20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

“Bizim İçin Yok Hükmündedir”..


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini açıklayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı

 

Tarih : 11 Kasım 2017 Cumartesi 17:49   Okunma : 539

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini açıklayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Türe’nin zaten kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğinin altını çizen Gölgeli, “Tedbirli olarak disipline sevk edilen Mehmet Türe, Parti Tüzüğümüzün 81’inci maddesine göre, partideki görevinden alınmıştır ve istifası geçersizdir, hukuken de yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

İşte MHP Mersin’den istifa açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, partisinden istifa ettiğini duyuran Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile ilgili yaptığı açıklamada bilinmeyenlere ışık tuttu. İstifanın perde arkasını ve Türe’nin partiden ihracı istemiyle ilgili bilinmeyenleri aktaran Gölgeli’nin açıklaması şu şekilde:

“Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin partimizden istifa etmesine ilişkin olarak partililerimizi ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’ne, milliyetçi ve ülkücü camiaya gönül vermiş dava arkadaşlarımızın ve bütün kamuoyunun bildiği üzere,  partimizden Anamur Belediye Başkanı olarak seçilmiş Mehmet Türe uzun zamandır partimizin tüzüğüne aykırı,  milliyetçi geleneğe uymayan, ülkücü camiaya yakışmayan tutum ve davranışlar sergilemekte, partimize zarar veren fiiller ve söylemler içinde bulunmakta idi. Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli’ye hakaret eden bu kişi hakkında FETÖ Terör Örgütü üyeliği şüphesiyle Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığı da kamuoyunun malumudur. Aynı zamanda bu kişininpartimiz üyesi iken bir başka partinin kuruluş çalışmalarına katkıda bulunduğu, yeni parti için ilçelerde çalışmalar yaptığı, Anamur ilçesinde yeni parti için ilçe binası temin edilmesini sağladığı, yeni parti için maddi destek sağladığı yönünde bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. Yine bu kişi üyesi olduğu ve belediye başkanı seçildiği partimizin teşkilatlarına ağır ithamlarda ve iftiralarda bulunmuş, kamuoyu önünde partimizin İl Başkanı ve Anamur İlçe Başkanına işgalci, gaspçı, yağmacı tabirlerini açık bir şekilde kullanmıştır.Milliyetçi ve ülkücü camiaya yakışmayan tutum ve davranışları, parti tüzüğümüze aykırı söz ve fiilleri sebebiyle Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP Mersin İl Başkanlığı’nın 26.10.2017 tarih ve 32 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile kesin ihracı talep edilerek,  tedbirli olarak disipline sevk edilmiş, MHP Mersin İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında disiplin soruşturması açılmıştır.  Disiplin Kurulunun almış olduğu 26.10.2017 tarih ve 2 sayılı kararı ile Mehmet Türe’nin savunmasının alınmasına karar verilmiş, MHP Mersin İl Disiplin Kurulu’nun 27.10.2017 tarih ve 1 sayılı yazısı ile savunması istenmiştir.Mehmet Türe, MHP Mersin İl Disiplin Kurulu’na savunma sunmadığı/sunamadığı gibi, 15 günlük savunma süresinin son günlerinde istifa ettiğini açıklamıştır. Bu istifanın partimiz açısından, hem hukuken hem de siyaseten hiçbir geçerliliği yoktur. Tedbirli olarak disipline sevk edildiğinden ve buna itiraz etmemiş olduğundan Parti Tüzüğümüzün 81.maddesine göre, partideki görevinden alınmış olup üyelik haklarını kaybedeceğinden bu kişinin istifası geçersizdir, hukuken yok hükmündedir. Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye hakaret etmiş, ülkücü hareketin kardeşlik hukukunu çiğnemiş, Milliyetçi Hareket Partisi adına verilen emaneti taşıyamamış bu kişinin istifası, ülkücü terbiyeye yakışmayan sözleri ve davranışları sebebiyle bizim için siyaseten de yok hükmündedir”






Paylaş :
Etiketler :  mhp, iyi parti, zeynel uğur gölgeli, mehmet türe.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA