29 Eylül 2024 Pazar


14:46   VELI-DER: OKULLARDAKI TEMIZLIK SORUNU HALK SAĞLıĞı SORUNUNA DÖNÜŞMEYE BAŞLADı   14:34   CHP`LI AŞKıN GENÇ: "SON YıLLARDA TÜRKIYE`DE UYGULANAN YANLıŞ EĞITIM POLITIKALARı ÇOCUKLARıMıZı VE GENÇLERIMIZI DERIN BIR BELIRSIZLIĞE SÜRÜKLEMEKTEDIR"   13:45   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: DEM PARTI BINASıNı KURŞUNLAYAN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı, BIR KIŞI ARANıYOR   13:20   HASAN NASRALLAH`ıN ÖLDÜRÜLMESI... İRAN`DAN BM GÜVENLIK KONSEYI`NE ACIL TOPLANTı ÇAĞRıSı   13:10   TÜRKIYE ARı YETIŞTIRICILERI MERKEZ BIRLIĞI BAŞKANı ŞAHIN`DEN SAHTE BAL ÜRETICILERINE TEPKI: "EKMEĞIMIZI ÇALDıRMAYACAĞıZ. TARıM BAKANLıĞı`NıN NMR MAKINALARıNı KULLANMASıNı DÖRT GÖZLE BEKLIYORUZ"   12:40   ÖZGÜR KARABAT: AKP`NIN EKONOMI POLITIKALARı SORUNLARı BITIRMEK DEĞIL YOKSULLUĞU SÜRDÜRÜLEBILIR HALE GETIRMEK ÜZERINE KURULU   12:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "MERSIN`E DEĞER KATACAK YATıRıMLAR YAPıLıYOR AMA MERKEZI YÖNETIMIN MERSIN VIZYONUNU YETERLI BULMUYORUZ"   12:05   ORMAN YANGıNLARıNıN TAHRIBATıNA DIKKAT ÇEKEN SERGI: `URLA`YA ATEŞ DÜŞTÜ`   11:59   KDZ. EREĞLI ÇEVRE PLATFORMU`DAN `ERDEMIR` PROTESTOSU: ``HER GÜN GÖZLERIMIZLE GÖRDÜĞÜMÜZ, CIĞERLERIMIZE ÇEKTIĞIMIZ O DUMANLAR, O ZEHIR BULUTLARı NE?"   11:23   EKREM İMAMOĞLU`NUN "AHMAK DAVASı"... ERDOĞAN TOPRAK: "BU MILLET ERDOĞAN`A KARŞıLıĞıNı VERECEKTIR"   10:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BIZIM ÇIFTÇIMIZ ÇALıŞıR, ÖNEMLI OLAN KADIR KıYMET BILMEYEN IKTIDARLARıN OLMAMASıDıR"   09:32   MANSUR YAVAŞ`TAN TARSUS BELEDIYESI`NE ZIYARET   21:44   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, CHP`NIN TÜRKEVI AÇıKLAMALARıNA VE NORMALLEŞME ADıMLARıNA TEPKI GÖSTERDI   17:57   POLONEZ IŞÇILERINE CEMAL ENGINYURT VE SERA KADıGIL`DEN DESTEK   21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU  
 
     
   

BORNOVA`DA "TIKIR TIKIR 1000 GÜN" SUNUMU... TORUN: "BELEDİYELERİMİZ HARİKALAR YARATIYOR"


Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ`un, “Bornova`da tıkır tıkır 1000 gün” başlıklı sunumunu izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Belediyelerimiz her şeye rağmen harikalar yaratıyor" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Daha önce hiç yan yana gelmediğimiz insanlarla yürüyüşe çıktık. O yürüyüşün sonunda Türkiye`nin yüzde 60`nı yönetmemizi sağlayan Genel Başkanımız, Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ile gurur duyuyoruz" diye konuştu. Başkan İduğ, 35 ayda 35 projeyi tamamladıklarını belirterek, kasasında para olan, borçsuz bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Tarih : 18 Mart 2022 Cuma 20:54   Okunma : 546

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ`un, “Bornova`da tıkır tıkır 1000 gün” başlıklı sunumunu izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Belediyelerimiz her şeye rağmen harikalar yaratıyor" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Daha önce hiç yan yana gelmediğimiz insanlarla yürüyüşe çıktık. O yürüyüşün sonunda Türkiye`nin yüzde 60`nı yönetmemizi sağlayan Genel Başkanımız, Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ile gurur duyuyoruz" diye konuştu. Başkan İduğ, 35 ayda 35 projeyi tamamladıklarını belirterek, kasasında para olan, borçsuz bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi`nde belediyenin hizmet ve yatırımlarına ilişkin "Bornova`da tıkır tıkır 1000 gün" sunumu yaptı.

Sunuma; CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Göreve geldikleri günden itibaren Bornova`nın geleceği için çalışmaya başladıklarını ve 35 ayda 35 projeyi tamamladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, asfalt üretim tesisinden Çamdibi Yüzme Havuzu`na, araç satın alımlarından Bornova Belediyesi`ne yeni mülklerin kazandırılmasına kadar pek çok projeyi anlattı. İduğ, Altın Bilezik projesiyle 3 binin üzerinde kişiye istihdam sağladıklarını, yurttaşlara da sosyal destekler sağladıklarını söyledi.

“ASFALT TESİSİ TÜM BAŞKANLARIN HİZMETİNDE"

Anketlerde yüzde 52 oranıyla yol sorununun öne çıktığını bunun üzerine hemen asfalt üretim tesisini kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi`nin sorumluluğunda 1.100 kilometre yolu bulunuyor. Bu yolların asfaltlanabilmesi için bizim fırının sürekli yanması lazım. Asfalt üretim tesisimiz aynı zamanda tepsisini getiren tüm ilçe belediye başkanlarımızın da hizmetindedir. Büyükşehir Belediyemizin 3 asfalt üretim tesisi bulunuyor, bunu da dördüncü tesis olarak görebilirsiniz. Bu yatırımları iyi ki ilk geldiğimiz andan itibaren yapmışız. Bugün maliyetleri tam ikiye katlandı” dedi.

Başkan İduğ, asfalt üretim tesisinin kendi maliyetini üç yıl içinde amorti edeceğini söyledi.

35 AYDA 35 PROJE

Hayata geçirilen projeleri anlatan Başkan İduğ, şöyle konuştu:

“Çocuk aktivite merkezleri, taziye evleri, STK yerleşkesi, asfalt üretim tesisi, araçların alımı derken 35 ayı bitirdik. 35 ay çok kolay değildi. Pandemide, depremde selde birçok zorluk yaşadık. Bir de üstüne ekonomik kriz yaşıyoruz. Bütçemizde araç kiraları yer tutuyordu, biz 142 aracı aylık kira parasını kredi taksiti olarak ödeyerek satın aldık. İyi ki almışız. Bugün aldığımız araçların değeri 120 milyon liraya geldi. Araç kirasından elde ettiğimiz tasarrufla diğer yatırımları yapma fırsatı bulduk. 45 yer satın aldık. 28 milyon liraya aldığımız mülklerin değeri bugün 59 milyon liraya çıktı. Satın aldığımız binalardan birini 300 kişilik kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Kız öğrenci yurdu konusunda yatırımlarımız devam edecek.”

DİJİTAL SINIF 45 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Bornova İletişim Merkezi`nde 0 (232) 999 19 19 numarası üzerinden tüm taleplerin tek bir nokta toplayan bir sistem kurduklarını söyleyen Başkan İduğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burası aynı zamanda bizim üçüncü gözümüz. Dijital Sınıf projesi, pandemide okulların kapanmasıyla 60 bin kişilik dev bir kapasiteye ulaştı. Şu an sistemden 45 bin öğrenci yararlanıyor. Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi`nden 300 STK, hiçbir ücret ödemeden yararlanıyor. İstasyon İzmir projesinde, özellikle kadınlarla ilgili girişimcilik konusunda 1.5 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı. 1940 yılından kalma binaların olduğu Kızılay Mahallesi`nde kentsel dönüşüm için planlama çalışmasını tamamladık. İnşallah dönüştürmek de bize nasip olur.”

"BORNOVA SEÇİME HAZIR"

Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, partililerin doldurduğu salonu işaret ederek, “İktidara yürüyen bir partinin örgütünün buraya sığmayacağını düşünmemiz lazımdı. Bu kalabalık, Bornova örgütün seçime hazır olduğunun, iktidarın örgütü olduğunun kanıtı oldu” dedi.

YÜCEL: GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise “Mustafa Başkanımızın 1000 gün sunumunu zevkle, keyifle izledik. Mustafa başkanımız, severek, sahiplenerek görev yapıyor, kente eser bırakma kaygısıyla çalışıyor. Çıtayı yükselten, kendi finansmanını yaratan projelerle devletimize örnek olacak tasarruf tedbirleri ve uygulamalarıyla göğsümüzü kabartan işlere imza atıyor” dedi.

Yeni il başkanı seçildiği günlerde Özkanlar Pazar Yeri sorunu ile karşı karşıya kaldığını ve yaklaşık bir sene bu sorunun enerjilerini aldığını söyleyen Yücel, “Mustafa Başkanım seçildi ve sorunun çözülmesinde büyük katkı koydu. İyi bir yönetici sorun çözer, orada bunu bir kez daha görmüş olduk. Tüm hizmetlerinden dolayı başta başkanımız olmak üzere, belediye çalışanlarına, meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VELİ AĞBABA: "GENEL BAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, devlet kurmuş bir partinin mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Belediye ve ilçe başkanımı tebrik ediyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Türkiye`yi birleştirecek politikalar geliştirdiğini söyleyen Ağbaba, şöyle konuştu:

“Daha önce hiç yan yana gelmediğimiz insanlarla yürüyüşe çıktık. O yürüyüşün sonunda Türkiye`nin yüzde 60`nı yönetmemizi sağlayan Genel Başkanımız, Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ile gurur duyuyoruz. Kimse inanmazken İstanbul`u, Ankara`yı Adana, Mersin, Bolu, Ardahan`ı onun politikalarıyla aldık. Tunç Soyer ile gurur duyuyoruz, Mustafa İduğ ile gurur duyuyoruz. Bornova`ya atılan temelleri yükseltiyor.”

SEYİT TORUN: "BELEDİYELERİMİZ HARİKALAR YARATIYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Ben de 3 dönem belediye başkanlığı yaptım, belediyeci olmak zordur, vatandaşlarımızın 365 gününden sorumlusunuz. Haliyle her türlü sorunu çözmek sizin göreviniz, belediye başkanlarımız da bu bilinçle hareket ediyorlar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Mustafa İduğ bizi gururlandıracak 3 yıl geçirdi. Bu çalışmaları da artarak devam edecek” dedi.

Başkan İduğ`un yaptığı sunumda her projede kaç lira tasarruf yaptığını kuruş kuruş açıkladığını söyleyen Torun, “Başkanımız bu işleri borçlanmadan yaptı, borçlanmaya da çok imkan yok, çünkü devlet bankaları bize kredi vermiyor. İller Bankası teminat mektubu bile vermiyor, yurt dışından aldığımız uzun vadeli kredileri bile onaylamıyorlar ama belediyelerimiz her şeye rağmen harikalar yaratıyorlar” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA