21 Nisan 2025 Pazartesi


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

Büyükşehir’in ’Kariyer Mersin’ Projesine Mtso’dan Da Tam Destek


Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin istihdam edilebilirliğine destek olunması amacıyla “Kariyer Mersin” projesini hayata geçirdi. Projenin paydaşlarıyla buluşarak sık sık fikir alışverişinde bulunan Kariyer Merkezi, son olarak projeye katkı sağlayan MTSO ile bir araya geldi.

 

Tarih : 27 Kasım 2021 Cumartesi 10:06   Okunma : 518

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönetime geldiği ilk günlerde hayata geçirdiğiKariyer Merkezi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin istihdam edilebilirliğine destek olunması amacıyla “Kariyer Mersin” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında iş arayan, öğrenci ve işverenlere yönelik rehberlik hizmetlerinde standartların yükseltilmesi, üniversite-sanayi-kent iş birliğine insan kaynakları açısından destek sunulması amaçlanıyor. Projeye son olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) da destek verdi.

Mersin kariyerde birleşiyor

Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde başlatılan “Kariyer Mersin” projesinde; Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MTSO-EKAV ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) yer alıyor. Kariyer Merkezleri ve benzeri kuruluşların bir platformda birleştirilmesi hedeflenen projede Türkiye’ye rol model olacak etkinlikler üzerinde çalışılıyor.

Paydaşlarla sık sık bir araya gelerek projeler hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, gerçekleştirilen son toplantıda 2022’de “Genç İstihdam Zirvesi,  Kariyer Günleri, Networking Buluşmaları, Mesleki Eğitim” gibi projelerin hayata geçirilmesi üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Projeye MTSO-EKAV da destek sunuyor

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başlatılan “Kariyer Mersin” projesinin bir vizyon projesi olduğunu, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik kurumlar arası işbirliğine dayalı projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Pandemi sürecinde yaşanan değişimi yakından takip ettiklerini vurgulayan Özada, dijital devrim karşısında Mersin’de farkındalık yaratmak istediklerini sözlerine ekledi. Özada, işverenlerin üst çatısı konumunda olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın projeye destek sunmasının projenin başarısı açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, pandemi sürecinin belirsizliği beraberinde getirdiğini, bu dönemde işgücü piyasasının tüm taraflarına rehberlik edecek, bilgi verecek yapılara büyük ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kurulduğu günden bu yana Kariyer Merkezi’nin ortaya koyduğu projelere destek olduklarını, “Kariyer Mersin” projesine de destek sunarak istihdama katkı sağlamak istediklerini söyleyen Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurumlar arası işbirliklerine önem verdiklerinin altını çizdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA