21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

CHP’den Adalet Kurultayı açıklaması..


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Adalet Yürüyüşü, milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2017 Salı 08:59   Okunma : 668

CHP'li Çetin Osman Budak, CHP tarafından Çanakkale’de 26-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Adalet Kurultayı’na ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Adalet Yürüyüşü,  milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

Budak, CHP tarafından Çanakkale’de 26-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Adalet Kurultayı’na ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Kurultayı’nda 8 ana başlık alanında, her alanda yaşanan adaletsizliklerin ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin konuşulacağını belirten Budak, “AKP hükümetlerinin 15 yıllık uygulamaları sonucunda sadece adalet sisteminde değil, eğitim, sınavlar, kamuya personel, kamu hizmetlerinin sunumu gibi pek çok alanda adaletsizlikler yaşandı. Adalet Yürüyüşü, ülkedeki adalet sorunundan kaynaklanmış haklı bir tepkiydi. Çünkü ülkede adalet yok. Toplumun geniş kesimleri mağdur ve kendini güvende hissetmiyor. Bugün adalete ihtiyaç duymayan tek kesim AKP iktidarı ve yandaşları. Adaletin zayıfladığı, adaletin çöktüğü bir ülkenin güçlü olması, geleceğe güvenle yürümesi söz konusu olamaz. Öncelikle adaletin evrensel standartlarda egemen olması gerekiyor. Adalet Yürüyüşü,  milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

-“KURULTAY, ADALET TALEBİNE GÜÇ KATMAK, SES KATMAK İSTEYEN HERKESE AÇIK”-

Kurultay’da “mahkemede, devlette, geçimde, seçimde, inançta, eğitimde, yaşamda ve medyada adalet” ana başlıkları altında her alanda yaşanan sıkıntıların, toplumun tüm kesimlerine açık olarak konuşulacağını ifade eden Budak, şöyle devam etti:

“Demokrasinin ve hukuk devletinin egemen olduğu sistemde kumpas olmaz, pusu olmaz. Bugün Türkiye’de herkes tedirgin. Muhalefete cezaevi tehdidiyle gözdağı verilmeye çalışıldığı bir yerde kimse güvende olamaz. Millet adalet arıyor. İşçisi, köylüsü, esnafı, tüccarı, öğretmeni, mühendisi, emeklisi, işsizi, taşeronu, üniversite öğrencisi, ÖSYM’nin mağdur ettiği gençler adalet arıyor.  Herkesin tek dileği adalet ve huzur. Adalet bir lütuf değil haktır ancak adalet susup, oturarak gelmez. O nedenle biz milletimize bir zemin daha açıyoruz. Adalet Kurultayı, adalet talebine güç katmak, ses katmak isteyen herkese açık. Herkes için adalet arıyoruz.  Adaleti katledenler, bu sesi duyuncaya kadar, adalet egemen oluncaya kadar da arayışımızı, mücadelemiz sürecek.”






Paylaş :
Etiketler :  adalet yürüyüşü, adalet kurultayı, chp, çanakkale.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA