1 Temmuz 2024 Pazartesi


09:55   MARMARIS BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜ: “ORMANLARA GÖZÜMÜZ GIBI BAKMALıYıZ”   09:49   ECE OCAKDAN`ıN ANNESI "İNTIHAR" DENILEREK DOSYASı KAPATıLAN KıZı IÇIN ADALET BEKLIYOR   09:44   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÖZEL BIREYLER IÇIN ETKINLIK   09:42   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "ESKI ÜLKÜ OCAKLARı GENEL BAŞKANı SINAN ATEŞ SUIKASTI DAVASıNı SINCAN`DA TAKIP EDIYORUZ"   09:41   SINAN ATEŞ DAVASı BAŞLADı... SIYASILERIN DE IZLEDIĞI DURUŞMAYA AYŞE ATEŞ ÇELIK YELEKLE GELDI   09:24   AMELIYATLı BACAĞıYLA ANKARA`DAN GEBZE`YE “GEÇINEMIYORUZ” MITINGINE GELEN YURTTAŞ: “DILENCIDEN NE FARKıM VAR? BIR EL AÇMADıM SADECE”   09:24   KAYSERI`DEKI ÇOCUK ISTISMARı... AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLıĞı: "BAKANLıK OLARAK DAVA SÜRECINE MÜDAHIL OLARAK, SUÇLUNUN EN AĞıR CEZAYı ALMASıNıN YAKıN TAKIPÇISI OLACAĞıZ"   09:15   SENDIKA, DERNEK VE FEDERASYON TEMSILCILERI, CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGINDE ANKA`YA KONUŞTU: “BIR KESIME KıYAK YAPıLıRKEN BIR KESIME IKINCI SıNıF VATANDAŞ MUAMELESI YAPıLDı”   08:58   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı BAŞLıYOR... DURUŞMANıN YAPıLACAĞı SINCAN CEZA İNFAZ KURUMLARı KAMPÜSÜ`NDE YOĞUN GÜVENLIK ÖNLEMLERI ALıNDı   01:36   RESMI GAZETE`DE CUMHURBAŞKANı KARARı`NA ILIŞKIN DÜZELTME YAYıMLANDı   01:23   2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA İSPANYA VE İNGILTERE ÇEYREK FINALE YÜKSELDI   01:02   KAYSERI VALILIĞI`NDEN ÇOCUK ISTISMARı AÇıKLAMASı: “BIR KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı”   23:46   BURSA NILÜFER`DE ÇıKAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   23:33   AYŞE ATEŞ: “YARıN IKI KıZıMıN PARKTA, BAHÇEDE ARKADAŞLARıYLA OYUN OYNAMA, INSAN GIBI YAŞAMA HAKKıNı GERI ALMAK IÇIN VERECEĞIM HUKUK MÜCADELESININ ILK GÜNÜ”   22:36   LARA TURIZM BÖLGESINDEKI ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:19   ÖZGÜR ÖZEL, KOCAELI`NIN EN YAŞLı CHP ÜYESI ŞABAN ÖZKANLı`Yı EVINDE ZIYARET ETTI   21:12   MARMARIS`TEKI YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   20:22   ÖZGÜR ÖZEL: “EY RECEP TAYYIP ERDOĞAN, EY DEVLET BAHÇELI, EY CUMHUR İTTIFAKı. GEBZE`YI DUY. YA GEÇIM, YA SEÇIM”   19:28   KıLıÇDAROĞLU`NDAN SINAN OĞAN`A SERT YANıT: "SANA BıRAK ÜÇ BAKANLıK VE CUMHURBAŞKANLıĞı YARDıMCıLıĞı VERMEYI, BOYATMAK IÇIN AYAKKABıLARıMı BILE VERMEM"   19:27   98. GAZI KOŞUSU`NU DRAGON FLAME, JOKEY AKıN SÖZEN ILE KAZANDı  
 
     
   

MESKİ, ÇAMLIYAYLA’DAN ANAMUR’A KADAR SU TASARRUFU EĞİTİMLERİ VERDİ


MESKİ, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında başlattığı ve tüm ilçelerde devam eden eğitimlerle yaklaşık 6 bin 200öğrenciye ulaştı. İlk ve ortaokul öğrencilerine verilen suyun önemi, su döngüsü, su kirliliği, suyun hayatımızdaki yeri ve su tasarrufukonulu geniş kapsamlı eğitimlerle küçük yaştaki çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci aşılanıyor.

 

Tarih : 28 Mart 2022 Pazartesi 17:05   Okunma : 294

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamındaMersin’in tüm ilçelerine tek tek giderek başlattığı eğitimlerle yaklaşık 6 bin 200öğrenciyi su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında bilgilendirdi. MESKİ, gerçekleştirdiği eğitimlerle ilk ve ortaokul öğrencilerinin bilinçli su kullanan ve çevreye daha duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesini amaçlıyor.

Öğrenciler, Başkan Seçer’in tavsiyeleriyle hem öğrendi hem mutlu oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inkültürel ve sosyal çalışmalara verdiği önemin bilinciyle hareket eden MESKİ, ilk ve ortaokul öğrencilerine suyun önemi, su kirliliği, suyun hayatımızdaki yeri ve su tasarrufu hakkında geniş bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimin ardından Başkan Seçer’in öğrencilere su tasarrufuyla ilgili tavsiyelerde bulunduğu video sayesinde öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, konuyu da pekiştirme fırsatı buldu.

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çekilen, sözü ve bestesi MESKİ personeli Nebi Şengezer’e ait olan ‘O’nun Adı MESKİ’ isimli şarkının klibini izleyen öğrenciler, hem Berdan Barajı’nı yakından tanıdıhem de eğlendi. Sunumun ardından MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı‘Gezici Su Analiz Laboratuvarı’ aracında sudan örnekler alarak inceleme yapan öğrenciler, suyla ilgili deneyler gerçekleştirerek keyifli dakikalar yaşadı.

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yaşar Ok tarafından interaktif olarak gerçekleştirilen sohbet ve soru-cevap bölümünde ise konunun öğrenciler tarafından daha akılda kalıcı olması sağlandı.

MESKİ, eğitimler sayesinde öğrencilerin ailelerine de ulaşmayı planlıyor

Eğitimlerde yapılan sunumla birlikte MESKİ’nin bilinçli su tüketimini yaygınlaştırmak ve su israfını önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar da öğrencilere anlatılıyor. Su tasarrufu, suyun ve çevrenin korunmasının önemi konularında bilinçlendirme eğitimlerinin yanı sıra su kullanım kültürünün oluşmasına katkı sunuluyor. Su kullanımında bilinçli, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan MESKİ, gerçekleştirdiği eğitimler sayesinde öğrencilerin ailelerine de ulaşmayı planlıyor.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA