6 Şubat 2025 Perşembe


01:41   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA TBB`DEN AÇıKLAMA: "ADALET YERINI BULANA KADAR MÜCADELEYI BıRAKMAYACAĞıZ"   01:21   CHP`DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA VIDEOLU PAYLAŞıM   23:44   6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜ... VAHAP SEÇER, "DEPREMZEDE VATANDAŞLARıMıZA DESTEK OLMAYA, GELECEK IÇIN ÖNLEM ALMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   23:42   TİP LIDERI ERKAN BAŞ`TAN, 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA IKTIDARA TEPKI : "TOPLADıĞıN PARAYı GÖTÜRÜP ZENGINLERE, PATRONLARA PEŞKEŞ ÇEKTIĞIN IÇIN..."   22:57   EGE DENIZI`NDE 5,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BIR DEPREM DAHA MEYDANA GELDI   22:55   BAHÇELI`NIN HASTANEYE KALDıRıLDıĞı IDDIASı... SEMIH YALÇıN: GENEL BAŞKANıMıZıN SAĞLıĞı YERINDEDIR, ÖKSÜRÜĞÜNÜN GEÇMEMESI ÜZERINE ILERI TETKIKLER YAPıLıYOR   15:34   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “YÜZ BINLERCE INSANıMıZ HALA KONTEYNER KENTLERDE YAŞAMAKTADıR. TEMIZ SU, ORTAK DUVALAT VE DUŞ ALANLARı YETERSIZ"   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:56   ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU KENTIN SORUNLARı VAR. REIS DUYAR, KOLTUĞUMUZDAN OLURUZ DIYE PANIK YAPANLARA SÖYLÜYORUM; TÜM SORUNLARıMıZA ÇÖZÜM ISTIYORUZ"   14:35   CHP`LI GÜRSEL EROL BAŞKANLıĞıNDAKI HEYET, CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`E HAZıRLADıĞı RAPORU SUNDU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ADıYAMAN BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   12:15   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: “CINAYETLE YARGıLANAN MÜTEAHHIDI KURAYLA EV SAHIBI YAPTıLAR”   11:56   6 ŞUBAT DEPREMLERI… CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN TUNÇ`A: “DEPREM SORUŞTURMALARDAN KAÇıNA ‘KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR` KARARı VERILMIŞTIR?"   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:14   ABD MEDYASı: “CIA, TRUMP TARAFıNDAN BAŞTAN OLUŞTURULMAK ISTENIYOR”   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"  
 
     
   

Mezitli’nin Çocukları Tohumuna Sahip Çıkıyor


Mezitli Belediyesi’nin Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği, Mezitli Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Çocuk Tohum Atölyesi açıldı.

 

Tarih : 9 Eylül 2021 Perşembe 22:25   Okunma : 500

Mezitli Belediyesi’nin Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği, Mezitli Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Çocuk Tohum Atölyesi açıldı. Çocukların kendi fidanlarını yetiştirirken, yerel tohumların korunması konusunda bilinçleneceği Çocuk Tohum Atölyesinin açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mezitli Kent Konseyi ve Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Sibel Gelbul, Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Alper Girgeç, projeye katkı sunan Altunören İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Derya Altunören, Çukuruva Genç İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan’ı temsilen eşi Dilber Arslan, Boğaziçi Koleji, Egem Koleji ve Fatih Soydan İlköğretim okulu öğrenci, öğretmen ve müdürlerinin katıldığı açılışta, çocuklar ilk tohumlarını toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadı.

“DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE EĞİTİMİN ÜRETİM İÇİN OLMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ”

Çocukların toprakla tanışırken, üretim yapacakları, ekolojik tarımı öğrenecekleri, sorumluluk alma, arkadaşlık ve birlikte yapma becerisini kazanacakları Çocuk Tohum Atölyesinin açılışına, katkı sunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Akdeniz Mahallesi Gönüllü Evi ve Tandır Evinin yanında bulunan atölyenin açılışında konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Hiçbir şey yapmadan günlerini boş geçirmektense herkesin üretimin, çalışmanın içerisinde yer almasını istiyorum. Herkesin belediyemizin çalışmaları içerisinde yer almalarını istiyorum. Üretim içerisinde olmak toplumsal olarak çok faydalı olduğu kadar sizin yaşamınıza da ne denli büyük katkı sağlayacağını çok iyi fark edeceksiniz. Gençliğimizde de eğitimin mutlaka üretim için olması gerektiği noktasındayız. Hala aynı düşünceleri savunuyoruz. Çocuklarımızı bugünden üretim, çevre bilinci ve iyi birer yurttaş olarak yetiştirmeliyiz” dedi.

“AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN ÇOCUKLARIMIZA ÜRETMEYİ ÖĞRETİYORUZ”

Mezitli Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, “İlk 5 yıllık dönemimizi kadınlarımıza ayırmıştık. İkinci 5 yıllık dönemde ise ağırlıklı olarak çocuklarımız için projeler geliştiriyoruz. Çocuk Hobi Bahçesinin bir devamı olarak, Çocuk Tohum Atölyemizde de çocuklarımızı, toprakla, doğayla ve üretimle buluşturuyoruz. Bundan sonra da, çok farklı projelerimizle gelecekte aydınlık bir Türkiye’yi ortaya çıkaracak olan çocuklarımıza katkı sunmak istiyoruz” diye konuştu. 

“ÇEVREYİ, DÜNYAMIZI KORUMAYI ÖĞRENMEK DAHA ÇOCUK YAŞLARDA BAŞLAR”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ziraat Mühendisi bir Belediye Başkanımızın olması Mezitli’nin çevre, tarım ve doğa yönünden çok şanslı yapıyor. Bu proje de bizim için son derece önemli. Çünkü çevreyi, dünyamızı korumayı öğrenmek daha çocuk yaşlarda başlayan bir eğitimdir. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu tür projelerin içinde yer almaya, etkinliklere katılmaya ve destek vermeye özel çaba gösteriyoruz. Bu dünya hepimizin ve bu dünyayı daha yaşanır kılmak için hepimizin çevresini koruması gerekiyor” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ NEŞET TARHAN’IN DESTEĞİ İLE DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ”

Mezitli Belediyesinin desteği ile çok önemli bir projenin daha paydaşı olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Mezitli Kent Konseyi ve Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Sibel Gelbul, “Sıcak hava dalgalarıyla, aşırı yağış ve kontrol edilemeyen yangınlarla iklim krizi tüm şiddetiyle kendini göstermekte. Çocuklarımız hızlı öğreniyor ve öğrendiklerini uyguluyor. Bu sebepten dolayı çocuklarımızın toprak, doğa ve çevre bilinçlenmesi adına atölyemizi açmaya karar verdik. Çukurova Genç Girişimci İş İnsanlar Derneği olarak konteynerimizi Sarayhan Termal Otel,Altunören ve Sinan İnşaat sponsorluğuyla koruluğumuza yerleştirdik. Çocuklarımıza atölyede toprağa, tohuma ve kile dokunarak tohum topları üretmeyi öğreteceğiz. Mezitli’de okullarımızla işbirliği içinde hareket ederek hem sahada hem yerinde eğitimler vermeyi hedefledik. Çok şanslıyız ki, kadın, çocuk, engelli, doğa, hayvan, çevre dostu bir başkana sahip olmak ve desteğini her zaman yanımızda hissetmek bizleri son derece motive etmekte. Başkanımız Neşet Tarhan’ın desteği ile daha büyük işler başaracağımızdan eminiz” ifadelerini kullandı.

TARIMA, ÜRETİME, ÇEVRENİN VE DOĞANIN KORUNMASINA YÖNELİK HER PROJEDE MUTLAKA BAŞKANIMIZ NEŞET TARHAN’I GÖRÜYORUZ”

Ekoloji Yaşam Derneği Başkanı Alper Girgeç, “Mezitli Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi doğaya çevreye olan katkılarını saymakla bitiremeyiz. Daha geçen hafta kompost üretimi için bir araya gelmiştik. Yapılan korulukları, Gönüllü Serasını anlatmaya gerek bile yok. Tarıma, üretime, çevrenin ve doğanın korunmasına yönelik her projede mutlaka Mezitli Belediyesi ve Başkanımız Neşet Tarhan’ı görüyoruz. Biz de burada olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA