28 Eylül 2024 Cumartesi


21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı  
 
     
   

AVRUPALI GAZETECİLER, İZMİR`DE BULUŞUYOR


Avrupa Gazeteciler Federasyonu; Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirler arasından genel kurulunu yapmak üzere İzmir`i seçti. Haziran`daki genel kurula paralel olarak Uluslararası Yerel Medya Zirvesi de düzenlenecek. Gazeteciliğin ana soruları olan 5N1K`nın temellerinin İzmir`de atıldığını ve İzmir`deki yerel basının önemini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Avrupa`nın en büyük basın meslek örgütünü İzmir`de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu buluşmanın yerel medya için yeni imkânlar yaratacağına inanıyorum” dedi.

 

Tarih : 31 Mart 2022 Perşembe 15:22   Okunma : 460

Avrupa Gazeteciler Federasyonu; Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirler arasından genel kurulunu yapmak üzere İzmir`i seçti. Haziran`daki genel kurula paralel olarak Uluslararası Yerel Medya Zirvesi de düzenlenecek. Gazeteciliğin ana soruları olan 5N1K`nın temellerinin İzmir`de atıldığını ve İzmir`deki yerel basının önemini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Avrupa`nın en büyük basın meslek örgütünü İzmir`de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu buluşmanın yerel medya için yeni imkânlar yaratacağına inanıyorum” dedi.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) genel kurulunu İzmir`de yapma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer`in teşvikiyle aday gösterilen İzmir; Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirleri geride bıraktı. İzmir, 13-14 Haziran`da Avrupa`nın 45 ülkesinden 100`ü aşkın gazeteciyi Tarihi Havagazı Fabrikası`nda ağırlayacak. EFJ Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılıyor.
 
Havagazı Fabrikası, EFJ genel kuruluna paralel olarak gerçekleştirilecek Uluslararası Yerel Medya Zirvesi`ne de ev sahipliği yapacak. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ortaklığıyla düzenlenen zirvede yerel medyanın güçlenmesine yardımcı olacak etkileşimli oturumlar gerçekleştirilecek. Etkinlik, Türkiye`nin her yerinden gazetecinin katılımına açık olacak.
 
Avrupa`nın en büyük basın meslek örgütü ve temsilcilerini İzmir`de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunun altını çizen Başkan Soyer, İzmir`in böylesi bir organizasyon için en doğru adres olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Menemen`deki Temnos antik kentinde bundan yaklaşık 2 bin 100 yıl önce yaşamış Temnoslu Hermagoras, bir olayın tanımlanması için gerekli koşulları sıralıyor. İşte bu sorular bugün haberin temel unsurları olarak bilinen 5N1K`nın kökenini oluşturuyor.” Başkan Soyer, Uluslararası Yerel Medya Zirvesi`nin ise yerel medya için yeni imkânlar yaratacağına inandığını söyleyerek, “İzmir`e İstanbul gözlüğünden bakıldığında kentimiz için yaşamsal meseleler birer detaya dönüşüyor. Bu yüzden tıpkı tarımda olduğu gibi gazetecilikte de yerellik çok önemli.”
 
İzmir`i aday gösterirken en ufak bir tereddüt yaşamadığını, şehrin bu organizasyonun altından layıkıyla kalkacağına inandığını söyleyen TGS ve EFJ Yöneticisi Mustafa Kuleli, “Eminim kentin enerjisi katılımcılarda unutulmaz bir iz bırakacak ve meslektaşlarımız ülkelerine güzel hatıralarla dönüp İzmir`imizin gönüllü marka elçileri olacak” dedi. Organizasyona verdiği destek için İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne ve Başkan Tunç Soyer`e teşekkür eden Kuleli “Bu etkinlik hem bağımsız gazeteciliğin demokrasimiz için önemini hem de Avrupalı meslektaşlarımızın Türkiye`deki gazetecilerle dayanışmasını göstermesi bakımından eşsiz bir fırsat” diye konuştu.
 
EFJ Başkanı Mogens Blicher Bjerregård ise Türkiye`deki mevcut siyasi ortamda işlerini yapmak için cesurca mücadele eden gazetecilerden öğrenecek çok şeylerinin olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Örgütlenmesini güçlendiren, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve gençleşmeyi sağlayan, kendisini yenileyen ve çok zor bir dönemde gazetecilikte ısrar eden meslektaşlarımızı selamlıyoruz.”
 
TARİHİ KENT TARİHİ ZİRVE

45 ülkedeki 72 meslek örgütünü ve 320 bin den fazla medya çalışanını temsil eden EFJ`nin daha önceki kongreleri ve genel kurulları şu şehirlerde yapmıştı: Zagreb (2021), Tallinn (2019) Lizbon (2018), Bükreş (2017), Saraybosna (2016), Budva (2015), Moskova (2014), Verviers (2013), Bergamo (2012), Belgrad (2011), İstanbul (2010), Varna (2009), Berlin (2008), Zagreb (2007), Bled (2006), Bilbao (2005), Selanik (2004), Prag (2003), Brüksel (2002), Saint-Vincent (2001), Nürnberg (2000).

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA