4 Temmuz 2024 Perşembe


15:43   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: “SIZE HAYAT GÜZEL. OLAN IŞÇIYE, EMEKÇIYE, YOKSULA OLUYOR”   15:10   EĞITIM-İŞ`TEN TBMM ÖNÜNDE MESLEK NÖBETI...   15:09   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… ATEŞ AILESININ AVUKATı ŞEYDA ŞAHIN, 17 KIŞININ AYRıLDıĞı DOSYADAKI BAZı İSIMLERI AÇıKLADı   14:48   VELI AĞBABA: TÜRKIYE MAALESEF TARIKATLAR ARASıNDA, CEMAATLER ARASıNDA PAY EDILMIŞ DURUMDA   14:27   ÖZGÜR ÖZEL ILE ÜMIT ÖZDAĞ, CHP GENEL MERKEZI’NDE BIR ARAYA GELDI   14:15   ALMANYA DıŞIŞLERI, TÜRKIYE`NIN BERLIN BÜYÜKELÇISI`NI BAKANLıĞA ÇAĞıRDı   14:01   CHP`LI YANKı BAĞCıOĞLU: "İSTANBUL DA BIR ASKERI ALAN DAHA IMARA AÇıLDı"   13:54   HAMAS, ATEŞKES VE REHINE TAKASı İÇIN SON ÖNERISINI ARABULUCULARLA PAYLAŞTı, İSRAIL`IN YANıTı BEKLENIYOR   13:49   CHP`LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı İSTANBUL`DA BIR ARAYA GELDI...   13:48   YENIŞEHIR BELEDIYESI, HALK KART`ıN HAZIRAN AYı TUTARLARıNı YATıRDı   13:47   CHP`LI İLGEZDI: "ANNELERIYLE CEZAEVINDE KALAN 0-6 YAŞ ARASı ÇOCUK SAYıSıNı ADALET BAKANLıĞı GIZLIYOR"   13:45   KADıN CINAYETLERINI DURDURACAĞıZ PLATFORMU: 2024`ÜN ILK 6 AYıNDA 205 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ, 117 KADıNıN ÖLÜMÜ DE ŞÜPHELI   13:25   BELEDIYE EKIPLERI TEMIZ BIR SILIFKE İÇIN ÇALıŞıYOR   13:23   ÖZGÜR ÖZEL, 6 TEMMUZ`DA SOSYALIST ENTERNASYONAL ZIRVESINE KATıLMAK ÜZERE ROMANYA`YA GIDIYOR...   13:02   MSB KAYNAKLARıNDAN ‘SURIYE` AÇıKLAMASı   12:35   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSU KAYıTLARı DEVAM EDIYOR   11:50   SANAL GERÇEKLIK İLE MERSIN, VATANDAŞıN ELININ ALTıNDA   11:41   GÜLCAN KıŞ: AYDıNCıK YAT LIMANı PROJESININ DURDURULMASıNı TALEP EDIYORUZ   11:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLE ÇIFTÇI VE YAYLACıLAR DAHA MUTLU   01:55   KOMISYON BAŞKANı MAHMUT ÖZER, ÖĞRETMENLIK MESLEK KANUNU TEKLIFININ GÖRÜŞÜLDÜĞÜ TOPLANTıDA EĞITIM BIR -SEN`E SÖZ VERMEDI  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: "TAZESİNE PARASI YETMEYEN VATANDAŞ UCUZA BAYAT TATLI ALIYOR”


Adana`da bir pastaneci zamlar nedeniyle vatandaşın tatlı alamadığını, zarar etmemek için müşterilere bayat tatlıyı yarı fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi. Esnafın derdini dinleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 11:37   Okunma : 445

Adana`da bir pastaneci zamlar nedeniyle vatandaşın tatlı alamadığını, zarar etmemek için müşterilere bayat tatlıyı yarı fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi. Esnafın derdini dinleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor” dedi.

CHP`li Bulut seçim bölgesi Adana`da unlu mamuller satan bir esnafı dün ziyaret ederek şeker zamlarının ardından pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL`den, bayatının ise 50 TL`ye satıldığını söyledi. Bulut, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan`da daha çok tüketilen ürünlerde korkunç bir artış var. Bu iktidar insanlara Ramazan`ı bile zehretti" dedi.

Pastaneci de zamlar nedeniyle vatandaşın pastaneden alışveriş yapamadığını bu nedenle bayatlayan tatlıları yarı fiyatına müşteriye sattıklarını söyledi.

Esnaf, şeker ve yağ zamları nedeniyle çuval yerine 1 kiloluk şeker, 15 litrelik yağ yerine 2 litrelik yağ aldığını söyledi. Simidin gariban ürünü olduğunu söyleyen esnaf, eskiden bayatlayan ürünleri yoksullara dağıttıklarını ancak vatandaşın alım gücünün düşmesiyle bayat ürünlerin de dükkanda satıldığını söyledi.

“ESKİDEN BAYATLAMIŞ MAMULLERİMİZİ ÖĞRENCİ YURTLARINA GÖNDERİYORDUK”

Vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirten esnaf, “Girdi maliyetleri 3 kat arttı. Çeşitleri de düşürdük. Unu, şekeri, yağı kiloyla alabiliyoruz. Eskiden 18 litre ayçiçek yağı alırdık, şimdi günü birlik 5 litre alabiliyoruz. Personel sayısını da 7`den 5`e düşürdük. Simit eskiden garibanın yemeğiydi, şimdi alamıyorlar. Vatandaş 3 tane simidi kredi kartıyla alıyor. Eskiden bayatlamış mamullerimizi öğrenci yurtlarına gönderiyorduk. Şimdi fiyatları yarı yarıya düşürüyoruz ve satıyoruz ki zarar etmeyelim. Yoksa hepten zarar yazacak” dedi.

Esnaf, 7 bin liralık elektrik faturasının 18 bin TL`ye yükselmesinden, ödeyemediğinde aynı gün elektriklerinin kesilmesinden, peşin para vermesine rağmen unun gelmemesinden de yakındı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA