23 Mayıs 2024 Perşembe


14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   14:01   CHP`LI VEKILLER ÖĞRENCILERE DESTEK İÇIN ODTÜ`DE...    13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:36   ALI YERLIKAYA: "`UYUŞTURUCU MADDE TICARETI` SUÇUNDAN INTERPOL TARAFıNDAN ARANAN SEAD DEDEIC VE MARCIANO EUGENE RUIMWIJK İSTANBUL`DA YAKALANDı"   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   11:04   SERKAN SARı: EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞıNA AÇLıK SıNıRı DIKKATE ALıNARAK EN AZ YÜZDE 80 ZAM YAPıLMALı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU   01:06   TBMM GENEL KURULU`NDA TARTıŞMA… AKP`LI ÇALKıN: BU GRUPLAR ÇıKıYOR, BIRÇOĞU DA KAFAYı ÇEKIP ARKADAŞLARıMıZA HAKARET EDIYOR. MURAT EMIR: SÖZÜNÜ GERI ALSıN, YOKSA MECLIS ÇALıŞAMAZ   21:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BÜYÜK EMEKLI MITINGI`NE ÇAĞRı: "ONURLU YAŞAM, HAKÇA PAYLAŞıM IÇIN EMEKLILERE SAHIP ÇıKMAK ISTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ"   19:57   BAŞBAKAN RISHI SUNAK AÇıKLADı: İNGILTERE 4 EKIM`DE ERKEN SEÇIME GIDIYOR   17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK  
 
     
   

Düşü gerçek oldu


Çukurova Üniversitesi’ndeki lisans eğitimi sırasında ve sonrasında bölgede uzun süre gazetecilik yapan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman’ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" okurlarıyla buluştu.

 

Tarih : 6 Temmuz 2021 Salı 13:09   Okunma : 612

Çukurova Üniversitesi'ndeki lisans eğitimi sırasında ve sonrasında bölgede uzun süre gazetecilik yapan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman'ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" okurlarıyla buluştu. Bir düşü gerçekleştiren Araman'ın Ceren Kültür tarafından yayınlanan kitabında, “Yaşama Dair", “Kavgaya Dair", “Aşka Dair" ve “Yola Dair" bölümlerinde, öykü, deneme ve şiirler yer alıyor.

"VAKTİ GELMİŞTİ

"Vurulsak da dalgalar ardında, kuş olup uçmak kalsın akşamlara" diyen Sinan Araman, kaleme aldığı metinlerde eline pergeli alıyor ve yaşanılan dünya içinde başka bir dünyanın potansiyelini çiziyor, içine eşitliği, özgürlüğü ve sınırsızlığı koyuyor. 

Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Sinan Araman, "Vakti gelmiş hatta geçmişti bile... Önemli bir kısmı, kimi ulusal kültür/sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanmış, bir kısmı hiç yayımlamadığım, bir kısmının ise sosyal medyada paylaştığım şiir, öykü ve deneme yazılarımdan oluşturduğum bu çalışma Ceren Kültür tarafından okurların ilgisine sunuldu" dedi. 

"SERÜVEN SÜRECEK"

Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman, kitapla ilgili duygularını paylaşırken, "Artık, okurların ve edebiyat dünyasının ilgisine sunduğum bu kitap benden bağımsız olarak kendi serüvenini belirleyecek ve farklı mecralara doğru yol alacaktır. Nice insanın heybesinden kalbine ve belleğine doğru yollara düşmesini ve yolunun açık olmasını diliyorum..." diye de konuştu.

SİNAN ARAMAN KİMDİR?

1978 Dersim/Mazgirt doğumludur. İlkokulu Mazgirt'in Sindam köyünde, ortaokul ve lise yıllarını ise Gebze Darıca'da geçirmiştir. 2001 Çukurova İşletme mezunudur. 2009 Marmara Kalkınma İktisadı yüksek lisansını ve 2020 İstanbul iktisat anabilim dalında doktorasını tamamlamıştır. 1999-2000'de Radyo Arkadaş'ta sunuculuk ve canlı yayın, 2000-2005 arasında 5 yıl kadar Evrensel Gazetesi'nde Çukurova bölge temsilciliği ve muhabirlik yapmıştır. 2006'dan bu yana akademisyen olarak vakıf üniversiteleri ve özel eğitim kurumlarında çalışmaktadır. Ayrıca bazı ulusal ve yerel edebiyat ergilerinde yayımlanmış şiir, deneme türü yazıları bulunmaktadır. “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi' adlı bir şiir/deneme kitabı dışında; yayımlanmaya hazır Türkiye ekonomisi, kriz ve konut balonu üzerine kendisine ait kuramsal/ampirik bir çalışma ve ayrıca 1416 Şeyh Bedreddin Hareketi üzerine editörlüğünü Hasan Ateş ve Erdem Çevik'le birlikte yaptığı yayımlanmaya hazır derleme bir kitap çalışması bulunmaktadır.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KALBİN, ARİTMATİĞİ, AŞKA, DAİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA