LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak, löseminin sınır tanımayan bir hastalık olduğu gerçeğinden hareketle, çocukluk çağıkan serlerinin önlenmesi ve tedavisi için öncü bir rol üstlendik ve “lösemisiz bir dünya düşlüyoruz” ilkesiyle yola çıktık. Dünyanın dörtbir yanından birbirlerinden habersiz, hayatta kalma savaşı veren, ayrı dilleri konuşan ama aynı kaderi paylaşan Lösemili Çocuklarımızı son 19 yıldır “Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası” aracılığı ile biraraya getiriyoruz.
Dünya kamuoyunu çocukluk çağında en sık karşılaşılan kanser türü olan lösemi konusunda bilinçlendirmek, çocukların ve ailelerinin karşılaştığı sorunlara karşı toplum duyarlılığını arttırmak amacıyla düzenlediğimiz “Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası”, Türkiye’nin evsahipliğinde, LÖSEV’in öncülüğünde her yıl mayıs ayının son haftasında dünya ülkelerinin katılımıyla kutluyoruz.
Aynı kader ayrı coğrafya
Bugün aracılığı ile bir yandan çeşitli ülkelerden aynı kaderi paylaşan ve aynı zorlukları yaşamış olan lösemili çocuklar ülkemizi ziyaret ederek büyük bir dayanışma örneği gösterirken, diğer yandan da löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna vurgu yaparak toplumsal farkındalığı arttırıyoruz. Böylelikle, Lösemili Çocukların ve ailelerinin ortak problemlerinin küresel bir platformda dile getirilmesine ve kalıcı çözümler üretilmesine yönelik çalışmalara olanak sağlıyoruz.Ne yazıkki bu yıl, Covid-19 pandemisi nedeniyle fiziksel olarak etkinlik gerçekleştiremiyor ve biraraya gelemiyoruz. Ancak pandemi sürecinde virüse karşı en korumasız ve risk altında olan Lösemili Çocuklarımız adına önemli bir çağrıda bulunmak istiyoruz.
Aşılar önce Lösemili Çocuklarımızın Hayatı İçin
Löseminin en yaygın görülme yaşı 2 – 8 yaş aralığıdır. Bu yaş grubundaki çocukların ebeveynleri ise çoğunlukla 25 ila 35 yaş grubu arasında yer almaktadır. COVID 19 aşılanması Dünyada 4.7; Türkiye’de ise yüzde 20.6 tamamlanmış olmasına rağmen bu yüzdelik grubun içinde 2 – 8 yaş aralığı yüzde 0,049; 25 – 35 yaş aralığı ise yüzde 6.8’in altındadır. Uygulanan yoğun tedaviler ile bağışıklık sistemi düşen Lösemili Çocuklarımızın pandemi sürecinde hayati tehlikeleri de artmaktadır. LÖSEV olarak 20. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasında çağrımızdır, ülkemizde sayıları her yıl 4.000’i aşkın olan ve dünyada 350.000’den fazla lösemili çocukların, ailelerinin ve bu alanda çalışan sağlık ve destek hizmet personellerinin COVID 19 virüsüne karşı aşılanmaları vakit kaybetmeksizin tamamlanmalıdır.Covid’sizbirdünyada “Uluslararası Lösemili Çocuklar Hafta”mızı hep beraber yeniden coşkuyla kutlamak dileğiyle...