20 Mayıs 2024 Pazartesi


09:21   CHP`Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP`Lİ YETKİLİLER VE BAKANLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KADIN CİNAYETLERİNDE SON DÖRT YILIN ZİRVESİ YAŞANDI"   01:27   ÖZGÜR ÖZEL: "ERBAA`DAKİ PATLAMADA YARALANAN 5`İ JANDARMA 7 YURTTAŞIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   22:18   TUNCER BAKIRHAN: "KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR"   16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"  
 
     
   

Eski Bakan İstemihan Talay’dan, Yücesoy’un Ofisine Ziyaret


Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Eski Kültür Bakanı ve CHP Genel Başkan Baş Danışmanı İstemihan Talay beraberindekilerle birlikte, Kenan Yücesoy’u ofisinde ziyaret etti.

 

Tarih : 3 Kasım 2017 Cuma 18:58   Okunma : 829

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Eski Kültür Bakanı ve CHP Genel Başkan Baş Danışmanı İstemihan Talay beraberindekilerle birlikte, Kenan Yücesoy'u ofisinde ziyaret etti.  Turgutreis,  Hamidiye, Barış, Bahçe, Kiremithane mahalleleri muhtarları, Balyanlar Dernek Başkanı , Aksev Vakıf Başkanı, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kenan Yücesoy, gelecekten umutlu olduğunu belirterek şunları söyledi; "Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Daha önceki siyasal yaşamda 80 öncesi dönemde olduğu gibi çok çalkantılı bir dönemden geçiyor. İşin sonu nereye varacak belli değil. Ama ben umutluyum Türkiye'nin geleceği açısından da Mersinin geleceği açısından da. 2019da önemli bir seçim yaşayacağız. Yerel genel bir arada da olabilir, ayrıda olabilir. Ama ben şu umudu çok net görüyorum. 2019 da Mersinde CHP adına ben bir zafer görüyorum. Bunu tüm kalbimle söylüyorum. Daha önceki deneyimlerim de bunu gösteriyor."

Bunu başarmanın yolunun doğru tespitlerle ve doğru adaylarla, kavgayı bir yana bırakıp birlik olmakla başarılacağını söyleyen Yücesoy, "Mersin Sosyal Demokratların kalesi olabilir. Ben Mersinin sokaklarında bir sosyal demokrat iktidarın, sosyal demokrat belediyeciliğin ruhunun olabileceğini seziyorum görüyorum. Nasıl Eskişehir'de sosyal demokrat belediyecilik hüküm sürüyorsa Mersin de de bu olabilir. Bunu başarabiliriz bu şansımız var. Kavgayla hiçbir yere varılmıyor. Eski defterleri karıştırmanın da hiç alemi yok.  Biz artık önümüze bakmalıyız. Hedefimizi koyacağız. Mersin'de yerelde öncelikle yerelde iktidar olmaya bakacağız."dedi.

Bir büyükşehirin imkanlarının 25 ilçe belediyesine bedel vurgulayan Yücesoy,tüm belediyelerin önemli olduğunu ancak öncelikli hedef mutlak Büyükşehirin kazanılmasının olaması gerektiğini söyledi. Yücesoy, "Genel Merkezimizinde en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Herkesin aday olma hakkı var, herkese saygı duyuyorum. Herkese başarılar diliyorum. Birbirimize kenetlenerek belediyeleri alacağız. Ve zafer CHP'nin olacaktır." diyerek tüm adaylara ve emek verenlere başarılar diledi.

 

İstemihan Talay, Kenan Yücesoy ve orada bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı ve ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, Mersin ve Türkiye'yi birlikte düşünmek zorunluluğunu vurguladı.

Talay, "Kısa bir süre öncesine kadar sanki durgun bir göl, sakin bir su gibi görünen siyaset, özellikle yerel seçim ve genel seçim konularının gündeme gelmesiyle birlikte, birden hareketlenmeye, dalgalanmaya ve haklı olarak hepimiz açısından değerlendirme sürecine girmiş oldu. Bundan çok büyük memnuniyet duyuyor ve bunun çok önemli olduğuna inanıyorum.  Çünkü bu kentte yaşayan hepimiz sizlersiniz ve bu kentte gelecekte çocuklarımızla torunlarımızla yaşayacak olan da bizleriz. Dolayısıyla bu kentin kaderinde hepimizin en anlamlı en değerli bir şekilde söz alması, değerlendirmesi ve karar süreçlerine iştirak etmesi şu anda yapılması gereken en önemli çalışma diye düşünüyorum." Sözleri ile, tabanın belirleyici güç olmasının ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Genel Başkan Baş Danışmanı İstemihan Talay, ülkenin geleceğinin tamamen şekilleneceği 2019 seçimleri ve içinde bulunduğu kaoslara değinerek "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirttiği gibi savrulan, bürokrasisiyle, yönetimiyle dağılmış, lime lime olmuş bir yönetim ve siyasi anlayış egemen. Yine Genel Başkanımızın değerlendirmesiyle adate Türkiye freni patlamış bir kamyon gibi büyük bir hızla bir uçuruma doğru giden bir süreçte. Mersin'i konuşurken Türkiye'yi de konuşmak zorundayız, Türkiye'nin de geleceğinde söz sahibi olacak şekilde bütün bunları birbiriyle monte ederek birbiriyle içselleştirerek önümüzdeki 2019 mart ve kasım seçimlerini aynı potada değerlendirmek durumdayız. 2019 Mart seçimleri bu freni patlamış kamyonu durduracak, 2019 Kasım seçimleri ise direksiyona oturacak, sosyal demokrat,halkçı, ülkenin geleceğini düşünen, iç ve dış politikada barışçı, ekonomiyi ayakta tutan bir iktidarı düşünmek zorundayız." dedi.

İstemihan Talay, yıllardır siyasetin içinde olup, 4 yıl milletvekilliği, 5 yıl bakanlık, uzun yıllar başkanlık vs yapmış olmasından dolayı bırakın gençler gelsin eleştirilerine saygı duyduğunu ve bu sözleri de kabul ettiğini belirtti. "Eğer bir birikiminiz varsa ve bu birikimi böyle bir hedef için, sadece bir makama oturmak için değil, duvarın arkasını da bakarak o makama oturduktan sonra Türkiye'nin önüne verilecek olan mesajı da dikkate alarak bir hedefe doğru yöneliyorsak, işte benim burada olmamın esas sebebi budur. Yoksa bunun sebebi makama talip olmak yaklaşımı değildir. Birleştirici olmak İstediğim, kaybetme riskini bertaraf edeceğimi düşündüğüm için buradayım." dedi.

Talay, bu günlere yönelik mesajının ise çok açık ve çok net olduğunu belirterek; "Eğer birleştirici, bütünleştirici herkesi kucaklayabilecek veya kimseyi ötekileştirmeden bu seçimi kazanacak ama yüksek bir oranla kazanacak, kazandıktan sonra da projeleriyle burayı güçlü bir şekilde yönetebilecek, genç ve ya tanıdığınız başka bir aday ismi üzerinde anlaşırsanız ben samimi söylüyorum bu gn burada hemen onun arkasında yer alacak şekilde sizlerle beraber oturacağım. Bu kadar açık. Biz burayı bu anlayış içinde kazanmak ve yönetmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

 

M. Gülşah Arslan






Paylaş :
Etiketler :  Kenan Yücesoy, İstemihan Talay, Mersin, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA