21 Haziran 2024 Cuma


15:46   BARAN BOZOĞLU: YAŞANAN ORMAN YANGıNLARı DENETIMSIZLIĞIN VE BILIMDEN UZAK YÖNETIM ANLAYıŞıNıN SONUCUDUR”   15:38   GÜNEYDOĞU`DA ÇıNAR VE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDAKI YANGıN... SAĞLıK BAKANı KOCA: "YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN SAYıSı 11`E YÜKSELDI"   15:26   DICLE ELEKTRIK`TEN ÇıNAR ILE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDA ÇıKAN YANGıNLA ILGILI AÇıKLAMA: “YANGıNıN ELEKTRIK ILETIM HATLARıNDAN KAYNAKLANMADıĞıNı BELIRLEDIK”   15:08   SEZGIN TANRıKULU, YANGıNDA YARALANANLARı ZIYARET ETTI: "SORUMLULAR ORTAYA ÇıKARıLMALı, ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE GEREKEN DESTEK VERILMELI"   13:37   GÜRER: "ANıZ YAKıLMASı ORMANı YAKıYOR YETMIYOR DOĞA DENGESINI DE BOZUYOR"   11:57   ERHAN ADEM: "GÜBREYE KDV GETIRMEK, ÇIFTÇININ SONUNU GETIRMEKTIR”   11:52   GAMZE TAŞCıER`DEN ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBI: "MILYONLARCA EMEKÇI IÇIN BUGÜNKÜ ASGARI ÜCRET, YUTKUNMALARıNı IMKÂNSıZLAŞTıRAN BIR DÜĞÜM HALINE GELMIŞTIR"   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ANıZ YANGıNıNDA HAYATıNı KAYBEDENLER IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   11:26   ERMENISTAN, FILISTIN DEVLETI`NI RESMEN TANıDı   11:03   DIYARBAKıR BAROSU, YANGıNA MÜDAHALEDE GEÇ KALıNDıĞı IDDIALARıNA ILIŞKIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:56   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA SOĞUTMA ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SULAMA BORUSU DESTEĞI ILE MUT`TA ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   09:19   MıSıR ÇARŞıSı`NA ALıŞVERIŞE GELEN YURTTAŞ: “HERKES EMINÖNÜ`NE GELIYOR, 9-10 BIN TL`YI VERIP GIDIYOR. EMEKLI NE YAPSıN? SU BILE ALAMıYORUZ”   09:18   VAHAP SEÇER, BAYRAM DOLAYıSıYLA ERDEMLI HALKıYLA BIR ARAYA GELDI   04:06   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLA ILGILI YERLIKAYA VE KOCA`DAN AÇıKLAMA: 5 KIŞI ÖLDÜ, 10`U AĞıR 44 KIŞI YANGıNDAN ETKILENDI   01:28   DIYARBAKıR`DA ÇıKAN YANGıN GENIŞ ALANA YAYıLDı, BÖLGEYE ÇOK SAYıDA EKIP SEVK EDILDI   22:55   CHP`LI ALP, KARS`ıN SıNıR KÖYÜNDEN SESLENDI: “21. ASıRDA BU KÖYLERIMIZ KAR SUYU IÇMEK ZORUNDA KALıYOR”   13:01   CEVDET AKAY: “2022 YıLıNDA SEL FELAKETININ YAŞANDıĞı KARABÜK YENICE`DE KIRA YARDıMıNıN KESILMESI MAĞDURIYETI DERINLEŞTIRDI"   10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR  
 
     
   

Emekliler, Mersin Büyükşehir’in Organizasyonuyla Uzuncaburç’u Gezdi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yönelik olarak Uzuncaburç’a gezi düzenledi. Bölgedeki Antik Çağ’dan kalma tarihi alanları gezen emekliler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Gazi Çiftliği’ni de ziyaret etti.

 

Tarih : 3 Aralık 2021 Cuma 22:41   Okunma : 2746

Mersin Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yönelik olarak Uzuncaburç’a gezi düzenledi. Bölgedeki Antik Çağ’dan kalma tarihi alanları gezen emekliler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Gazi Çiftliği’ni de ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Mezitli Tüm Emekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine yönelik olarak Silifke ilçesi Uzuncaburç Mahallesi’ne gezi düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin servisleriyle alınan 90 kişinin katıldığı gezide, Büyükşehir’in desteğiyle Uzuncaburç’ta kurulan Üretici Kadın Stantları’nı gezen üyeler, serbest zamanda bölgedeki Antik Çağ’dan kalma tarihi kalıntıları görme fırsatı buldu. Üyeler, kazı ekibi yetkilisinden Uzuncaburç Antik Kenti ile ilgili bilgi aldı. Gezinin son durağı Ulu Önder Atatürk’ün mirası Gazi Çiftliği oldu. Üyeler, hem Atatürk’ü andı hem de çiftliği gezdi.

“KÖY HALKI MADDİ KATKI SAĞLIYOR"

Uzuncaburç Mahalle Muhtarı Haluk Ünal, Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine çok destekte bulunduğunu, düzenlenen gezilerin de kendilerine katkı sağladığını belirterek, “Gelen misafirlerimize kendi yetiştirmiş olduğumuz üzüm pekmezi, sumak, kekik gibi baharat türlerini sergiliyoruz. Köy halkımız bunlardan da maddi olarak katkı sağlıyor. Bu durumdan halkımız memnun. Gelir kaynağı oluyor ve biz bu durumu daha da geliştirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bizlere bu konuda yardımcı oluyor” diye konuştu.

"BURAYA GELMİŞTİM AMA BU DAHA GÖRKEMLİ OLDU"

Uzuncaburç’a daha önce geldiğini fakat bu gelişinde daha güzel bir ortamla karşılaştığını belirten 76 yaşındaki dernek üyesi Alparslan Konuralp, “Daha evvel de buraya gelmiştim ama bu daha görkemli oldu çünkü arkeolog arkadaşlar bilgi verdi. Pazar yerinde dolaştık, çevreyi daha iyi gördük, öğrendik çok teşekkür ederiz Büyükşehir Belediyesi’ne. Bilgilendirdiler bizleri her konuda” ifadelerine yer verdi.

“KÖYÜMÜZE GELDİKLERİ İÇİN MUTLUYUZ"

‘Kadın Üretici Stantları’nda ürettiği ürünlerin satışını yapma fırsatı bulduğunu belirten Saliha Ünal ise “Ürettiğimiz ürünleri satmak için sağ olsun Büyükşehir Belediyesi burada bir imkan sağladı. Sergi yapıyoruz, gezmeye gelenlere satıyoruz. Ürettiğimiz üzüm, sumak, sirke, domates, kekik, nane, adaçayı bunları buralarda değerlendirmeye çalışıyoruz. En fazla nane, kekik, sumak aldılar. Güzel köyümüze geldikleri için mutluyuz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA