar alışverişinin 240 TL tuttuğunu, “Ayda bir defa geliyoruz. Her şeyi boğazımızdan kestik artık” derken bir diğeri, “Pazardan hiçbir şey almadan gidiyorum. Domates 25 lira, bu böyle olmaz ki” dedi.

Güler Tabak ise, marulun 15 TL olmasından yakınarak, “Ben bir tane marul alacağıma giderim bir tane tavuk alırım, çorbasını yaparım. İki soğan salatası yaparım yediririm, en azından birkaç çeşit yemek çıkar bir tavuktan” diye konuştu.

AKP`li olduğunu söyleyen bir vatandaş da “Domates pazarda çok ucuz. Bu hükümet bir daha aday olursa bir daha ona vereceğiz. Çünkü vatandaşı iyi eziyor. Bu vatandaş hepsi hak etmiştir. Hiç kimse bahane aramasın. Sürünmek bütün halkın hoşuna gidiyor. Hepsinden fazla ben hak ediyorum. Başkaları başka partilere oy verirken ben AKP üyesiydim. Şu anda kendim AKP`li olduğum için bir daha ona vereceğim. Mazot 25 lira olunca bu ülkenin insanları sokağa indi mi? Demek ki herkes hayatından memnun. Bir nakliye 20 milyona gelirse patatesin 1 milyon (1 lira) olacak hali yok ya” dedi.

“HADİ BİZ YEMEYELİM DE, BEBELER…”

Pazara alışveriş yapmaya gelen yaşlı bir çift ise, evde 7 kişi yaşadığını bir emekli maaşıyla geçindiklerini söyleyerek, “Daha bir şey almadık, elma, portakal aldık bebelere… 60 lira verdik. Hadi biz yemeyelim de bebeler… Elma portakal muz her şey istiyor bebeler. Alamıyoruz. Biz tüketim toplumuyuz. Üreten yok” diye konuştu.

Bir müşteri ise yarım kilo domates ve salatalığın 20 lira tuttuğunu ramazan alışverişi yapamadan eve geri döndüklerini söyledi.

ESKİDEN KIZILAY`A İNİYORDUK, ENFLASYON YÜZÜNDEN KIZILAY`A DA İNEMEZ OLDUK

Kamudan emekli olduğunu söyleyen 66 yaşındaki vatandaş gözyaşlarını tutamayarak, “Ben emekli bir insanım. Bugüne kadar bir böyle bir şey görmedim ben ya. Şu insanlarımıza yazık ya. Hadi ben geldim gidiyorum ama benim torunlarım nasıl olacak? Sayın Cumhurbaşkanı`nın dediği gibi, şu anda benim dünyayı gezebilmem lazım. Memleketimin güzel yerlerini göremedim. Eskiden Kızılay`a iniyorduk Kızılay`a da inemez olduk. Enflasyon yüzünden" diye konuştu. 

“ŞURAYA BİR BAKIN, KİM POŞETİNİ DOLDURABİLMİŞ?”

Bir başka vatandaş ise, bir kilo domates bir kilo biber ve marula 70 lira verdiğini söyledi. "Bir kıvırcığa 17 lira verdim. 1,5 ay öncesinde 5 lira olan kıvırcık şimdi bu kadar. Geçinmek çok zor ayın sonunu getiremiyoruz. Ayda bir defa pazara gidersek nasıl geçineceğiz. İki tane çocuğumuz var. Enflasyon daha düşük gösteriliyor. Şuraya bir bakın, kim poşetini doldurabilmiş?" diye yakındı. 

BİR KİLO DOMATESE BİR KİLO SALATALIĞA 55 LİRA VERDİM, UTANSINLAR

Bir yaşlı vatandaş ise, “Bir kıvırcık 20 lira ben ona para versem. Başka yiyeceğimi ne alacağım? Domatese, salatalığa (bir kilo) 55 lira para verdim. Yazık günah değil mi? Onlar utansınlar biz utanmıyoruz. Bizim alnımız ak, yüzümüz açık” dedi.

ESNAF DA DERTLİ

11 yıldır yufkacılık yaptığını söyleyen Şerife Yıldız ise, “Müşterim alt kesimden hep. Hepsi kan ağlıyor. Öğrenci okutuyorlar. ‘Abla çok pahalı değil mi? Neden pahalı?` diyerek bizi suçluyorlar. Ben de un 560 olmuş torbası, bilerek isteyerek yapmıyorum. Daha önce 10 lira kazanıyorsam şimdi 5 lira kazanıyorum. Bırakmayı düşünüyorum. Çünkü artık hiçbir şeye yetişemiyoruz” dedi.  

Patates ve soğan tezgahı açan esnaf ise, “3 tane patates iki tane soğan… Hepsi kar olsa ne olur? Adam geliyor yarım kilo alıyor. 10 lira patates… En ucuz yemek patatesti. Cumhurbaşkanımız oturmuş sarayda, bin tane oda var içerisinde ‘Ekonomi iyi` diyor. Neresi iyi hani para var mı?” diye sordu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA