19 Nisan 2025 Cumartesi


15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...   15:21   CHP ANKARA MILLETVEKILI DEMIR`DEN TAMAMLANMAYAN BITLIS-MUTKI YOLU IÇIN SORU ÖNERGESI   15:07   CHP`LI BÜLBÜL`DEN YUNANISTAN`ıN KARASULARıNı 12 DENIZ MILINE ÇıKARMA HAZıRLıĞıNA TEPKI: YUNANISTAN`A BU CESARETI KIM VERIYOR?   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A TEPKI   13:28   MAHMUT TANAL`DAN IKTIDARıN EKONOMI POLITIKALARıNA TEPKI   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   11:33   CHP`LI GÜNAYDıN KIŞISEL VERI HıRSıZLıĞı IDDIALARıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   09:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ``BÜTÜN MUHALEFET PARTILERINE, DEMOKRATIK SIYASETE DOĞRUDAN BIR SALDıRı VAR``   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...  
 
     
   

ÇAVUŞOĞLU: MARİUPOL`DAKİ VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYESİ İÇİN LAVROV BENİ ARADI, BİR İKİ GÜNE KADAR SÜRECİN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna`daki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili olarak “Lviv`den 2 otobüsü kaldırmayı planlıyoruz. Odesa`dan da otobüs kaldırmayı planlıyoruz. Diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesi için de çaba harcıyoruz. Mariupol`daki vatandaşlarımızın tahliyesi için dün gece (Rusya Dışişleri Bakanı) Lavrov beni aradı, bir iki güne bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 15 Mart 2022 Salı 21:45   Okunma : 476

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna`daki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili olarak “Lviv`den 2 otobüsü kaldırmayı planlıyoruz. Odesa`dan da otobüs kaldırmayı planlıyoruz. Diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesi için de çaba harcıyoruz. Mariupol`daki vatandaşlarımızın tahliyesi için dün gece (Rusya Dışişleri Bakanı) Lavrov beni aradı, bir iki güne bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Devlet, Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Diyaspora Bakanı Kandia Camara ile Dışişleri Bakanlığı`nda bir araya geldi. İki bakan, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı yaptı.

ÇAVUŞOĞLU: VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Ukrayna`da bulunan Türk vatandaşları ve talep eden diğer sivillerin tahliyesine ilişkin çalışmalarla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Ukrayna`da 14 bin 800`den fazla vatandaşımızı tahliye ettik. Mariupol`de 100`den fazla vatandaşımız var. Sivillerin ve vatandaşlarımızın tahliyesi için iki taraftan da destek istedik. Ukrayna`nın sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Lviv`den 2 otobüsü kaldırmayı planlıyoruz. Odesa`dan da otobüs kaldırmayı planlıyoruz. Diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesi için de çaba harcıyoruz. Mariupol`daki vatandaşlarımızın tahliyesi için dün gece Lavrov beni aradı bir iki güne bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.”

“FİLDİŞİ SAHİLİ BİZİM İÇİN AFRİKA`DA ÖNEMLİ BİR ORTAK”

Çavuşoğlu`nun basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Fildişi Sahili bizim için Afrika`da önemli bir ortak. Afrika`nın kuzeyindeki terörden etkilenmesine rağmen istikrar ülkesi. Afrika`nın ilk ekonomisi arasında yer alıyor. Sahra Altı Bölgesinde de en önemli ortaklarımızdan birisi. Sayın Bakan ile ekonomi, ticaret, yatırımların arttırılması, turizm, sağlık alanında işbirliği, ki Sağlık Bakanı da kısa süre önce ülkemizdeydi. Terörle mücadelede tüm Afrika ülkelerine destek veriyoruz. Eğitim alanında Fildişi Sahili`nden öğrenciye burslar veriyoruz. İmamlar da Türkiye`de eğitim görüyorlar.

“EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Ekonomik işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Ticaret hacmimiz 827 milyon dolara çıktı. Bu yıl içinde 1 milyar doları geçeceğimizi inanıyoruz. Hızlı ve dengeli bir şekilde artıyor. Fildişi Sahilinde Türk yatırımlarını arttırmak istiyoruz. Şu andaki yatırım miktarı 240 milyon dolar civarında. Bana göre yetersiz. Önemli firmalarımızla da bunu arttırabiliriz. Sayın Camara İstanbul`da iş insanlarımız ile görüşecekler. Fildişi Sahili`nin ulusal kalkınma planı ve planın sunabileceği fırsatlar hakkında firmalarımıza anlatacaklar. Birlikte firmalarımızı teşvik edeceğiz."

KANDİA CAMARA: FİLDİŞİ SAHİLİ TÜRKİYE`NİN ÖNCELİKLİ PARTNERİ OLMAK İSTİYOR

Türkiye`den gelecek desteğin önemine değinen Fildişi Bakanı Camara ise şunları söyledi:

“Bizim sizin desteğinize gerçekten ihtiyacımız var. Sevgili Türk kardeşlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Ülkemize gelin, Fildişi Sahili`nin kalkınmasına destek verin. Hayat şartlarımızı ve çalışma şartlarımızı iyileştirmiş olalım. Türkiye çok farklı Afrika ülkesinde yer alıyor. Erdoğan`ın bu vizyonunu gerçekten tebrik etmek istiyorum. Afrika`ya gerçekten yardımcı olmak istediğini ifade etti. Biz, en iyi çalışabileceğimiz partnerler arıyoruz. Fildişi Sahili Türkiye`nin öncelikli partneri olmak istiyor. Dolayısıyla beraber çalışıyoruz. Sevgili kardeşim, dostum, sayın Mevlüt Bey, sizin sayenizde bu hedeflerimize ulaşabileceğimizi umut ediyorum.”

SAĞLIK VE GÜVENLİK KONULARI ÖNE ÇIKTI

Camara, sağlık alanında Türkiye`nin önemli bir referans olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Uluslararası Terörizmle Mücadele Akademisi kurdu. Burada Afrika`dan askerler, akademisyenler ve eğitmenleri ağırlıyoruz. Sevgili kardeşim, sevgili Bakan, biz Türkiye`ye güvenebilmek istiyoruz. Ki bu konuda büyük bir ülkesiniz. Sizin desteğinize güveniyoruz. Bu akademiye de destek verelim. Bu şekilde güvensizlik ve terörizm Afrika dışına itilebilsin. Çünkü biz barışçıl bir dünya istiyoruz. Terörizmi istemiyoruz. Türkiye sağlık alanında dünyada önemli bir referans. Aralık ayında sağlık bakanımız burada mevkidaşı ile bir araya geldi. Bizim doktorlarımızın ve sağlık personelimizin Türkiye`ye gelip eğitim alabilmeleri için anlaşma imzaladılar.”

Antalya Forumu`ndan övgüyle söz eden konuk Bakan Camara, “Barışın en önemli silahının bu tür görüşmeler olduğunu”  söyledi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA